Skocz do zawartości
Szymoon

Testujemy swojego twardziela

W jakiej pozycji powinien pracowac dysk  

1. 1. W jakiej pozycji powinien pracowac dysk

• standardowo(elektronika w dol)
      16
    • na lewym boku
      0
    • na prawym boku
      0
    • do gory nogami
      0
    • unoszacy sie swobodnie w kabinie prozniowej
      5
    • uszczelniony i plywajacy w wodzie
      12

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba sie spoznilem troche, ale coz. W jakiej pozycji powinien pracowac i w jakiej pracuje najwydajniej

Widze ze kolega zaczerpnal natchnienie na ankiete z innego posta w ktoorym to zaproponowalem :)

A co do ankiety to mam zastrzezenie.

Jezeli beda takie opcje do wyboru to wyjdzie ze wszystkim plywa w wodzie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze ze kolega zaczerpnal natchnienie na ankiete z innego posta w ktoorym to zaproponowalem :)

A co do ankiety to mam zastrzezenie.

Jezeli beda takie opcje do wyboru to wyjdzie ze wszystkim plywa w wodzie  :D

Dokladnie z twojego postu :)

Co do wody, mowimy o twardzielu nie ? :) a powiedz mi czemu mialby w niej nie plywac ? piszemy co najlepsze jest, a nie co mamy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaki bylby raj jakby uszczelnic kazda czesc w kompie i calego wciepac do roztworu wodnego z jakims srodkiemprzeciw zamarzaniu o temp. - 20 st C. :)

Najcichszy komp i najbardzej podkrecalny na swiecie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaki bylby raj jakby uszczelnic kazda czesc w kompie i calego wciepac do roztworu wodnego z jakims srodkiemprzeciw zamarzaniu o temp. - 20 st C. :) 

Najcichszy komp i najbardzej podkrecalny na swiecie :P

Możnaby wlać płyn do chłodnic :twisted: , tylko zacilacz i CDeki trzeba by było wyjąć, bo to jest ciężko uszczelnić :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możnaby wlać płyn do chłodnic  :twisted: , tylko zacilacz i CDeki trzeba by było wyjąć, bo to jest ciężko uszczelnić  :lol:  :lol:

Zanim przejde do rzeczy przewodniej to mam takie pytanie, co sadzicie o HDD ISTORM 2(GlobalWin) ? http://www.komputronik.pl/katalog/akcesori...t_globalwin.htm tam jest jego opis... Warto wydac 160 zl na takie cos, czy lepiej kupic zwykly wentylatorek na HDD(mam fujika 7200obr. ktory grzeje sie do 40C) To takie wazniejsze dla mnie pytanie, a teraz odnosnie cieczy....

Moze zbytnio nie uwazalem na roznych lekccjah ale, jesli zakladamy, ze mamy ciesz w calym komputerze, to nie potrzeba nam wentylatorkow - to oczywiste :). Teraz kilka zasadniczych pytan:

1. Co NIE moze pracowac w cieczy ktora nie przewodzi pradu elektrycznego ? zapewne CD i FDD, HDD chyba tez(zakladajac,ze nie robimy uszczelnionego pudelka wokol danego urzadzenia) ? a reszta ?

2. Jesli zrobicby odpowiednia obudowe tzn. czesc zanuzona w cieczy a czesc nie, moznaby osiagnac wspanialy rezultat. Niech ktos rozwieje moje watpliwosci dlaczego jeszcze nikt nie zrobil takiego fenomenu i nie wsadzil plyty glownej+proc+grafika do cieczy nieprzewodzacej pradu elektrycznego ? W czym tkwi problem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niech ktos rozwieje moje watpliwosci dlaczego jeszcze nikt nie zrobil takiego fenomenu i nie wsadzil plyty glownej+proc+grafika do cieczy nieprzewodzacej pradu elektrycznego ? W czym tkwi problem ?

W uziemieniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...