MaxDamage Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 Jakis czas temu stwierdzilem ze venice to juz za malo i czas wsiasc na c2d. Dzisiaj poskladalem sprzet, zalozylem nowy bloczek ( black water xt ) zalalem uklad no i cacy - odpalam... i nic. Poza szumem wiatrakow, i odpalaniem hdd nic. Zadnego sygnalu na monit. Setup: C2D 4300 Black Water XT P5B Deluxe rev 1.10G Gskille 800 2x1gb 5-5-5-15 X1900XT tez na wodzie TopPower 550 Szlag mnie trafil, bo zawsze jak kupie cos nowego to musi nie dzialac... no i jak zwykle - ten przypadek nie jest wyjatkiem. Zadko kiedy mialem problem z ktorym nie moglem sobie poradzic, ale mam juz dosc. Kupilem nowy sprzet i ma dzialac! Bez zadnych scen. ( tia... ) W kazdym razie prosze o jakies sugestie czy rady, bo wychodze juz z siebie. Ledwo teraz poskladalem sprzet stary, na zewnatrz budy tak zeby siegnelo wezy i przewodow i zeby juz nie sciagac bloku z proca ktory jest na p5b ( cud ze wynalazlem wiatrak jakis stary na venecje eh ) Ratunku prosze :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 Moze plyta podaje za niskie napiecie na pamieci. Plyta piszczy albo cos?? Czy masz tylko czarny ekran i wiatraki sie kreca?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxDamage Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 (edytowane) Niestety plytka tylko zmienia kolor podswietlenia loga asusa na czerwony, wiatraki sie kreca, hdd'ki odpalaja i nic wiecej. Wyglada jak martwa, ale kurde nowka sztuka padnieta? zomg Najbardziej mnie irytuje ta bezradnosc. Zeby cos piknelo, cos sie dzialo - to mozna jakas diagnoze stawiac, a tak? Bog jeden wie :( Edytowane 24 Maja 2007 przez MaxDamage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 (edytowane) Najprwdopodobniej może być problem z pamięciami,o ile sobie przypominam ktoś juz miał problem z taka sytuacją.Płyta może podawać za niskie Vdimm a z spd ustawia na ddr800 i może nie dawać rady ruszyć. Rada:jeżeli mógłbyś skołować inną pamięć nawe 1x256MB raczej niewyszukaną(spd 533),żeby dopaść do biosu,wtedy ręcznie ustawić timingi pamięci i wyższe Vdimm i powinno ruszyć (jeżeli to to). :wink: To jedna z wersji,ale nie szkodzi spróbować. :wink: Edytowane 24 Maja 2007 przez Ricci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aqiulino Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 Dokładnie, to może być problem ramu, ale załóż może również AC i sprawdź ;> i/lub sprawdz na innej grafie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxDamage Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 (edytowane) No z tym niestety bedzie problem bo nikt u mnie w ekipie nie ma ani ddr2 ani pci-x. Dla nich moj poprzedni sprzecior byl juz demonem predkosci :) Czy ja to moge jakos reklamowac? Tak naprawde jako user moge byc rowniez dobrze totalna lama - kupuje sprzet, skladam i ma dzialac. :P Jest na to jakas rada poza zmienianiem sprzetu, czy czeka mnie nocka na plycie ktorej dotkniecie = zwis :> Czemu akurat u mnie tak jest :/ To jest tak popularny set i specjalnie dobieralem czesci tak jak maja inni... no i lipa. Odechcialo mi sie tego kompa szczerze ;/ Pewno jak juz to zrobie i wsadze 8800 to znowu bedzie cyrk. grrr Edytowane 24 Maja 2007 przez MaxDamage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 Odpalales na jednej kosci w kazdym slocie? Moze wtedy ukaze sie cokolwiek na monitorze... Reset cmosa pewnie nic nie da. Swoja droga mogles najpierw odpalic wszystko na powietrzu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 (edytowane) Na jednej kości próbowałeś ? Na sprze t masz gwarancję i bez problemu możesz reklamować Edit O Orgiusz był pierwszy,oczywiście ze rozruch na BOX-owych chłodzeniach. :wink: Edytowane 24 Maja 2007 przez Ricci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 Ja mialem takie jazdy. Plytka podawala za niskie V dla pamieci. Jedna kostka, wejscie do biosu 2.35 i jazda ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxDamage Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 (edytowane) Heh, ma karte od razu ladowalem wode i problemow nie bylo :P Nie chcialo mi sie tego skladac i rozkladac 2 razy ;/ Probowalem na jednej kosci w kazdym slocie po kolei. Przed chwila jeszcze sprawdzalem, bo przypomnialo mi sie, ze mimo ze nie mam oznaczonych slotow w zasilce to z tego co pamietam tylko dwa dolne sloty moga dzialac z pci-x ( ale tak bylo chyba tylko w tych zasilkach ktore te sloty mialy niebieski - u mnie wszystkie sa czarne ) . Niestety to nie to, bo teraz wszystkie leca w jednej linii i dziala ( na backupie ) Lipa Edytowane 24 Maja 2007 przez MaxDamage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 Z tego co piszesz to plyta wstaje (swiatelko) Nie masz serio od kogo zapozyczyc kosteczki ramu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolo8888 Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 Wypnij memki je z duala i wsadz w rozne sloty, albo sprawdz osobno kazda. Sprawdz czy za mocno nie skreciles bloczka moze mobo wygina. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...