Michal_P Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 Na allegro są kostki 512 MB dwustronne. Czy ktos ma doswiadczenia z nimi na płytach na BX - czy komp zobaczy pełną pojemnośc takiej pamieci czy tylko polowe?? Wg instrukcji plyta widzi do 3x256.. ale z najnowszym biosem.. Prosze o konkretne doswiadczenia a nie o tzw prawdy ogólne Kosc 512 a nie 256 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 W manualu pisze ile max przyjmuje w jednej kostce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_P Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 W manualu pisze ile max przyjmuje w jednej kostce. .. o czym napisałem.. 3x256... ale nowsze biosy... moze ktoś próbował?? Stąd pytanie Pamieci sa podobno dwustronne.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 No wlasnie, nie obsluzy. Nie ma szans. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 ja miałem dwustronną 256 i mi widziało tylko 128ram :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 z 2 stronnymi nie ma problemu gorzej z 1 stronnymi :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szogo Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 Nie jestem do konca przekonany ala chyba BX nie obsluguje kosci 512 tylko max to 256.W sumie max mozna obsadzic 768 czyli 3x256 tak jak pisales. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spanky000 Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 nie ma szans .najpojemniejsza kosc jaka obsluzy BX to 256 MB ,dwustronny z 16 ukladami scalonymi !!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 Doczepie sie do tematu. Jakie musza byc pamieci do plyty na chipsecie do celerona 400. Moj ziomek ma takiego sprzeta i chce dokupic sobie drugie 128 mb ramu. I nie wiem co mam mu doradzic, jedno stronne czy dwustronne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spanky000 Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 cos dokladniej bo sporo jest chipsetow do celerona 400 !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spanky000 Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 ale jak nie wiesz to najbezpieczniej dwustronne !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 Jedyne co moj kumpel wie, to ze to plyta firmy clayton. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spanky000 Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 to duzo nie wie :) ale dobre i to choc nie pomocne w tym przypadku. kup dwustronne 128-ki i nie powinno byc problemu . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 Dobra, to powiem mu zeby kupil sobie dwustronne. Dzieki za rady. Byc moze dowiem sie jeszcze jaka ma plyte konkretnie wtedy powiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_P Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 Dobra, to powiem mu zeby kupil sobie dwustronne. Dzieki za rady. Byc moze dowiem sie jeszcze jaka ma plyte konkretnie wtedy powiem. Wczoraj wsadziłem w ABITA BX 133 RAID dwie kości 128 MB - jednostronne. Dzialają jak złoto. Szukam teraz kosci 256 MB (pozyczyć) aby roztrzygnąc rzecz ostatecznie. Kości te chodza też na MSI 6163 PRO. obie płyty maja najnowsze dostępne BIOSY. ABIT jest FCPGA a MSI -jeszcze SLOT 1 !! Moze jednak warto próbowac - ceny pamieci "nowych" są prawie dwukrotnie niższe od starych?? Jeżeli macie mozliwość zwrotu - to polecam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sh4d0v Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 zobaczy 256, bo mialem asusa na bx i taka kostke Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanghoy Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Ehh ja mam Mobo pod AMD 233 i dwustronna 256 chodzi no prblemo..tylko,ze teraz kumpel kupil nowa dwustronna[3 modele bral i wszystkie to samo robily] i tylko 128 mb widzialo ;/ nie wiem o co chosi ;/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...