dzikidaniel Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Obudowe weź jak już CoolerMaster Elite 330 Silver-Black za 160 zł. Shinobi to jest raczej słaba a Quaterpack też raczej średni. Co do zasiłki to warto <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> HuntKey HK-350AP. Równie mocny (może nawet mocniejszy) jak ten Chieftec ale dużo cichszy :) Płyte weź MSI ale juz na P35 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaaDeeK Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 jakis typ na innym forum napisal ze ten cm elite jest niski (413 mm) i ze sie boi ze mu sie nie zmiesci jakies chlodzenie (ac freezer 7 pro). to w koncu zmiesci sie czy nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 A co ma wysokość do chłodzenie?? No gdyby była wąska to można by się martwić. Jeśli zmieści sie płyta (a na 100% zmieści się) to na bank wejdzie też Freezer. A tego co wymyślił że musi być wysoka obudowa to bym nie słychał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junioor Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 obsluga najnowszych procesorow intela w technologi 45nm np. oraz obsluga ddr3. + do tego niektore plyty osiagaja bardzo wysokie fsb co jest dodatkowym plusem. wedlug mnie najlepszym wyborem bylby gigabyte p35c-ds3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benek88 Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 obsługa najnowszych procesorów intela w technologi 45nm np. oraz obsługa ddr3. + do tego niektóre płyty osiągają bardzo wysokie fsb co jest dodatkowym plusem. według mnie najlepszym wyborem byłby gigabyte p35c-ds3r Ale nie wiem czy jest sens, ten abit obsługujący 65nm nie starczy mi na 2-3 lata?, w sumie to wyrastam już z gier i komp będzie mi służył głównie do celów naukowych :D, pogram tak jak mówię ze 2 lata jeszcze, może mniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 tak troche off topic : Rozumiem, że na tego Gigabyte P35C-DS3R wrzucę zalóżmy teraz e4300 i ddr2 ,a za 2 lata jakiś procek 45nm (fsb 1333) a do tego ddr3 ? Czy nie lepiej kupić teraz płytę za 350zl i za te dwa lata inna aktualna na przyszłe standardy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benek88 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Kurde w Wawie nigdzie nie ma ani monitora Benq ani Acera AL1923, możecie coś innego polecić do 900zł? Lubię pograć sobie w CSa i inne tego typu "dynamiczne" gry, czasami oglądam jakieś filmy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 tak troche off topic : Rozumiem, że na tego Gigabyte P35C-DS3R wrzucę zalóżmy teraz e4300 i ddr2 ,a za 2 lata jakiś procek 45nm (fsb 1333) a do tego ddr3 ? Czy nie lepiej kupić teraz płytę za 350zl i za te dwa lata inna aktualna na przyszłe standardy ? Jeślj masz zamiar nie modernizować kompa przez ten rok-dwa to można brać śmiało tańszą płytę. Jeśli będziesz modernizować kompa wcześniej to lepiej weź coś z P35. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junioor Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Kurde w Wawie nigdzie nie ma ani monitora Benq ani Acera AL1923, możecie coś innego polecić do 900zł? Lubię pograć sobie w CSa i inne tego typu "dynamiczne" gry, czasami oglądam jakieś filmy.co do monitora raczej ci nie doradze, ale plyte glowna musisz wziac evga 650i ultra. ma cudowny dzwiek, ktory w cs'ie jest najwazniejszy (wiem bo sam gram od 5 lat B-)) monitor, ktory jest godny polecenia, to: http://www.komputronik.pl/Monitory_LCD/Ben...pelny,id,41321/ , ale do cs'a przydaloby sie raczej cos na matrycy tn z krotka reakcja matrycy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 jaka jest najtańsza płyta pod E4300 tak zeby byla dobra wydajnosc i mozna do FSB333 dojsc i miala na tyle duzo dzielników pamieci zeby RAM-u za bardzo nie krecic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 (edytowane) MSI P6N SLI-Fi Abit AB9 z tańszych :) Albo coś na P35 ;] Np MSI P35 Neo-F albo jakiś Gigaszrot DS3 :> Edytowane 8 Czerwca 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Lub taniej: EVGA 650I Ultra - 339zł RAM'u nie trza kręcić (asynchroniczne o/c procka i ram'u), FSB 400MHz to żaden problem, 6-fazowe zasilanie, bdb dźwięk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junioor Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 (edytowane) Lub taniej: EVGA 650I Ultra - 339zł RAM'u nie trza kręcić (asynchroniczne o/c procka i ram'u), FSB 400MHz to żaden problem, 6-fazowe zasilanie, bdb dźwięk. bdb dzwiek? tam dzwiek jest porownywany z sb x-fi podobno B-) wiec wedlug mnie to troszke malo powiedziane ze to dobry dzwiek. dzwiek jest WYSMIENITY. fsb ponad 400mhz mozna wykrecic. Edytowane 8 Czerwca 2007 przez junioor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 no to mamy chyba zwycięzce :) czy ktos probowal bawic sie w cos takiego : http://www.proline.pl/shop.php?id=news&...&grupa=shop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benek88 Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 Dobra panowie chyba potrzebuję waszej pomocy, mianowicie: złożyłem wszystko do kupy, komp się odpala ale monitor w ogóle się nie włącza, dysk podłączony pod sata "chodzi" bo czuję to w rękach ale nagrywarka podłączona pod ata wogole nie chce się wysunąć, nie reaguje, tylko jak odłacze taśme z płyty głównej(msi p6n sli-fi) to wtedy dopiero się wysuwa. Jak jest podłączony sam dysk to monitor też się nie włącza. nie wiem co źle zrobiłem, może jakiegoś zasilania nie podłaczyłem pod płytę główną, nie wiem sam nie wiem, grafika startuje, przynajmniej wiatrak na niej. POradzcie coś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 Dobra panowie chyba potrzebuję waszej pomocy, mianowicie: złożyłem wszystko do kupy, komp się odpala ale monitor w ogóle się nie włącza, dysk podłączony pod sata "chodzi" bo czuję to w rękach ale nagrywarka podłączona pod ata wogole nie chce się wysunąć, nie reaguje, tylko jak odłacze taśme z płyty głównej(msi p6n sli-fi) to wtedy dopiero się wysuwa. Jak jest podłączony sam dysk to monitor też się nie włącza. nie wiem co źle zrobiłem, może jakiegoś zasilania nie podłaczyłem pod płytę główną, nie wiem sam nie wiem, grafika startuje, przynajmniej wiatrak na niej. POradzcie coś.Takie pytanie to w dziale podstawowe zagadnienia. Tu jest dział "Co kupić". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...