Sniper Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 Witam Zmieniłem sobie dzisiaj Bios w płycie Abit KN9 Ultra z kn919 na kn920 co okazało się niestety wielkim nieporozumieniem. Temperatury miały sie ustabilizować i pokazywać dokładniejsze wartości. W zamian jednak otrzymałem przekłmania rzędu 20 stopni wzwyż co skutkuje problemami z OC a także problemami z głośnym chłodzeniem bo ciągle trzeba przestawiać w biosie coolery. Czy mogę zmienić wersje biosu o oczko do dołu i płyta wystartuje czy lepiej nie ? Zmienałem biosy zawsze do góry zarówno w nagrywarkach. płytach głownych, grafikach itd ale nigdy z nowsze na starszą wersje. Bardzo proszę o wypowiedź jakiegoś znawcy tematu abym czegoś po prostu sobie nie zepsuł. Pozdrawiam Sniper Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 Toz bios jest dedykowany do tej plyty wiec co jej moze zlego zrobic?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 Toz bios jest dedykowany do tej plyty wiec co jej moze zlego zrobic?? to opiszcie jak to zrobić w przypadku asusa P5W64WS pro bo wszystkie programy z poziomy windowsa nie przyjmują starszego biosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 A kto sie w to bawi pod winda?? Nie lepiej pod dosem z parametrem -f?? NP?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sniper Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 Toz bios jest dedykowany do tej plyty wiec co jej moze zlego zrobic?? O który Ci chodzi o kn919 czy kn920 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 O oba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 Odpowiedz lopatologiczna - mozesz instalowac starszy bios bez obawy o cokolwiek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Man3k Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 (edytowane) U mnie po wgraniu tego biosu (kn920) temperatury rowniez wzrosly ale o jakies 4-5 stopni.Za to ciut oc sie sie poprawilo.Dla proca 2808 dalo rade obnizyc napiecie z 1.35 na 1.325 :) a co najwazniejsze,w koncu przechodzi 3dmarki na 250x12 przy napieciu 1.500. Edytowane 29 Maja 2007 przez Man3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...