scoobyskub Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 (edytowane) FireWire kupiłem 5 miesiecy temu. Posiada chipset VIA. Przez miesiac nie byl mi potrzebny wiec wyjalem z kompa i wlozylem do szuflady. Po miesiacu podlaczam znowu, poniewaz chcialem przegrac filmik na kompa, włożyłem, komp sie wlaczyl, pokazalo: ''znaleziono nowy sprzet ieee 1394''. Dobra, mysle z wszystko jest ok, ale po podaczeniu do kamery NIC się nie dzieje. Zawsze reagowalo od razu i wlaczal sie program do obrobki zdjec (movie maker), ale teraz nic sie nie dzieje. Nie pokazuje, ze kamera jest podlaczona. Mam sp2. Nie aktualizowalem systemu na microsoft.pl i poprzez aktualizacje auto. Sterowniki chyba sa instalowane od razu, bez sciagania z neta w win xp pro, prawda? Kamera to. thomson vmd 120 Karta jest widocyna w menedzeze urzadzen Edytowane 25 Maja 2007 przez scoobyskub Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 wlaczyles kamere?;] wlacz movie makera... a lepiej ulead video studio!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoobyskub Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 (edytowane) Mam PowerDirectory 6 pełną wersję i tam nie da się przechwycic, w movie makerze też... . Moim zdaniem to rozwalony kabelek... . W menedżerze jest pokazana karta sieciowa ieee 1394 oraz kontroler hosta ieee 1394 via zgodny z OHCI. Czyli karta jest dobrze podłączona i działa, ale sygnał do kamery nie dochodzi... . Myslę, że to kabel. wlaczyles kamere?To był żart? :D Edytowane 25 Maja 2007 przez scoobyskub Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymku Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 Jeżeli włączałeś kabel dokomputera przy odpalonej kamerze, mogłeś spalić w niej wejście firewire. Częsta usterka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 To był żart? :D ? Oba programy o ktorych napisales sux ;] Mozesz miec przypadek jak kolega wyzej napisal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoobyskub Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 (edytowane) Jeżeli włączałeś kabel dokomputera przy odpalonej kamerze, mogłeś spalić w niej wejście firewire.A da się to jakoś naprawić? Edytowane 26 Maja 2007 przez scoobyskub Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...