Zulik Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 Witajcie na low mam okolo od 3000-3200 obrotow dla mnie to jest strasznie glosno :( chcial bym wstawic rezystor ktory obnizyl by obroty do 2800 ( oczywiscie zrobie to medodą prob i bledow bo nie wiem jak obliczyc obroty wiatraczka znajac napiecie i prad) Ale z powodu braku miernika czy ktos zwas wie jaki tam plytnie prad przez regulator tego wiatraczka ? napiecie przyjmuje ze jest około 12 V. p.s. ew. wartosc tego pradu przyda mi sie w doborze potencjometru wiec jesli mozecie to podajcie jak ktos zna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewy Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 nielepiej wyciszyć kompa gąbką/matą? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 na www thermaltake sa dane wentyla wstaw se potencjometr ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulik Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 dzieki za linka poszukam a Mat nie chce bo mi to by zwiekszylo temp. w srodku obudowy ! a mostek od 8RDA+ grzeje sie nie milosiernie :( a poza tym maty sa do d.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robin64 Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 Ja używam Fan mate 1 Zalmana do płynnej regulacji obrotów, które zmniejszyłem do minimum ok. 2600 - 2700 plus gąbka wygłuszająca i jest cichutko :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...