Fury161 Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 Cześć,problem dotyczy niektórych gier.Po prostu w momencie uruchamiania gry pojawia się komunikat(po angielsku,ale chodzi mniej więcej o coś takiego):"do uruchomienia aplikacji potrzebny jest openGL w wersji 1.3,lub wyższej".Komunikat taki wyświetla się w niektórych grach tylko,inne działają bez problemu. System,to XP professional z SP2,karta graficzna-GF 7900GS(Palit lub Galaxy-już nie pamiętam),sterowniki są orginalne z płyty od karty graficznej.Chociaż były wymienione na inne,lecz to nie rozwiązało problemu.Pilnie,proszę o pomoc,bo nie mam pojęcia,co jest przyczyną tego problemu.Pozdrawiam,i dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoo Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 "Chociaż były wymienione na inne" inne czyli jakie ? sciagnij najlepiej najnowsze z www.nvidia.com ; www.nvidia.pl , karta hardware'owo wspiera OGL 2.0 wiec wina lezy po stronie driverow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fury161 Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Jedne były ze strony nvidii właśnie,a drugie jakieś nieoficjalne..lecz nie pamiętam ich wersji nawet ,gdyż było to ze 2 miesiące temu.Poszperałem po necie,i znalazłem w jednym prznajmniej przypadku rozwiązanie.Grami,o których pisałem są:Kroniki riddicka( i tutaj problem z openGL jest rozwiązany-wystarczy zainstalować patcha do gry;podobno mnóstwo graczy ma taki sam problem z CoR),natomiast z drugą grą jest o tyle dziwniejsza sprawa,ze powinna działać bez problemu.Jest NfS Carbon.Podobno zmiana ustawień dot. openGL w rivie tuner często pomaga rozwiązać ten problem.Ale przekonam się o tym dopiero,kiedy pójdę do znajomego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 (edytowane) dziwna sprawa bo Carbon dziala na DX a nie na openGL dla pewnosci wyczysc sterowniki DriverCleanerem i zainstaluj najnowsze Edytowane 30 Maja 2007 przez greg505 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Moze jakis problem z DirectX'em? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...