Skocz do zawartości
MaCZq

The Bat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, miałem pewne problem z kompem suma sumaru udało mi się tylko zachować pliki katalogu The bat z program files i dane aplikacyjne. Czy jest jakakolwiek szansa na odzyskanie z tych plików wiadomości i ustawień kont? Zaznacza, że nie mam tez rejestru. Pliki są nagrane na płytę.

Pozdrawiam

Maczq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale z tego co sie orientuje Bat trzyma pliki poczty w odzielnym katalogu (nie w program files\The bat), chyba ze ustawiles mu inny.

W zwiazku z tym musisz posiadac pliki MESSAGES.TBB bo w nich jest jako taka poczta. Poszukaj.

PS: nauczka na przyszlosc, korzystaj regularnie z opcji Narzedzia -> Kopia zapasowa :P

Edytowane przez kardas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz nie pamietam jak to bylo dokladnie, ale przy instalacji wskaz mu ten folder z tymi plikami.

Oczywiscie jesli masz tam odpowiednie drzewo katalogow (czyli nazwe swojego konta, i tam odpowiednie foldery).

Moze zadziala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wrzucasz sobie spowrotem tego TheBata do program files(bez instalowania nowego). Odpali, ale nie bedzie kont. Robisz nowe konta normalnie, podajac jednak nazwy takie, jakie miały wczesniej(odpowiadajace katalogom z MAIL/). Wszystkie hasla i maile wskocza a Ty poklikasz sobie tylko dalej dalej. U mnie działa. Dla pewnosci zrob sobie backup tego katalogu :)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi