Imhotep Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 witam. Moj problem jest nastepujacy: Podczas skladania WC troche cieczy wycieklo mi na mojego radka 1.9k xtx i od tej pory komp mi nie rusza. Zalana zostala karta gdy nie byla pod napieciem. Jakie sa szanse ze karta nie ulegla uszkodzeniu? Zauwazylem tez ze zapala sie mala dioda na pcb pod VR. Nad nia jest napis: T_Fault co to moze oznaczac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 :mur: Powiedz po co jest dolaczana instrukcja do plyty glownej? Szybciej bys znalazl odpowiedz uzywajac jej niz zakladajac nowy temat... Myslenie zabija? :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 (edytowane) witam. Moj problem jest nastepujacy: Podczas skladania WC troche cieczy wycieklo mi na mojego radka 1.9k xtx i od tej pory komp mi nie rusza. Zalana zostala karta gdy nie byla pod napieciem. Jakie sa szanse ze karta nie ulegla uszkodzeniu? Zauwazylem tez ze zapala sie mala dioda na pcb pod VR. Nad nia jest napis: T_Fault co to moze oznaczac? Jeżeli zalałeś kartę gdy komp nie pracował i później ją dobrze wysuszyłeś to nie powinno się nic z nią stać. A np przy montażu bloku nie uszkodziłeś rdzenia karty ? i looknij do instrukcji co oznacza dioda Edytowane 27 Maja 2007 przez wegorz91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 Hmmm mnie kiedys w trakcie pracy ukladu i kompa zrobila sie fontanna w kompie (jeszcze mieszkalem z ojcem, wpadl do niego sasiad z dziecmi, mnie w domu nie bylo....... :evil: ). Jak przyszedlem to oczywiscie 'nikt nic nie wie', na biurku kaluza, komp martwy tylko zasilacz piszczy. Rozebralem, wychlapalem wode (byla nawet W porcie AGP) i komp dzialal jakby sie nic nigdy nie stalo. Takze albo ja mialem farta, albo Ty masz pecha, albo uszkodziles karte jakos inaczej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imhotep Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 (edytowane) @orgiusz Instrukcja plyty glownej? Huh... Poszukam od czego ta dioda w instrukcji ale Karty Graficznej thx No nie byla pod napieciem wiec moze nic jej nie jest. Probowalem ja odpalic na drugi dzien dopiero. Na dodatek na wyswietlaczu postow na plycie mam CMOS EROR heh bez monitora nic nie zdzialam. Kurcze moze faktycznie jest cos nie tak z blokiem. Po jego zalozeniu karta jakby sie troche wygiela moze za mocno dokrecilem. Kurcze nie mam ze soba instrukcji =/ Edytowane 27 Maja 2007 przez Imhotep Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 A strona domowa producenta czeka... Co do wygiecia karty - mogles uszkodzic ja mechanicznie i poszly zimne luty. Albo zmiazdzyc rdzen... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 Może poszedł cmos na karcie, wtedy jakiś zabytek pod pci i flsciach!emy radka nowym biosem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...