Skocz do zawartości
Gość kamil2201

Pierwsze Wc Kamil2201 Rev 1.0

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kamil2201

Ja dodałem tego swojego coolteca tyle że nie było go prawie na dnie. Wypłukałem butelke wlałem do układu to co wypłukałem i te pare kropli co już bylo i jest nie najgorzej.

heryf a przystaw tą katode bliżej weży bo butelka się świeci a weżyki ani troche.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość kamil2201

Dziś panowie miałem przykry wypadek. Instalowałem SB Live! i musiałem przesunać pompke, a krućciec od kleił się od pompeczki i oto fajnym ciśnieniem oblało mi SB live!. Byłem taki zły na to pompke! Teraz zakleiłem ją tak samo tzn kropelką ale w dużej ilości i obkleiłem izolacją dla pewności. Woda zalał się też:

Kontroler obrotów

Kabel od cyfraka

Cała podłoga

Gąbka od pompki

Podłoga obudowy

Teraz mysle nad nową pompką typu coolriver rev 2 lub laing DDC 1T . Laing kosztuje 250zł nówka ale musze upolować używańca lub coolrviera jakoś tanio. Jakie pompki polecacie jeszcze? Pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość kamil2201

Narazie z Tym się pomęcze! Ale jak będziecie mieli Lainga na oku to prosze dać znać :P A tu mam pytanie oftopikowe:

Podlaczam kabel od aparatu bo chce zgrać zdjęcia na aparacie pojawia się akcess wchodze w dysk wymienny i chce skopiować zdjęcie i komp się wiesza a na aparacie znika akcess i jest tylko pc conect czy coś takiego. Troche się tym martwie. Może to przez kabel bo go chyba wodą zalałem przez tą pompke :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie klocki nawet fajne, ale brzydko, niechlujnie, lamersko i mógłbym tak wymieniać w nieskończoność, to u ciebie wygląda Panie majster sztyk :lol:

Edytowane przez teat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość kamil2201

Dziękuje ;] Co do klocków: Abadon nie jest wcale fajny. Chłodnica jest super. Pompka? hmm dziś miała okazje chodzić przy temp wody prawie 40* i ma się dobrze jest ok. Z bloku na cpu jestem bardzo zadowolony. Szykuje się zmiana weżyków. Tygon? Hmm troche drogi. Myśle o inovateku niebieskim Uv. Czy barwnik UV niebieski poprawi jeszcze efekt uv?

@ teat Co mam poprawić? Nic z kabli bo poprostu się nie da w tej budzie nic ukryć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość kamil2201

W tym rzecz że ja już nie wiem co mam poprawiać. Wiem żę nie jest tak jak powinno ale z tą obudową inaczej się nie da. Poluje na Armora gdzie dam mojego dedyka na front. Ciekawe czy się zmieści?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość kamil2201

Szybkie pytanko. Opyla się wziąsc tego Alphacool AP700 12 V? Moge mieć używke 2tygodniową za 130-140zł. Sprzedawca porównywał ją do Lainga DDC i stwierdził że jest cichsza. Warto?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sobie chwalę. Mam od listopada. Gwinty na złączki. Wszystko elegancko. 3 lata gwary. Cichutka. Leży na gąbeczce co eliminuje ewentualne wibracje.

Zamknięta buda = nie słychać jej. Zakupu w każdym bądź razie nie żałuję.

Jeszcze jak możesz mieć za 130 zł to bym się nie zastanawiał.

Lianga nie miałem, Coolrivera tez nie, więc porownania nie mam jakby co :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość kamil2201

Już zamówiłem BWA ultimate 123 ale tak patrze że jest ona mniej wydajna niż BWA 123 z tego co wychodzi na shackit. Jak jest w praktyce? Niedlugo apdejt ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość kamil2201

Mam narazie jednego fanderka ;/ Trzeba kupić jeszcze 2 jakieś używki sprawne. Tak czuje że wypadła gorzej dlatego że testy były przeprowadzane w upałach. Jarogniew mam racje?

Edytowane przez kamil2201

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam narazie jednego fanderka ;/ Trzeba kupić jeszcze 2 jakieś używki sprawne. Tak czuje że wypadła gorzej dlatego że testy były przeprowadzane w upałach. Jarogniew mam racje?

Nie masz racji, akurat serię ultimate robiłem jak było chłodno :wink:

wypadła gorzej bo miałem za słabe wentylatory. Fandery (pewnie jeszcze skręcone na minimum) też będą za słabe :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość kamil2201

No ok ale przy 12v tez była gorsza! lul ale i tak ją kupie.. Szkoda że nie mam budy w która się zmieści. Do armora na dach i na front mojego starego dedyka planuje włozyć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi