Mąki Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 Witam!!! Dziś padł mi Titan d5tb i kupiłem sobie w jego miejsce Titana TTC-D5TB(TC). Ten nowy ma podobno czujnik temperatury dostosowujący obroty do danej temperatury. Problem w tym, że na starym titanie miałem ok. 3000 obrotów i temp. 39 stopni max, a na nowym mam od 1600 do 2500 obrotów (w zależności od temp.) i max 46 stopni. Na stronie producenta podają, że przy 80 stopniach obroty wyniosą 3600. Moje pytanie brzmi, czy mogę jakoś ustawić (programem lub czymś), aby obroty stale były powyżej 3000. Za porady z góry dziękuję. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 Poszukaj (może to wymagać małego demontażu) termistora i poprostu go zewrzyj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mąki Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 A programowo nie da rady? Nie uśmiecha mi się ryzykować wentyla za moje ostatnie 40 zyla. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 SpeedFAN możeeee.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 a po co ci to? Dzieki temu masz cichy wentyl. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mąki Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 Ponieważ nie chce aby mi się proc przegrzał jak go będę chciał wyżej podkręcić. W speedfanie nie udało mi się podnieść obrotów. Może ktoś wie o jakiejś instrukcji do tego programu, bo moje zmiany nie wprowadziły żadnych zmian. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENIGMA Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 Ponieważ nie chce aby mi się proc przegrzał jak go będę chciał wyżej podkręcić. W speedfanie nie udało mi się podnieść obrotów. Może ktoś wie o jakiejś instrukcji do tego programu, bo moje zmiany nie wprowadziły żadnych zmian. no to jak go będziesz kręcił to ci wentyl obrotów doda więc w czym problem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mąki Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 W tym, że będzie miał straszną temperature, a 3000 obrotów osiąga dopiero przy 60 stopniach. :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...