bedzio Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Tak jak w temacie jakie chłodzenie kupić do Palita 7900 GS 512MB w przedziale cenowym 100-150 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Ile maksymalnie chcesz wydac bo jestes bardzo blisko HR-03. Jak za duzo - VF900-Cu, pozniej juz tylko Evercool/Revoltec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bedzio Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Nie no bez przesady 200 zł na samo chłodzenie to lekka przesada (1/3 ceny karty), bynajmniej jak dla mnie. Chyba kupię VF900-Cu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Podlacze sie do tematu, ale bardziej konkretnie: Pentagram XC-70Cu czy Zalman Vf-700Cu? Czy warto doplacac do Zalmana? Jakies OC pewnie bedzie, ale bez szalenstw (na pewno bez vmodow). Dobrze by bylo, jakby wentylator nie zagluszal wszystkiego w trybie 3D, i byl maksymalnie cichy w 2D. I ostatnie: czy jest jakas roznica (w sensie glosnosci/wydajnosci/trwalosci) miedzy VF-700Cu LED i non-LED? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Co do różnicy w głośności LEd i Non-Led to oczywiście led głośniejszy. W tej cenie polecąłbym ZeroTherm GX810. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 @costi mam vf700cu . na 5v jest nieslyszalny, a na 12v slychac go dosc mocno. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 W tej cenie polecąłbym ZeroTherm GX810.Pentagram XC-70Cu - ok. 65zl Zalman VF-700Cu - ok. 90zl ZeroTherm GX810 - ok. 130zl Dziekuje, postoje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 costi czemu wybierasz tylko te dwie mozliwosci? Moje 7900 przerazone jest lenistwem - 90*C po oc w 30*C upal jest juz granica tego chlodzenia. I nie pomagaja pelne obroty szlifierki ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 costi czemu wybierasz tylko te dwie mozliwosci?Jestem otwarty na inne propozycje, ale cena niech nie przekracza 100zl. A tak na dobra sprawe to w tej cenie innych propozycji nie widze (ZeroTherm GX-700 odpada po tym, jak ostatnio ktos na to mocno narzekal w topicu o 7900)... Znalazlem cos takiego: http://www.allegro.pl/item202091037_zalman...ia_ciecza_.html i sie zastanawiam czy nie chapnac (swoja droga, opis mnie rozwalil :lol: ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Evercool mnie kusi :wink: W sumie bardziej Revoltec bo nie mam wolnych 92mm a czarno-zolta kombinacja lepiej wyglada niz srebrno-czerwona [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Znalazlem cos takiego: http://www.allegro.pl/item202091037_zalman...ia_ciecza_.html i sie zastanawiam czy nie chapnac (swoja droga, opis mnie rozwalil :lol: ).O, widze ze czaisz sie na tą sama aukcje co ja :lol: Ale "podobno" led ma ciut glosniejsze smiglo co mnie zniecheca do klikniecia w kup teraz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 TEN Revoltec? Wygląda ciekawie, choc tego to ja juz na pewno nie zmieszcze bez grzebania przy chlodzeniu NB :| No i tylko 4 radiatorki na RAM w komplecie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Tak ten Rev. 4 radiatorki moze i sa minusem ale biorac pod uwage fakt ze moje pamieci ida @880 z prawie nawiewem.... No i HP przyslaniaja kosci <_< Co do tego zalmana... Cholera non-LED jest drozsza ale... No i standardowo - czemu AC x1 jest za dlugie dla 7900 :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Patrzac na test tego Revolteca u nas na portalu, to wydajnosc ma srednia - tyle, co Zalman VF-700 AL i ALCu. Ech, czemu nie wzieli tam jeszcze Pentagrama, bylby jasny obraz sytuacji :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 TEN Revoltec? Wygląda ciekawie, choc tego to ja juz na pewno nie zmieszcze bez grzebania przy chlodzeniu NB :| No i tylko 4 radiatorki na RAM w komplecie... Zawsze mozesz rozkrecic podstawke i obrócic całe chłodzenie tak ze bedzie na górze karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Tak jak Ty probowales i polamales hitpipy? :lol: No to witaj vf900cu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 No to VF-900Cu lykniety... zobaczymy, co z tego bedzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 Doszedl do mnie ten VF-900Cu za 98zl. Wszystko fajnie, ale gosciu posklejal radiatorki ze soba :mur: No coz, jutro wycieczka po tasme termoprzewodzaca... Tak poza tym to chyba mieli to przykrecone na sucho, bo spod jest idealnie czysty. A ze skonczyla mi sie ostatnio pasta, to przy okazji zapytam: co kupic? CLP na pewno odpada (za drogie, az tak czesto w sprzecie nie grzebie), pewnie skonczy sie na Arctic Ceramique standardowo, ale na wszelki wypadek sie zapytam, moze ktos ma jakies interesujace pomysly :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zalman z second hand nie mial tubki swojego mazidla? Bierz ceramike. Po co kombinowac jak kon pod gore... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 Cos tam mial chyba, musze przejrzec stos folii, ktorym bylo to wszystko zabezpieczone ;) Ale i tak cos musze kupic, bo nie mam juz zadnej pasty w domu, wiec zanabede tubke Ceramika i znowu spokoj na dwa lata :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leonidas Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 No i jak sprawuje się ten Zalman ? Czy nadaje się do wyciszonego kompa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 W 2D jest nieslyszalny jak dla mnie, w 3D (>80%, nie wiem dokladnie ile, bo nie wiem, czy mi RivaTuner przelacza predkosc wiatraka, czy on zyje wlasnym zyciem :) ) juz zdecydowanie nie. Staje sie wtedy wyraznie glosniejszy od mojej zasilki (czyli chyba robi te 28 dBA, ktore ma w specyfikacji). Za to temperaturki luksus, max 53 stopnie w stresie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leonidas Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 A ja kupiłem sobie Evercoola. Kasy trochę w kieszeni zostało i jest cichutko. Podłączyłem go do zewnętrznego regulatora obrotów i ustawiłem obroty na sztywno. Co prawda temperatura dochodzi do 65 stopni ale jest cichutko w 2d i 3d - i o to mi chodziło. Standardowy cooler po podłączeniu przez regulator i zmniejszeniu obrotów osiągał ponad 90 stopni co już zaczynało być lekko niebezpieczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 No i jak sprawuje się ten Zalman ? Czy nadaje się do wyciszonego kompa ? NIE! miałem i nie polecam ani to ciche ani wydajne jak przesiadłem sie na HR-03 temperatury na passiv były podobne do tego zalmana, a z nadmuchem 10*c mniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Bez przesady, na 5V jest nieslyszalny. Dopiero zblizajac sie do 12V robi sie z niego suszarka (aczkolwiek IMHO tez jest bez tragedii, ale maniakiem absolutnej ciszy nie jestem ;) ). Co do wydajnosci - w idle na 5V GPU trzyma 41*. Ile by bylo w load to nie wiem, bo mam go podlaczonego pod grafe, wiec obroty zmieniaja sie automatycznie, ale IMHO bez vmodow powinien spokojnie dac rade. HR-03 jest (szczegolnie z jakims sensownym nawiewem) jednak troszke drozszy od VF-900Cu ;) Do tego dochodza potezne rozmiary... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 ten wentylator na 5v jest słyszalny w dzień przy zamkniętej obudowie z matami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 ...w chatce wylozonej korkiem na srodku polanki 80km od najblizszego sklepu monopolowego :?: Litosci :| Kazdy inaczej slyszy. Dla niektorych szum boxa jest do przezycia a inni maja wrazenie zabawy katowka Jak chcesz demonizowac to wal w watek o 900 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 gdybym ja go słyszał tylko wtedy kiedy panuje absolutna cisza ale tak nie jest na 5v słychać ten wentylator w dzień przy otwartym oknie i włączonym TV i to nie jest wada fabryczna, bo wentylator sam w sobie jest cichy ale konstrukcja radiatora i gęsto osadzone finy wytwarzają spory nieprzyjemny dla ucha szum. dobra juz nic wiecej nie powiem tylko żeby później nikt sie nie dziwił że on jest taki niesłyszalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 :rolleyes: Skoro szum powietrza @5V jest dla Ciebie nie do zniesienia to ratuje cie pasywne hr-03. Bo z Twojej wypowiedzi wynika ze na dzien dobry ten wiatrak pcha ~20CFM miedzy finami radiatora. Prawdopodobnie gdyby zwolnic jeszcze troche obroty finy zaczelyby magazynowac cieplo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 gdybym ja go słyszał tylko wtedy kiedy panuje absolutna cisza ale tak nie jest na 5v słychać ten wentylator w dzień przy otwartym oknie i włączonym TV i to nie jest wada fabryczna, bo wentylator sam w sobie jest cichy ale konstrukcja radiatora i gęsto osadzone finy wytwarzają spory nieprzyjemny dla ucha szum. dobra juz nic wiecej nie powiem tylko żeby później nikt sie nie dziwił że on jest taki niesłyszalny. Jak sasiad dwa pietra wyzej chodzi po miekkim dywanie to tez strasznie przeszkadza, nie? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...