Tecumseh Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 wszsytko j.w. w temacie. pytanie głównie do użytkowników- Galaxy 7900GS z Zalmanem lub Palit 7900GS to ciche stworzenia? jeśli ciche, to czy warto dopłacać do Galaxy 7900GS CoolerMaster? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 (edytowane) potrzebny Ci nowy temat? jak chcesz kartę nową, to masz do wyboru 3: gf7900gs, gf8600gt, r1950pro A o tych kartach toczy się tu już niejedna dyskusja. No chyba że jesteś zdecydowany na 7900gs.. Ww takim razie większość ludu poleca Galaxy z coolermasterem. Zalman Edition ciężko dostać.. Edytowane 27 Maja 2007 przez ainaruth Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloperflake Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 Wentyle w serii 7900gs nie naleza do zbyt chichych, skutecznie mozna je wyciszyc puszczajac je na np 5V, na domyslnym napieciu zawsze je slychac (inna sprawa to ze dla kazdego czlowieka inny jest prog ciszy) Jesli chcesz CoolerMaster to moze 8600GE wydajniejsza od 7900GS albo cos pasywnego 8600GT od MSI lub Gigabyta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 Jak nie bedziesz krecil to radek 1950pro. Bedzie wydajniejszy od tego 7900. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecumseh Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 Jak nie bedziesz krecil to radek 1950pro. Bedzie wydajniejszy od tego 7900. ok, czytałem że wydajniejszy. jak z ciszą? jak masz lub miałeś okazję poznać konkretny egzemplarz jakiejś firmy, proszę o info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaaDeeK Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 Jak nie bedziesz krecil to radek 1950pro. Bedzie wydajniejszy od tego 7900. a ten 7900gs cooolermaster to sie kreci do 650/1725 tak? i to niby taką duza roznice robi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 (edytowane) POWERCOLOR X1950PRO ma fajne (tzn ciche) chłodzenie. Cena też wcale nie zaporowa :) Jednak Galaxy 7900GS nawet po małym OC juz będzie sporo wydajniejszy (nawet na stock też ale głowy nie dam) a Zalman jest cichy :) Edytowane 27 Maja 2007 przez dzikidaniel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 POWERCOLOR X1950PRO ma fajne (tzn ciche) chłodzenie. Cena też wcale nie zaporowa :) Jednak Galaxy 7900GS nawet po małym OC juz będzie sporo wydajniejszy (nawet na stock też ale głowy nie dam) a Zalman jest cichy :) Przy ustawieniach domyślnych 1950 PRO jest wydajniejsze ( http://www23.tomshardware.com/graphics_200...2&chart=318 ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecumseh Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 Wybrałem tą: http://kdo.pl/product_info.php/cPath/94_95/products_id/1885 Wiele lat siedzę w kompach. Mam za sobą sukcesy i porażki w overclockingu. Kiedyś mnie to brało mocno. Ostatni podkręcany komponent to był Athlon 3000+@3670- z sukcesem. Ale po wielu latach najbj cenię stabilność kompa i jego niezawodność. Dlatego wybrałem Athlona 4600+ x2 65W by niekoniecznie go podkręcać, ale cieszyć się stabilnością i szybkością. Stąd wybór Radka 1950 Pro nad GF 7900GS. Cichy i w standardzie niezły. Dzięki wszystkim! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 Wybrałem tą: http://kdo.pl/product_info.php/cPath/94_95/products_id/1885 Wiele lat siedzę w kompach. Mam za sobą sukcesy i porażki w overclockingu. Kiedyś mnie to brało mocno. Ostatni podkręcany komponent to był Athlon 3000+@3670- z sukcesem. Ale po wielu latach najbj cenię stabilność kompa i jego niezawodność. Dlatego wybrałem Athlona 4600+ x2 65W by niekoniecznie go podkręcać, ale cieszyć się stabilnością i szybkością. Stąd wybór Radka 1950 Pro nad GF 7900GS. Cichy i w standardzie niezły. Dzięki wszystkim! Ja kupiłem produkt Gigabyte - moim zdaniem solidniejszy od tego power color. Gigabyte posiada 3 lata gw. , chłodzenie Zalman ( przyznaję że nie jest na prawdę ciche ) i ogólnie widać że producentowi zależało aby karta była solidna ( na pudełku chwalą się solidnymi kondensatorami - po prostu widać że to podkreślają ). Dodam że poprzednia karta z 2 letnią gwarancją ( nie gigabyte ) siadła mi po ponad 2 latach ale nie całych trzech ... więc długa gw. jest użyteczna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecumseh Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 Ja kupiłem produkt Gigabyte - moim zdaniem solidniejszy od tego power color. Gigabyte posiada 3 lata gw. , chłodzenie Zalman ( przyznaję że nie jest na prawdę ciche ) i ogólnie widać że producentowi zależało aby karta była solidna ( na pudełku chwalą się solidnymi kondensatorami - po prostu widać że to podkreślają ). Dodam że poprzednia karta z 2 letnią gwarancją ( nie gigabyte ) siadła mi po ponad 2 latach ale nie całych trzech ... więc długa gw. jest użyteczna. Myślę że wybrałeś odrobinę lepiej, przynajmniej teoretycznie. Dla mnie chłodzenie miało decydujące znaczenie, ale niekoniecznie tym trzeba się kierować. Dużo frajdy Kyle i 3maj kciuki za bezawaryjną pracę mojej grafy. Mój poprzedni Powercolor zaczął siadać po ok. roku. Ale dałem tej firmie jeszcze jedną szansę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 Ja kupiłem produkt Gigabyte - moim zdaniem solidniejszy od tego power color. Gigabyte posiada 3 lata gw. , chłodzenie Zalman ( przyznaję że nie jest na prawdę ciche ) i ogólnie widać że producentowi zależało aby karta była solidna ( na pudełku chwalą się solidnymi kondensatorami - po prostu widać że to podkreślają ). Dodam że poprzednia karta z 2 letnią gwarancją ( nie gigabyte ) siadła mi po ponad 2 latach ale nie całych trzech ... więc długa gw. jest użyteczna. No z takim założeniem to świetnie wybrałeś: im dłuższa gwara tym lepiej ;) gdzieś słyszałem historię że gościu miał fo wybrania pomiędzy Galaxy (szybsza) i Gigabyte i wybrał Gigabyte bo "miała dłuższą gwarancje". Za dwa lata te kerty pewnie już będą dwa razy zmienione. Szkoda patrzeć na gwarancje. A marka Gigabyte jest przereklamowana i tyle (no poza paroma wyjątkami) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...