Gość Coccolino_ Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Rywalizacja między dostawcami usług pocztowych w internecie przyspiesza, z czego konsumenci moga się tylko cieszyć. Głównymi graczami w tym momencie są Google i Yahoo. Pierwsze interesujące marketingowo posunięcie wykonało Google, wprowadzając skrzynki pocztowe o nieustannie rosnącej pojemności. Odpowiedź Yahoo była imponująca – pojawiły się konta z nieograniczoną ilością miejsca. Po wojnie na jak największą pojemność przyszła pora na załączniki do emaili. Jak na razie prowadzi Google, które właśnie podwoiło maksymalną dozwoloną wielkość załącznika z 10MB do 20MB. Yahoo prawdopodobnie nie będzie się bezczynnie przyglądać, tylko zrobi to samo. W tym miejscu wypada zauważyć, że jest jeszcze niewielu dostawców serwisów pocztowych, których użytkownicy mogliby bez dodatkowych opłat odbierać tak duże wiadomości. Źródło: Neowin / 4Press Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 W tym miejscu wypada zauważyć, że jest jeszcze niewielu dostawców serwisów pocztowych, których użytkownicy mogliby bez dodatkowych opłat odbierać tak duże wiadomości.Interia.pl - nieograniczona pojemność, 50MB w jednym załączniku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 o2.pl > 20MB od bardzoooo dawna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 zastanawiam się po co komu 10GB skrzynki pocztowej :).. mi tam thunderbird zasysa wiadomości.. filtruje spam... po paru dniach usuwa ze skrzynki wiadomości i jest gites... 100MB to aż nadto co mi jest potrzebne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Ano po to ze czasem do niektorych danych chce sie miec dostep z kazdego kompa (a w skrajnych przypadkach kazdego miejsca na swiecie). Takze zapewniam Cie, ze niecale 3GB na gmailu tez sie potrafia skonczyc ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 O2 kiedyś reklamowało się z załącznikami do 250mb więc przy tym gmail to nic [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 AFAIK swego czasu limity załączników na o2.pl były tak duże, że forumowicze wysyłali sobie filmy. Nie wiem jednak, czy dzielili na 250MB, czy wysyłali w całości (650-730MB). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 Ano po to ze czasem do niektorych danych chce sie miec dostep z kazdego kompa (a w skrajnych przypadkach kazdego miejsca na swiecie). Takze zapewniam Cie, ze niecale 3GB na gmailu tez sie potrafia skonczyc ;-)no może niektórzy tego potrzebują... ja zazwyczaj mejli nie potrzebuje.. a jeśli kto mi wysyła coś ważnego to i tak to zgrywam na dysk do osobnego folderu.... w razie konieczności zabieram na penie.. ale to bardzo rzadki przypadek :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...