Skocz do zawartości
Imhotep

Zalana Karta Graficzna

Rekomendowane odpowiedzi

witam. Moj problem jest nastepujacy:

Podczas skladania WC troche cieczy wycieklo mi na mojego radka 1.9k xtx i od tej pory komp mi nie rusza. Zalana zostala karta gdy nie byla pod napieciem. Jakie sa szanse ze karta nie ulegla uszkodzeniu? Zauwazylem tez ze zapala sie mala dioda na pcb pod VR. Nad nia jest napis: T_Fault co to moze oznaczac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam. Moj problem jest nastepujacy:

Podczas skladania WC troche cieczy wycieklo mi na mojego radka 1.9k xtx i od tej pory komp mi nie rusza. Zalana zostala karta gdy nie byla pod napieciem. Jakie sa szanse ze karta nie ulegla uszkodzeniu? Zauwazylem tez ze zapala sie mala dioda na pcb pod VR. Nad nia jest napis: T_Fault co to moze oznaczac?

Jeżeli zalałeś kartę gdy komp nie pracował i później ją dobrze wysuszyłeś to nie powinno się nic z nią stać. A np przy montażu bloku nie uszkodziłeś rdzenia karty ?

i looknij do instrukcji co oznacza dioda

Edytowane przez wegorz91

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm mnie kiedys w trakcie pracy ukladu i kompa zrobila sie fontanna w kompie (jeszcze mieszkalem z ojcem, wpadl do niego sasiad z dziecmi, mnie w domu nie bylo....... :evil: ). Jak przyszedlem to oczywiscie 'nikt nic nie wie', na biurku kaluza, komp martwy tylko zasilacz piszczy. Rozebralem, wychlapalem wode (byla nawet W porcie AGP) i komp dzialal jakby sie nic nigdy nie stalo.

Takze albo ja mialem farta, albo Ty masz pecha, albo uszkodziles karte jakos inaczej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@orgiusz

Instrukcja plyty glownej?

Huh...

Poszukam od czego ta dioda w instrukcji ale Karty Graficznej thx

No nie byla pod napieciem wiec moze nic jej nie jest. Probowalem ja odpalic na drugi dzien dopiero. Na dodatek na wyswietlaczu postow na plycie mam CMOS EROR heh bez monitora nic nie zdzialam.

Kurcze moze faktycznie jest cos nie tak z blokiem. Po jego zalozeniu karta jakby sie troche wygiela moze za mocno dokrecilem.

Kurcze nie mam ze soba instrukcji =/

Edytowane przez Imhotep

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi