HeretyK Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 (edytowane) Nadszedł czas na update mojego WC najważniejsze zmiany: 1)dodana chłodnica 1X12cm kupiona okazjonalnie 2)zmiana złączek na skręcane tym samym zmiana węża na 8/11mm 3)i najważniejsza zmiana bloki wszystkie od Kyniego (fullKynio) Cel który chciałem osiągnąć to cisza i jeszcze raz cisza i udało sie w obudowie sa tylko dwa fendery na min past@5V i zasiłka targana stosunkowo cicha, został jeszcze tylko dysk do wyciszenia. Kolejny aspekt wszystko w jednolitym stylu ( czarny top, niklowany spód, srebrna zapinka). Temperatury po daniu nowych bloków i chodniczki trochę spadły z tym tylko że zrobiło sie naprawdę gorąco w pokoju 27* więc porównanie może nie na miejscu Sorry za jakość zdjęć ale nie mam zarazie dostępu do cyfraka, wiec zdjęcia z komórki Edytowane 29 Maja 2007 przez HeretyK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavi Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Pierwszy:) Wygląda schludnie ale daj fote całości(z otwartym bokiem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 (edytowane) Mamy dosyć podobny konfig i w ten piekielny upał mam bardzo podobne temperatury, tylko że u mnie jest jedna chłodnica 2x 120 w topie. Czekam na lepsze fotki i update z temperaturami, ciekawi mnie jak Twój układ się spisuje. Szukam i nie mogę znaleźć - gdzie jest druga chłodnica? EDIT: masz grzejnik na drugim boku budy, dobrze kombinuję? Edytowane 26 Maja 2007 przez Bartolomius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Mamy dosyć podobny konfig i w ten piekielny upał mam bardzo podobne temperatury, tylko że u mnie jest jedna chłodnica 2x 120 w topie. Czekam na lepsze fotki i update z temperaturami, ciekawi mnie jak Twój układ się spisuje. Szukam i nie mogę znaleźć - gdzie jest druga chłodnica? EDIT: masz grzejnik na drugim boku budy, dobrze kombinuję? tak grzejnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Jak siedzie blok na NB? Nie tanczy/jezdzi? Sprezyny odpowiednie do jego mocowania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Jak siedzie blok na NB? Nie tanczy/jezdzi? Sprezyny odpowiednie do jego mocowania? na rogach chipsetu dałem taśmę dwustronnie klejącą taka gąbkę i siedzi jak skała, ale temp. sa płyty jak powieje na okolice nb a proca to spadają o 10*, lepsze chłodzenie mosfetów muszę jeszcze zrobic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 Na prawdę ładnie prezentują się te bloczki Kyńka. Chyba pierwszy układ "full kynio". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 Na prawdę ładnie prezentują się te bloczki Kyńka. Chyba pierwszy układ "full kynio". Nawet Kynio nie miał "full Kynio" :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 No ja tez jestem tak 75% kyniek ;) bo na NB nie mam :P ładne WC jak temperatury? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teges Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 bardzo ladny uklad, tylko te weze przy wylocie z budy jakies połatane :) zadowolony jestes z bloczkow ? (planuje zakup od kynka na nb i gpu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf_ Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 Przydałaby się nieco lepsza jakość zdjęć, ale układ fajny :D . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 bardzo ladny uklad, tylko te weze przy wylocie z budy jakies połatane :) zadowolony jestes z bloczkow ? (planuje zakup od kynka na nb i gpu) mam przecież 4 bloki od Kynia a co do węża to musi tak być bo nie da sie rozciągnąć węża 8mm na miedziana rurkę 15mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 Bardzo ciesz mnie, że Channel wchodzi na NB. W końcu coś kompatybilnego z P5W64 WS Pro w rozsądnej cenie. WC według mnie całkiem niezłe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 A może podałbyś temp? Jestem ciekaw jak się sprawa ma na grzejniku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 (edytowane) A może podałbyś temp? Jestem ciekaw jak się sprawa ma na grzejniku co do temperatur to podane są w idlle a w stresie podam w sobotę bo jak zarazie muszę komputer w innych celach wykorzystywać Autocad temperatury klasują sie na taki oto poziomie E6300@2,8Ghz @1,4v bios 0701 jest do d*py a nie mam żadnej dyskietki sprawnej w domu i nie moge zmienic 7800GT po Vmode core 1,5v 525@1270Mhz + dwa mostki na płycie, na chłodnicy fender na 870 obrotów + past 80mm@1400obr. wiejący na płytę i ram temperatura otoczenia około 27*C Edytowane 28 Maja 2007 przez HeretyK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...