Skocz do zawartości
mohito

X1950pro Vs 7900gs

Rekomendowane odpowiedzi

Czytalem ostatnio recenzje tych dwoch ukladow i recenzent wskazal na ati. Czy mozecie to potwierdzic?

Potrzebuje karte graficzna do 500zł

x1950pro od GeCube to 450zł

7900gs od palita to 490 zł

Ze wzgledu na cene i artykul o ktorym pisalem sklaniam sie ku ati. Dobrze robie? Jeszcze jest x1950gt lepsze czy gorsze od pro?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja sie zapytam ? co z cieniami ? bo z tego co wiem na kartach ati ciagle sa z nimi problemy ?

Niestety w niektórych grach są ale w starszych ;). To jest sprawka Nv pewnie i tyle :e. Tutaj jest wiecej na ten temat: http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=2859-40.

Co do wyboru karty to czesto w serwisach testuja referencyjnego 7900gs który ssie zdeka ;). Ja bym wybrał 7900gs nawet teraz, ale różnica miedzy tymi kartami jest nieduża. Po za tym w jednych grach ATi jest ciut lepsza od gs'a (ale gs można naprawde 0 kosztem dobrze krecić np. Galaxy czy Palit z banalnym ołówko-modem ;)) i wtedy GS praktycznie w każdej grze jest lepszy.

Jak nie kręcisz i nie będziesz grał w ET:QW (albo coś na enginie Doom3 ;d) to bierz Radosława.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do Palita jest świetny opis na OC

http://www.aoaforums.com/frontpage/content/view/1322/30/1/5/

Radek wtedy zostaje daleko w tyle.

Daleko w tyle o jakieś 5-7 % ;) W REALU. Wiem bo sam testowałem obie karty na tym samym konfigu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi