Skocz do zawartości
HeretyK

Heretyk Wc Po Raz 3

Rekomendowane odpowiedzi

Nadszedł czas na update mojego WC najważniejsze zmiany:

1)dodana chłodnica 1X12cm kupiona okazjonalnie

2)zmiana złączek na skręcane tym samym zmiana węża na 8/11mm

3)i najważniejsza zmiana bloki wszystkie od Kyniego (fullKynio)

Cel który chciałem osiągnąć to cisza i jeszcze raz cisza i udało sie w obudowie sa tylko dwa fendery na min past@5V i zasiłka targana stosunkowo cicha, został jeszcze tylko dysk do wyciszenia. Kolejny aspekt wszystko w jednolitym stylu ( czarny top, niklowany spód, srebrna zapinka). Temperatury po daniu nowych bloków i chodniczki trochę spadły z tym tylko że zrobiło sie naprawdę gorąco w pokoju 27* więc porównanie może nie na miejscu

Dołączona grafikaDołączona grafika

Dołączona grafika

Sorry za jakość zdjęć ale nie mam zarazie dostępu do cyfraka, wiec zdjęcia z komórki

Edytowane przez HeretyK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mamy dosyć podobny konfig i w ten piekielny upał mam bardzo podobne temperatury, tylko że u mnie jest jedna chłodnica 2x 120 w topie. Czekam na lepsze fotki i update z temperaturami, ciekawi mnie jak Twój układ się spisuje.

Szukam i nie mogę znaleźć - gdzie jest druga chłodnica? EDIT: masz grzejnik na drugim boku budy, dobrze kombinuję?

Edytowane przez Bartolomius

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mamy dosyć podobny konfig i w ten piekielny upał mam bardzo podobne temperatury, tylko że u mnie jest jedna chłodnica 2x 120 w topie. Czekam na lepsze fotki i update z temperaturami, ciekawi mnie jak Twój układ się spisuje.

Szukam i nie mogę znaleźć - gdzie jest druga chłodnica? EDIT: masz grzejnik na drugim boku budy, dobrze kombinuję?

tak grzejnik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak siedzie blok na NB? Nie tanczy/jezdzi? Sprezyny odpowiednie do jego mocowania?

na rogach chipsetu dałem taśmę dwustronnie klejącą taka gąbkę i siedzi jak skała, ale temp. sa płyty jak powieje na okolice nb a proca to spadają o 10*, lepsze chłodzenie mosfetów muszę jeszcze zrobic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo ladny uklad, tylko te weze przy wylocie z budy jakies połatane :)

zadowolony jestes z bloczkow ? (planuje zakup od kynka na nb i gpu)

mam przecież 4 bloki od Kynia a co do węża to musi tak być bo nie da sie rozciągnąć węża 8mm na miedziana rurkę 15mm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może podałbyś temp? Jestem ciekaw jak się sprawa ma na grzejniku

co do temperatur to podane są w idlle a w stresie podam w sobotę bo jak zarazie muszę komputer w innych celach wykorzystywać Autocad

temperatury klasują sie na taki oto poziomie

E6300@2,8Ghz @1,4v bios 0701 jest do d*py a nie mam żadnej dyskietki sprawnej w domu i nie moge zmienic

7800GT po Vmode core 1,5v 525@1270Mhz + dwa mostki na płycie, na chłodnicy fender na 870 obrotów + past 80mm@1400obr. wiejący na płytę i ram

temperatura otoczenia około 27*C

Dołączona grafika

Edytowane przez HeretyK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi