esaj Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 Witam, Mam troche watpliwosci, wiec pytam kolegow co byscie zmienili itp w budzie, troche czytalem ale czasu na to za duzo nie mam, niezaglebialem sie bardzo i juz dawno nie siedze w sprzecie, to tez moze najpierw napisze o czym mysle: procek: Intel Core 2 Duo E6700 mobo: Asus P5N32-E SLI PLUS ram : 2x OCZ 2GB (2x1GB) PC800 CL5 dysk: Western Digital WD3200AAKS napęd: Pioneer DVR-111 grafa: XFX GF 8800 GTX 768 MB zasilacz: Tagan TG480-U15 Easycon buda: obojetne cos za 100zł (moze uzywka z alledrogo) cena lacznie to cos kolo 5000zł, zaznaczam ze nie gram w gry. Tylko wydajnosc w aplikacjach mnie interesuje. (nie word) monitor to wezme chyba asusa PW201 ponoc ma dobra czern i niezle odwzorowanie kolorow. teraz moze watpliwosci swoje: mobo - ? moze cos innego moze tanszego nie bede krecil ram - ? 4gb moze cos innego tesh taniej ?? dysk - ? tylko powyzej 250gb naped - ? nic nie wiem zasilka - ? mam tagana 380, firma sie sprawdzila? ale moze cos innego polecacie? prosze napiszcie mi tak krotko, co tak co nie i dlaczego bez odsylania do napewno swietnych elaboratow poniewaz nie mam za duzo czasu by przegladac www, licze na fachowa porade kolegow - pozdro;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 (edytowane) grafa: XFX GF 8800 GTX 768 MB cena lacznie to cos kolo 5000zł, zaznaczam ze nie gram w gry. Tylko wydajnosc w aplikacjach mnie interesuje. (nie word) :lol: aleś przyszalał. jedna z najwydajniejszych i najdroższych kart graficznych do obsługi programów biurowych? przecież do tego wystarczy Palit 7300GS za niecałe 300zł (albo 8600gt jeśli będziesz chciał viste i efekty DX10). No chyba żeś jakiś grafik czy cuś.. Bo jak nie, to porządna płyta główna (jak masz dużo kasy na zbyciu to fajnie by było coś na p35, ale to niesprawdzone konstrukcje. może msi p6n platinum), szybki procek (e6700 będzie dobry tylko jeśli nie chcesz bawić się w podkręcanie, bo inaczej to strata kasy) oraz dużo RAMu jakiejś sensownej firmy (Patriot, OCZ, Corsair) Aha, jeśli chcesz tego 8800gtx to nie możesz kupić "buda: obojetne cos za 100zł (moze uzywka z alledrogo)" bo karta może Ci sie nie zmieścić, albo ugotować się ze względu na słaby przpływ powietrza. Edytowane 28 Maja 2007 przez ainaruth Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komuch Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 Witam, Mam troche watpliwosci, wiec pytam kolegow co byscie zmienili itp w budzie, troche czytalem ale czasu na to za duzo nie mam, niezaglebialem sie bardzo i juz dawno nie siedze w sprzecie, to tez moze najpierw napisze o czym mysle: procek: Intel Core 2 Duo E6700 mobo: Asus P5N32-E SLI PLUS ram : 2x OCZ 2GB (2x1GB) PC800 CL5 dysk: Western Digital WD3200AAKS napęd: Pioneer DVR-111 grafa: XFX GF 8800 GTX 768 MB zasilacz: Tagan TG480-U15 Easycon buda: obojetne cos za 100zł (moze uzywka z alledrogo) cena lacznie to cos kolo 5000zł, zaznaczam ze nie gram w gry. Tylko wydajnosc w aplikacjach mnie interesuje. (nie word) monitor to wezme chyba asusa PW201 ponoc ma dobra czern i niezle odwzorowanie kolorow. teraz moze watpliwosci swoje: mobo - ? moze cos innego moze tanszego nie bede krecil ram - ? 4gb moze cos innego tesh taniej ?? dysk - ? tylko powyzej 250gb naped - ? nic nie wiem zasilka - ? mam tagana 380, firma sie sprawdzila? ale moze cos innego polecacie? prosze napiszcie mi tak krotko, co tak co nie i dlaczego bez odsylania do napewno swietnych elaboratow poniewaz nie mam za duzo czasu by przegladac www, licze na fachowa porade kolegow - pozdro;) przerost formy nad trescia do zastosowan jakie wymieniles starczy x2 3600 brisbane abit kn9 + jakies 8600 gt calosc lacznie 2000 ale jezeli lubisz marontrawic pieniadze twoja sprawa twoje pieniadze tylko nie placz jak za pol roku bedzie 50% wart tego co za niego dales Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...