Skocz do zawartości
Benek88

Pomoc W Wyborze Części

Rekomendowane odpowiedzi

Obudowe weź jak już CoolerMaster Elite 330 Silver-Black za 160 zł. Shinobi to jest raczej słaba a Quaterpack też raczej średni.

Co do zasiłki to warto <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> HuntKey HK-350AP. Równie mocny (może nawet mocniejszy) jak ten Chieftec ale dużo cichszy :)

Płyte weź MSI ale juz na P35

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co ma wysokość do chłodzenie?? No gdyby była wąska to można by się martwić. Jeśli zmieści sie płyta (a na 100% zmieści się) to na bank wejdzie też Freezer. A tego co wymyślił że musi być wysoka obudowa to bym nie słychał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

obsluga najnowszych procesorow intela w technologi 45nm np. oraz obsluga ddr3. + do tego niektore plyty osiagaja bardzo wysokie fsb co jest dodatkowym plusem.

wedlug mnie najlepszym wyborem bylby gigabyte p35c-ds3r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

obsługa najnowszych procesorów intela w technologi 45nm np. oraz obsługa ddr3. + do tego niektóre płyty osiągają bardzo wysokie fsb co jest dodatkowym plusem.

według mnie najlepszym wyborem byłby gigabyte p35c-ds3r

Ale nie wiem czy jest sens, ten abit obsługujący 65nm nie starczy mi na 2-3 lata?, w sumie to wyrastam już z gier i komp będzie mi służył głównie do celów naukowych :D, pogram tak jak mówię ze 2 lata jeszcze, może mniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak troche off topic :

Rozumiem, że na tego Gigabyte P35C-DS3R wrzucę zalóżmy teraz e4300 i ddr2 ,a za 2 lata jakiś procek 45nm (fsb 1333) a do tego ddr3 ?

Czy nie lepiej kupić teraz płytę za 350zl i za te dwa lata inna aktualna na przyszłe standardy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak troche off topic :

Rozumiem, że na tego Gigabyte P35C-DS3R wrzucę zalóżmy teraz e4300 i ddr2 ,a za 2 lata jakiś procek 45nm (fsb 1333) a do tego ddr3 ?

Czy nie lepiej kupić teraz płytę za 350zl i za te dwa lata inna aktualna na przyszłe standardy ?

Jeślj masz zamiar nie modernizować kompa przez ten rok-dwa to można brać śmiało tańszą płytę. Jeśli będziesz modernizować kompa wcześniej to lepiej weź coś z P35.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde w Wawie nigdzie nie ma ani monitora Benq ani Acera AL1923, możecie coś innego polecić do 900zł? Lubię pograć sobie w CSa i inne tego typu "dynamiczne" gry, czasami oglądam jakieś filmy.

co do monitora raczej ci nie doradze, ale plyte glowna musisz wziac evga 650i ultra. ma cudowny dzwiek, ktory w cs'ie jest najwazniejszy (wiem bo sam gram od 5 lat B-))

monitor, ktory jest godny polecenia, to:

http://www.komputronik.pl/Monitory_LCD/Ben...pelny,id,41321/

, ale do cs'a przydaloby sie raczej cos na matrycy tn z krotka reakcja matrycy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lub taniej:

EVGA 650I Ultra - 339zł

RAM'u nie trza kręcić (asynchroniczne o/c procka i ram'u), FSB 400MHz to żaden problem, 6-fazowe zasilanie, bdb dźwięk.

bdb dzwiek? tam dzwiek jest porownywany z sb x-fi podobno B-) wiec wedlug mnie to troszke malo powiedziane ze to dobry dzwiek. dzwiek jest WYSMIENITY.

fsb ponad 400mhz mozna wykrecic.

Edytowane przez junioor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra panowie chyba potrzebuję waszej pomocy, mianowicie: złożyłem wszystko do kupy, komp się odpala ale monitor w ogóle się nie włącza, dysk podłączony pod sata "chodzi" bo czuję to w rękach ale nagrywarka podłączona pod ata wogole nie chce się wysunąć, nie reaguje, tylko jak odłacze taśme z płyty głównej(msi p6n sli-fi) to wtedy dopiero się wysuwa. Jak jest podłączony sam dysk to monitor też się nie włącza. nie wiem co źle zrobiłem, może jakiegoś zasilania nie podłaczyłem pod płytę główną, nie wiem sam nie wiem, grafika startuje, przynajmniej wiatrak na niej. POradzcie coś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra panowie chyba potrzebuję waszej pomocy, mianowicie: złożyłem wszystko do kupy, komp się odpala ale monitor w ogóle się nie włącza, dysk podłączony pod sata "chodzi" bo czuję to w rękach ale nagrywarka podłączona pod ata wogole nie chce się wysunąć, nie reaguje, tylko jak odłacze taśme z płyty głównej(msi p6n sli-fi) to wtedy dopiero się wysuwa. Jak jest podłączony sam dysk to monitor też się nie włącza. nie wiem co źle zrobiłem, może jakiegoś zasilania nie podłaczyłem pod płytę główną, nie wiem sam nie wiem, grafika startuje, przynajmniej wiatrak na niej. POradzcie coś.

Takie pytanie to w dziale podstawowe zagadnienia. Tu jest dział "Co kupić".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi