cyra Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 witam... zastanawiam sie nad zakupem plyty na nforce 2.... na fraz pc jest fajny test, ale na gieldzie dopiero jest tytulowy soltek no i msi za 650 zeta... wiec pytanie: czy ma ktos jakies zdanie na temat tej plyty, albo ew. jakis link do testu.... bede wdzieczny za pomoc i rade..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 http://www.ninjalane.com/display.aspx?docname=sl-75frn link do testu (po angielsku) a ogólnie płytka jest spoxik...jestem jej uzytkownikiem i nie narzekam...!!! jest najtańsza z płyt na nForce 2 i przytym nie odbiega od konkurencji!!! w Bydgoszczy widziałem ją za 438 zeta!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyra Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 a jak ze stabilnoscia...??? uruchamianiem windowsa (slyszalem ze troche to trwa)???? i ew. podkrecaniem???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 uruchamianie wina...to słyszałem że na wszystkich nFORCEach to trwa dłużej niż na KT400 ale bez przesady... jest spoko!! oc też jest luz!! obecnie mam na 166x11.5 (1.92Ghz) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 soltek moze i niezły ale na pewno lepszy bedzie epox w solteku masz 2 fazowe zasilanie (epox 3fazowe) w solteku fsb do 200 -epox 250 soltek vcore 1.85 -epox 2,2 http://www.overclockers.co.nz/ocnz/mobo/am...75frnl/f1.shtml Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 soltek moze i niezły ale na pewno lepszy bedzie epox w solteku masz 2 fazowe zasilanie (epox 3fazowe) w solteku fsb do 200 -epox 250 soltek vcore 1.85 -epox 2,2 http://www.overclockers.co.nz/ocnz/mobo/am...75frnl/f1.shtml no masz rację ale jesli potencjalny nabywca Epoxa nie ma dobrego zasilacza i jakiegos WC to i tak nie wycisnie maxa z tej płytkie wiec po co płacić 50 zeta więcej?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 ja nie mam wc , na procu vcore 1.8 (12,5x180) co na volcano 7+ daje 33 st Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 no i nie wyciskasz maksa z płytki... masz fsb na 180 9po co Ci te 250?) i vcore na 1.8 (po co 2.2??) BTW. masz V7+ ustawionego na high? jakiej psty używasz?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 hehe jak dam wc to vcore 2,2 bedzie jak znalazł v7+ na low pasta artic silver3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 hehe jak dam wc to vcore 2,2 bedzie jak znalazł v7+ na low pasta artic silver3 no to wtedy sie przyda!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 czytałem właśnie ten test z Twojego linka i "I've achieved a maximum stable working frequency of 161MHz and anything higher will result in data corruption. This indicates that the board does NOT have a PCI lock. (Yes, I did adjust the FSB jumper to 166 MHz mode)" Podobno wszystkie nFORCE2 maja zablokowany dzielnik PCI (czy jakos tak) a ja na swojej mam FSB 166 i jest stabilna...wiec nie wiem skad ten koleś to 161 wziął...??? (może coś żle zrozumiałem...??) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 ten test jest przeprowadzony na biosie 1.1 (jest już 1.3) także ich wnioski som lekko nieaktualne :P zresztą w 1.3 jest i zmiana mnożnika i blokowanie jak i sterowanie agp. płytka jest oki tak w ogóle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 a czym różni sie 1.2 od 1.3?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 juz wiem... zaraz robie update :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dns Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 a ja np. nie wiem ale z checia sie dowiem na priva....... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PACO Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Wez Solteka jest spoko za to cene :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 1,85v na 0,13um to bardzo rozsadny max Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 1,85v na 0,13um to bardzo rozsadny maxZależy jakie chłodzenie :P. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...