Skocz do zawartości
bedzio

Jakie Chłodzenie Do 7900 Gs

Rekomendowane odpowiedzi

A co powiecie na ten wynalazek:

http://www.cooling.pl/product_info.php?products_id=2146

Tańsza alternatywa dla cztero-rurowego Hr-03...?

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
Ooooooooooo...jacieeee.Sorki ale sie podnieciłem :rolleyes: .....tyle czekałem i przegapiłem.Ehh ta sesja.

Klik...kupione:)

Z nadmuchem to zmiecie Revelteca :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli cena nie gra roli to oczywiście, że HR-03 będzie wydajniejsze. Dokup do niego jeszcze jakiś dobry wentylator z kontrolerem i ciesz się :-)

O wentylatorach znajdziesz wiele tematów na forum.

a jak sie ma do tego zeroterm gx810??? wie ktos?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłodzenie do 7900 GS... Od siebie tylko dodam, że XC-70 Cu+ jest całkowicie niesłyszalny(wentyl na 12V), a max. temp. jaką udało mi się odnotować to 52*C. Cena? 60zł...

Wybacz stary, ale musisz mieć niezłe problemy ze słuchem jeżeli nie słyszysz tego coolera na 12V.... :huh:

Na 5v to jeszcze bym zrozumiał, bo każdy ma inne pojęcie ciszy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

leborg

Na tle innych zatartych wentylatorow xc-70.... :wink: Pewnie freezer pedzi na 12v [;

No w sumie patrząc po ilości wentylatorów w obudowie kolegi....;>

Ja od siebie polecę hr-03. No cóż, chłodzenie drogie, ale warte każdej wydanej na nie złotówki.

Karta z podpisu, po v-modzie, lekki nawiew noiseblokera i w max stresie 55-60 stopni....Oo

Dodam że na standardowym chłodzeniu temperatura dochodziła do 80 stopni na max obrotach...;]

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@leborg - przeraszam, miałem na myśli coś ciut innego, mianowicie to, że podczs pracy komputera go niesłychać ;). Sam wentylator napewno pracuje inaczej na 12V i 5V.

Co do ilości wentylatorów - puszczone na 7V są mało słyszalne ;) Tak naprawdę to u mnie najbardziej dyski hałasują :/ Bez nich komp chodzi jak marzenie, ale gdy działają nawet 15kg Chieftec wpada w lekkie drgania...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie pomocy, potrzebuje chlodziwa AC do karty XFX GF7900GS.

Accelero X1 podobno nie pasuje, ale w googlach wyczytalem ze ktostam kiedys zakladal i jakos weszlo. Moze ktos probowal, widzial?

NV Silencer 5 albo 6 - oba pasuja??? Podobno tak - 6tka pasuje lepiej bo 5tka kryje pamieci tylko czesciowo. Natomiast 6tka jest dwu krotnie drozsza, czy to znaczy ze jest tez duzo wydajniejsza niz Silencer 5tka??? Slyszal/Widzial je kto oba w akcji?

W zalmany czy evercoole sie nie pakuje z zalożenia :wink: Choc mialem chlodzenie Xilence i bylo dobre.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi