Skocz do zawartości
slg

T-bredy z nowego roku

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam i szukam na forum a nigdzie nie moge znalezc jakis pewnych informacji o prockach JIUHB 0302 i JIUHB 0304,szczegolnie interesuje mnie ten ostatni,czy ktos ma takiego i na ile podkrecil?

A co do JIUHB 0302 to juz jest totalny zamet,jeden post ze dobrze sie kreci , jeden ze zly.Jak to w koncu z tym jest?.

W tej chwili mam do wyboru 0302 i 0304(obydwa zielone).

Ktory brac :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z moim szczesciem to bede pionierem i wezme 0304 i podkreci mi sie mniej niz moja AGOIA 1600+ (@1966mhz) :).Wole wziac cos sprawdzonego,tak samo jak trafilem ta AGOIE z 13 tygodnia,wiedzialem ze sie dobrze kreci.

Mialem dzis juz brac 0302 ale powstrzymalem sie i jeszcze poczekam.moze ktos bedzie pierwszy i sprawdzi 0304 :)

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadam JIUHB 0302 i jest niezle 

Kupilem go w sobote na gieldzie w katowicach.

Narazie niemialem okazji go ostro potstowac ale poszedl na 12.170 przy 1.65v

12.170mhz , to cos malo :).

ale jesli chodzi Ci 2170mhz na 1.65 to cos za dobrze :)

Sprecyzuj dokladnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMHO chodziło mu o 12x170mhz

Masz racje,to wydaje sie najbardziej prawdopodobne,nie skojarzylem odrazu :).2040 przy 1.65 to bardzo ladny wynik,ale z tego co czytam to z tych 0302 kazdy jest inny :(,kwestia farta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam za blad widze ze i tak mnie rozszyfrowaliscie dokladnie 12x170.

Mialem ten sam dylemat czy brac 0302 czy 0304 ale trzeba czasami zaryzykowac :)

No i chyba dobrze zaryzykowales bo o tych 0304 cisza,nic nie moge znalezc wiec pewnie rewelacyjne nie sa.

Moglbys mi podac dokladne oznaczenie Twojego 0302?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i kupilem :)

Wzialem JIUHB 0302XPMW,wieczorem zdam relacje jak sie kreci.

Koles na overclockers.com wykrecil go na 2.5ghz na 2.15 v:)

Jak ktos ma 0302,to niech pisze ile mu sie podkrecil i jakie oznaczenie ma po tygodniu,np "XPMW" bo to chyba tez wazne.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja kupiłem JIUHB 0302 XPMW ale póki co to nie moge sprawdzić na ile go stać na defaultowym napięciu max co udało mi sie uzyskać na mojej płycie to 12.5x155 czyli 1937.5.

Kurde musze szybko zmienić płyte bo mnie denerwuje. Powyżej 155 czyli PCI 38.75 MHz sypie sie kontroler dysków.

Ja by słuchał opini o procku tylko tych kolesi co mają pozostałe komponenety LUX tzn. dobre mobo czyt. Epox , Asus pamięci też ok i zasilcz no i chłodzenie oczywiście też powinno być ok.

A nie taki koleś jak ja wam powie że ten XPMW sie kiepsko kręci skoro ja nie moge więcej ustawić na tej płycie niż teraz.

Obstawiam że na Epoxie 8RDA+ np do tego pamięci Kingostona na Winbondach i powiedzmy Fortrona 400W i taki Volcano 7+ no to już może powiedzieć na ile max mu proc śmiga.

Tak więc jeśli ktoś podaje na ile mu proc śmiga to jest pojęcie względne.

Swego czasu pamiętam mojego Durona 600 jak na podrubie golden orba firmy Spire śmigał max na 945 to było chyba 9*105. I to wydawało mi sie max bo botował na max na 9*107=963.

Jakie było moje zaskoczenie kiedy po wymianie samego coolera na Spire BE34B3-H czy jakoś tak z miedzianą wstawką chodził stabilnie na 1008 a botował nawet przy 1060.

Więc jeśli ktoś podaje że powiedzmy na Shutle AK35 bo tak sie chyba nazywa max model tej firmy, śmiga mu taki XPMW na 2100 z mizsernym Titanem TTC-DT5TB na default to można estymować że równie dobrze na Epoxie na nForce 2 ui Volcano 7+ pójdzie mu na 2300.

I nie chodzi to głównie o temp. jakie może cooler uzyskać z procem tylko jak szybko po uruchomieniu potrafi schłodzić proca i jak szybko rozporowadzi ciepło. Tak że miedź i srebo rulezzz.

Obecnie na XP 1466 na 1875 (12.5*150) mam max 48 stopni na Titanie TTC-D5T.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja kupiłem JIUHB 0302 XPMW ale póki co to nie moge sprawdzić na ile go stać na defaultowym napięciu max co udało mi sie uzyskać na mojej płycie to 12.5x155 czyli 1937.5.

Kurde musze szybko zmienić płyte bo mnie denerwuje. Powyżej 155 czyli PCI 38.75 MHz sypie sie kontroler dysków.

Ja by słuchał opini o procku tylko tych kolesi co mają pozostałe komponenety LUX tzn. dobre mobo czyt. Epox , Asus pamięci też ok i zasilcz no i chłodzenie oczywiście też powinno być ok.

A nie taki koleś jak ja wam powie że ten XPMW sie kiepsko kręci skoro ja nie moge więcej ustawić na tej płycie niż teraz.

Obstawiam że na Epoxie 8RDA+ np  do tego pamięci Kingostona na Winbondach i powiedzmy Fortrona 400W i taki Volcano 7+ no to już może powiedzieć na ile max mu proc śmiga.

Tak więc jeśli ktoś podaje na ile mu proc śmiga to jest pojęcie względne.

Swego czasu pamiętam  mojego Durona 600 jak na podrubie golden orba firmy Spire śmigał max na 945 to było chyba 9*105. I to wydawało mi sie max bo botował na max na 9*107=963.

Jakie było moje zaskoczenie kiedy po wymianie samego coolera na Spire BE34B3-H czy jakoś tak z miedzianą wstawką chodził stabilnie na 1008 a botował nawet przy 1060.

Więc jeśli ktoś podaje że powiedzmy na Shutle AK35 bo tak sie chyba nazywa max model tej firmy, śmiga mu taki XPMW na 2100 z mizsernym Titanem TTC-DT5TB na default to można estymować że równie dobrze na Epoxie na nForce 2 ui Volcano 7+ pójdzie mu na 2300.

I nie chodzi to głównie o temp. jakie może cooler uzyskać z procem tylko jak szybko po uruchomieniu potrafi schłodzić proca i jak szybko rozporowadzi ciepło. Tak że miedź i srebo rulezzz.

Obecnie na XP 1466 na 1875 (12.5*150) mam max 48 stopni na Titanie TTC-D5T.

no to czekam na swoj zestawik z jeszcze wieksza niecierpilowscia... pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i testuje,dopiero zaczalem.

Wyciagnalem radka bo on nie lubi fsb duzego.wsadzilem jakas rive i na pierwszy ogien 12.5x180 , 1.80volta = 2250mhz stabilne jak narazie,czyli procek dobry,a nawet bardzo dobry wbrew temu co niektorzy na tym forum mowili.

Tylko teraz mam problem,jak dac mnoznik wiekszy jak 12.5 na 8kha+,wiem ze da sie to zrobic jakos mostkami , tylko jak.

Jak ktos wie to niech sie ujawni :)

Pozdrawiam i zachecam do kupowania JIUHB0302XPMW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i testuje,dopiero zaczalem.

Wyciagnalem radka bo on nie lubi fsb duzego.wsadzilem jakas rive i na pierwszy ogien 12.5x180 , 1.80volta = 2250mhz stabilne jak narazie,czyli procek dobry,a nawet bardzo dobry wbrew temu co niektorzy na tym forum mowili.

Tylko teraz mam problem,jak dac mnoznik wiekszy jak 12.5 na 8kha+,wiem ze da sie to zrobic jakos mostkami , tylko jak.

Jak ktos wie to niech sie ujawni :)

Pozdrawiam i zachecam do kupowania JIUHB0302XPMW

hmmm dobrze wiedziec bo jak bylem dzisiaj zapytac to tylko takie mieli . jutro jadę go kupić ciekawe jaki się trafi ale w porównaniu do mojego terazniejszego EXtremalnego Durnia to bedzie niebo a ziemia . mam nadzieje ze mnie nie zawiedzie .a ma ktoś 304?????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam sie podedukowalem i wiem ze trzeba przeciac l3,kurde te przyzwyczajenia ze starego athlona thunderbirda,bylem pewien ze te l3 sa wszystkie niepolaczone , a one sa polaczone :).

Chyba ze sie myle ? ? :)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam t-breda pare godzin i juz wszystko o nim wiem:).mostki przepala sie fantastycznie:),uzylem do tego starego zasilacza,ta iskierka jest super,kto to robil to wie:).mam mnoznik 15,procek 15x150=2250,1.85volta 100% stabilny.Kręce dalej :)

ps. to chyba druga mlodosc 8kha+ :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam t-breda pare godzin i juz wszystko o nim wiem:).mostki przepala sie fantastycznie:),uzylem do tego starego zasilacza,ta iskierka jest super,kto to robil to wie:).mam mnoznik 15,procek 15x150=2250,1.85volta 100% stabilny.Kręce dalej :)

no ale gwarancje poszła sobie papa no ale czego sie nie robi dla adrenaliny :D:D:D: (choć przyjemniejsza jest noradren. :D:D:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe no ladnie go pocisles :) ja max moge dac 1.7v mam msi kt3 ultra 2 ale jakos sie to przerobi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli procek wcale nie gorszy od 0251.Dzis sobie go ustawie jakos w granicach 2.25ghz przy jak najnizszym stabilnym napieciu.

Mam jeszcze dzwina sprawe z temperaturami.sa one srednio o 20C wieksze niz na palomino,woda ledwo ciepla a procek 45C,przy tej tempie wody palomino mialo 35.

A wiec juz zglupialem,chyba ze 8kha+ ma odczyt z diody???

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AIUHB 0301MPMW - kumpel ma, jest to 2100+ kupiony we wroclawskim arescie, jak go kupowalismy to byla tam cala paleta takich procow, wiec powinny smigac podobnie moze jeszcze sa? a kreci sie na 13x166 spokojnie, zglasza jako 2700+, wyzej nie ale to pewnie wina elixirow 333, plytka asus z nforce2. imho calkiem niezly wynik jak na chlodzenie z CPC (tylko nie krzyczec;) max stress 48'C, ale to w koncu TB :)

szum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i kupilem :)

Wzialem JIUHB 0302XPMW,wieczorem zdam relacje jak sie kreci.

Koles na overclockers.com wykrecil go na 2.5ghz na 2.15 v:)

Jak ktos ma 0302,to niech pisze ile mu sie podkrecil i jakie oznaczenie ma po tygodniu,np "XPMW" bo to chyba tez wazne.

Pozdro

tak, to wazne.

moj to rudy 0302VPAW (osiagi w podpisie (chlodzenie powietrzne Volcano 6Cu)). Dla przykaldu mastepna dostawa to byly tez rude 0302WPIW i krecily sie znacznie gorzej - nie wstawaly (w sensie monitor sie nawet nie zaswiecal) na 2188 przy 1.7V.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co ja testowałem (JIUCB 0251, JIUHB 0303 (u mnie) i JIUHB 0307) - wszystkie bez beknięcia idą na 12 x 166 na Titanie i temp idle około 40 C - mnie to wystarcza - mój na wodnym idzie jak w podpisie i temp w stresie nigdy nie przekracza 36 C (więc jest zdrowy :D).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...