Skocz do zawartości
WombaT

Oswietlenie Wnetrznosci Kompa...

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio nudzilo mi sie w domu to pojechalem do obi i kupilem sobie plexi...

Po paru godzinach wyszlo takie cos:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...42d4d9ed51.html

no i wszystko fajnie tylko ze no blado jest :P Nic sie nie swieci w srodku (po za mala dioda na prycie glownej). Wymyslilem sobie rozswietlic środek na niebiesko za pomoca 2 diod, wiatraczka i moze katody czy jak to sie zwie.. No i tu pytania:

Chcialem wmontowac na tylna scianke 92mm swiecacy (na niebiesko) wiatraczek zamiast zwyklej 80ki - Jakiej firmy kupic? Nie musi byc jakis total super mega wypas, ma sie krecic i swiecic ot co. Idealnie by było gdyby na 12V byl nieslyszalny albo bardzo cichy ale wystarczy jak w komplecie bedzie kablinek do podlaczenia dziada na 5V.

diody - no tutaj to sprawa prosta, sklep mam pod domem, tylko czy je moge podlaczyc prosto pod molexa czy musze cos z czyms kombinowac? Chodzi mi o to ze mam 2 diody ktore dzialaja na napieci od 5 do 8 volt, wiec podlaczylbym je szeregowo pod 12V co da 6V na kazda.

katody - no wlasnie... o tym to nic nie wiem :D Jak to dziala, jakiego producenta szukac.. itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam zadnego na celowniku ani nic, poprostu nie wiem co jets dobre w tych kategoriach...

ale jesli juz koniecznie cos wybrac to z wentylatorow np taki:

http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=1349

a katoda, nie mam pojecia...

http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=1702

pojedynczych nie ma?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzuc okiem czym podswietlali niektorzy swoje kible na poczatek. Revoltec nie jest zly. Sam mialem przez pewien okres 2x300mm biale katodki i ladnie swiecilo. Tylko koncepcja mi sie zmienilia i leza na polce na chwile obecna :P

Zapomnialem o linku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[ciach!]a mać, nie no dobra, dzisiaj już nic mnie nie zaskoczy.

co do katod to sharkoona jak ognia unikaj

reszta jest po prostu n/c, nie wiem ile autor ma lat, ani kto mu zrobił to okienko, albo pod wpływem czego był robiąc je, w każdym razie wygląda na to że wrócił do rzeczywistości i robi z siebie idiotę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[ciach!]a mać, nie no dobra, dzisiaj już nic mnie nie zaskoczy.

co do katod to sharkoona jak ognia unikaj

reszta jest po prostu n/c, nie wiem ile autor ma lat, ani kto mu zrobił to okienko, albo pod wpływem czego był robiąc je, w każdym razie wygląda na to że wrócił do rzeczywistości i robi z siebie idiotę

za 2 tygodnie bede mial 19.... sam wycialem szlifierka katowa... no coz, dzieki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajna puszka. Taka minimalistyczna, zawsze mi się takie podobały.

Ale to juz wszystko, co mi się podoba. Wystające nakrętki (nie lza było kupić jakichś śrub z płaskimi łbami?), biały napęd (choć jeśli to z powodu gwarancji - nie czepiam się), krzywo zrobiony pojemnik na ołówki w zaślepce 5,25" i lenistwo autora tematu, które przesądza o słabej ocenie "dzieła".

Króliczku, jak składałem swoje chłodzenie wodą, to jedyny temat, jaki założyłem, dotyczył poszukiwania malutkiej chłodnicy. Ale nie było "znajdźcie mi, najlepiej z linkiem, ceną i krótką recenzją". Na tym forum naprawdę jest dużo interesujących informacji, tyle że trzeba je sobie wyszukać, co zabiera trochę czasu i bajtów.

Dzisiejsza młodzież :>

• Downvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajna puszka. Taka minimalistyczna, zawsze mi się takie podobały.

Ale to juz wszystko, co mi się podoba. Wystające nakrętki (nie lza było kupić jakichś śrub z płaskimi łbami?), biały napęd (choć jeśli to z powodu gwarancji - nie czepiam się), krzywo zrobiony pojemnik na ołówki w zaślepce 5,25" i lenistwo autora tematu, które przesądza o słabej ocenie "dzieła".

Króliczku, jak składałem swoje chłodzenie wodą, to jedyny temat, jaki założyłem, dotyczył poszukiwania malutkiej chłodnicy. Ale nie było "znajdźcie mi, najlepiej z linkiem, ceną i krótką recenzją". Na tym forum naprawdę jest dużo interesujących informacji, tyle że trzeba je sobie wyszukać, co zabiera trochę czasu i bajtów.

Dzisiejsza młodzież :>

Nakretki wystaja bo taka była moja koncepcja... no ale sa zaokraglone a nie takie zwykle:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...870b5e742e.html

No i tu widac ze scianka jest mocno podrapana, skutek wygladzenia krawedzi papierem sciernym. Musze pomalowac to jakims sprejem ale nie mam pojecia jak to bedzie wygladac.

Naped jest bialy no bo... jest. Nie widzi mi się kupowanie nowego zeby kolorystycznie pasowal, no chyba ze sie zepsuje na co nie ma co liczyc bo to LG. Zreszta jak komp byl kupowany to nie zwrocilem uwagi na kolor napedu bo byl schowany za taka czarna uchylna klapka, ktora sie polamala no i jest jak jest.

A te dziury w zaslepce to planowane nie byly... w pol roku temu mialem drugi naped i uznalem ze ta zaslepka sie nie przyda i oddalem bratu, tego poniosla fantazja i jak zaslepka znow mi potrzebna to mam dodatkowe otwory wentylacyjne gratis... Zreszta gdzie ja kupie taka zaslepke zeby jeszcze kolorystycznie pasowala.. trudno.

Co do tych wiatraczkow, przyznaje sie do bledu, zle napisalem o co mi chodzi, nie chcialem od razu dokladnych linkow z cenami itd. bardziej mi chodziło o opinie typu "szukaj revoltecow - dobre i ciche (tylko przyklad nie wiem jak sie to ma do rzeczywistosci)". Bede chodził u siebie po wsi i szukal czegos, wiec chcialem tylko takie podpowiedzi za czym sie rozgladac a czego unikac... Budzet mam ograniczony, liczy sie kazdy grosz wiec nie chce kupowac w ciemno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość ctx0075b

No Cóż... kolejny raz mod z serii katoda plus okno :mur:

Za takie powinni od razu dawać "urlop od pisania na forum" na tydzień.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No Cóż... kolejny raz mod z serii katoda plus okno :mur:

Za takie powinni od razu dawać "urlop od pisania na forum" na tydzień.

to tak źle, że ktoś zrobi takiego "moda" i sie pochwali? Lepiej nic nie wysyłać na forum, bo jeszcze zbesztają :] jak na początek to imo może być, ale mogłoby być lepiej ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chodzi o "chwalenie" się, chodzi o nie zadawanie retorycznych pytań na które mając 19 lat człowiek o przeciętnej inteligencji powinien być wstanie sobie odpowiedzieć.

Napęd jest biały może dlatego że trudno jest go rozebrać i pomalować ?

powodzenia na przyszłość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja stanę w obronie autora.

Co prawda mógł poszukać ale nie jest to żadne wytłumaczenie do chamskiego

komentowania przez co poniektórych.

Dziwię się bardzo że własnie te osoby ciągle mogą bez problemu obrażać innych, gdyż moim zdaniem kilkutygodniowy urlop wyszedł by co niektórym na zdrowie ...

Dzięki między innymi takim ludziom na tym forum NIC się nie dzieje, bo ludzie po prostu chyba się boją wystawiać swoje prace.

Nie dziwię się zresztą gdyż nie każdy lubi jak jego pracę porównuje się do ekstrementów itp a wiecie sami doskonale że takie "wymyślne" porównania

często się tu zdażają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja stanę w obronie autora.

Co prawda mógł poszukać ale nie jest to żadne wytłumaczenie do chamskiego

komentowania przez co poniektórych.

Dziwię się bardzo że własnie te osoby ciągle mogą bez problemu obrażać innych, gdyż moim zdaniem kilkutygodniowy urlop wyszedł by co niektórym na zdrowie ...

Dzięki między innymi takim ludziom na tym forum NIC się nie dzieje, bo ludzie po prostu chyba się boją wystawiać swoje prace.

Nie dziwię się zresztą gdyż nie każdy lubi jak jego pracę porównuje się do ekstrementów itp a wiecie sami doskonale że takie "wymyślne" porównania

często się tu zdażają.

Niby wszystko się zgadza, ale jeżeli ktoś pokazuje okno wycięte fleksą - które na dodatek wygląda jakby było ociosane motyką do buraków to chyba coś jest na rzeczy.

Autor oklasków nie oczekuje -ok.

Autorowi się podoba - ok.

Ale czy naprawdę nie można znaleźć w sobie tej odrobiny zdrowego rozsądku i zwykłej estetyki? Wystarczy spojrzeć na ten durszlak na froncie, żeby każdemu człowiekowi który choć trochę liznął moddingu zaczęło oko skakać.

Nie można było wcześniej przejrzeć forum, pogrzebać w internecie, ocenić inne prace, aby potem uniknąć pośmiewiska i szykan?

A może rozwiązaniem jest napisać jakiś moddingowy FAQ (nad którym nota bene pracuję, ale coś końca nie widać), czy może założyć pod forum dla początkujących?

Nic nie zmienia faktu, że ktoś kto wystawia tutaj skrzynkę z wyrżniętym oknem i jeszcze pyta o świecidła, aż sam prosi się o wbicie na pal.

peace

P.S. btw IGI - zdarzyć a nie zdażyć...

Edytowane przez simic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...