qqrydza Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2010 (edytowane) ups Edytowane 2 Grudnia 2010 przez qqrydza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yamaykee Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2010 Ale temu to nikt nie zaprzecza. Moim zdaniem po prostu nie warto kupować konsoli dla tej gry, szczególnie jeśli ma sie Forze. Wole sobie właśnie kupić kiere do Xboksa (i PC), a do PS3 też trzeba by dodatkową kierownice. Mam DFP, więc kupować nie muszę. A forza mnie nie wciągnęła. pewnie właśnie przez grę na padzie, ale kupowanie drugiej kiery specjalnie do iksa odpada. już bardziej mi pasi zakup drugiej konsoli specjalnie pod kierownicę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carmamir Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2010 Mam glupie pytanie, ale gdzei mozna znalezc fotki z GT5 ??? (w Forzie sa dostepne na stronie Forzy, a tu nie moge znalezc zadnego info na stronie GT5 ani nie widze tych fotek w galerii...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 3 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2010 First Pictures of GT5’s New Thrustmaster T500RS Wheel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2010 GT5 vs F3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2010 (edytowane) GT5 vs F3 "No Deeplinking please!" ;-) http://www.videogameszone.de/Gran-Turismo-5-PS3-133781/News/Gran-Turismo-5-gegen-Forza-3-Grafikvergleich-zwischen-beiden-Edel-Rennspielen-801563/galerie/1464942/ Edytowane 4 Grudnia 2010 przez MacOSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2010 Takie byle jakie to porównanie. Najlepiej powinni dać na tym samym torze (bo chyba jakieś wspólne są). A ta trasa w Forzy to akurat jedna z najładniejszych. Kokpity fakt ładniejsze są w GT5, tylko ile ich jest. Ja raczej jeżdże na widoku z maski jak chce lepsze czasy, widok z tyłu gdy chce pooglądać autka. EDIT. A widze porównania na tych samych torach też są. Akurat na tych screenshotach jest spoko, nie ma takich baboli jak były na wielu wcześniejszych. Ogólnie poziom dośc podobny. Tylko czemu Laguna Seca jest zielona? Modele premium wyglądają troche lepiej, ale chyba zależy też od auta, no i od oświetlenia. W Forzy faktycznie często oświetlenie powoduje że auta wyglądają sztucznie i plastikowo, np. to Ferrari. To jest z demka Forzy 4 na E3, wygląda już bardzo miażdżąco, choć wiadomo że to tylko photo mode. Otoczenie świetne. http://forzamotorsport.net/uploadedImages/Media/Images/Forza_Motorsport_E3_2010/FM_1_1.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apo5 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2010 Ten shot z forzy 4 zapewne wykorzystuje 100% mozliwosci xklocka (ten jeden samochód )poniewaz ta scena z tym samochodem była przygotowana aby pokazac jak działać moze kinect z forzą. POkazywali tez urywek gameplayu (ale nie jestem pewien czy to była forza 4, musze poszukac) i tam juz samochody tak fajnie nie wyglądały. Co do porównania do gran turismo - diabeł tkwi w oswietleniu. Oswietlenie powoduje, że gran turismo w ruchu momentami wyglada jak real life replay tudziez transmisja z wyscigow - a jak spojrzysz na forzę to od razu widac ze to jest gra. I nie zmieni tego nawet fakt, że w gran turismo drzewa to dwie tektury skrzyzowane a w forzie drzewa sa 3D. Graficznie GT wypada lepiej w moich oczach (grywalnosc zroznicowana chodz drifting bardzo pozytywnie mnie zaskoczył - miód) - a w forze się nagrałem sporo bo kupiłem zaraz po premierze więc nie nazwalbym się fanboyem gt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2010 Biorąc pod uwagę, że photomode poprzedniej generacji konsol = gameplay obecnych, to nie chcę wiedzieć jak będą wyglądały gry na nowym ps/xklocku :lol2: Wczoraj juz widzialem napisy koncowe, chociaz mam dopiero przejechane jakies 20-30% wyscigów. Pierwszy na forum ;) ? Mruganie długimi/trąbienie na turystów, którzy uciekają z optymalnego toru jazdy bardzo mi sie podoba. Również fajnie rozwiazali przegrzewanie sie opon, jak sie przesadza z gazem czy zbyt czesto blokuje kola podczas hamowania, to opony łapią za wysoką temperaturę, przestają kleić i trzeba walczyc o przetrwanie ;) . Prawdopodobnie pojawiają się takze wibracje przy spłaszczeniu opon podczas ostrego hamowania, ale to musze sprawdzic dokladniej. Ta gra mnie zaskakuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2010 To jest z demka Forzy 4 na E3, wygląda już bardzo miażdżąco, choć wiadomo że to tylko photo mode. Otoczenie świetne. http://forzamotorspo...2010/FM_1_1.jpg A ja sądzę, że nie jest to tryb photomode tylko zwykły render. Sam robiłem kiedyś takie fotki w Lightwave 3D. Efekt świetny, kiedy do modelu 3D podkłada się fotkę z tłem. Odpowiednia zabawa z oświetleniem i wychodzi prawie real ale jednak widać zbyt duży kontrast między tłem a modelem 3D. Tło miazga. Może za 2 generacje takie zobaczymy. :) Jeśli chodzi o GT5 to na kierownicy miazga. Wciąga jak cholera. :) Na dzień dzisiejszy jest to dla mnie nr. 1 ze ścigałek. @jonathan Kumpel gra na padzie. Kupił GT5 mimo braku kiery i jest zadowolony. Ale dzisiaj pojeździł u mnie na DFP i jednak zabrał się za szukanie kiery. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2010 Witam panów chciałem tylko powiedzieć, że cofam swoje ironiczne posty na temat grafy w GT5...:) wczoraj w MM miałem okazję chwile pojeździć....grafa faktycznie w akcji nie jest zła. Jedyne co mnie dobiło , a czego na screenach nie widac to LOADING TIME...naprawdę to jak na jakimś 386 działało:| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2010 Masell, ładnie pojechałeś, ja sobie dawkuję, jestem na expert (16 lvl) i co mnie zdziwiło - niektóre wyścigi łatwiej wygrać na expert niż amateur oO A tak w ogóle, to żadna gra wcześniej nie pozwoliła mi się tak wczuć w samochód. Po przejechaniu kilku wyścigów, wiesz na co stać auto, jak szybko możesz pokonywać zakręty, kiedy jest nadsterowne/podsterowne itd Najwięcej frajdy mam teraz z jazdy Toyotą Levin AE86 GT (ci, co widzieli Initial D wiedzą o co chodzi). Acha, panowie - dobre opony to podstawa w mocnym aucie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2010 Wlasnie kupilem Jak mnie kobita z domu wywali to pamietajcie ze mam wasze IPki ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2010 A ja w czwartek mam ostatni egz. ACCA,w pt biorę wolne i testuję g25/dfp na zmianę ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2010 Podeslij jedna :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2010 Nie ma lekko ;) jedna pójdzie do żyda, bo szkoda, by obie się kurzyły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2010 (edytowane) Wracając do grania na padzie; jest dużo lepiej jak się ustawi gaz/hamulec pod R2 oraz L2. Witam panów chciałem tylko powiedzieć, że cofam swoje ironiczne posty na temat grafy w GT5...:) wczoraj w MM miałem okazję chwile pojeździć....grafa faktycznie w akcji nie jest zła. Jedyne co mnie dobiło , a czego na screenach nie widac to LOADING TIME...naprawdę to jak na jakimś 386 działało:| Pierwszy nawrócony :) . Też mnie na początku irytowało długie czekanie, ale jak się wszystko zainstaluje to nie jest wcale tak źle. Masell, ładnie pojechałeś, ja sobie dawkuję, jestem na expert (16 lvl) Nie jestem aż takim hardcorem, dopiero 19lvl, z czego większość natłuczona na eventach - najszybszy sposob na expienie swoją drogą ;) . Troche czasu mi brakuje na granie ostatnio <_< Acha, panowie - dobre opony to podstawa w mocnym aucie :) Twarde to podstawa :) . Jak dobrze się przyciśnie Veyronem @1250hp, to opony starczaja na jedno, max dwa kółka :D A ja w czwartek mam ostatni egz. ACCA,w pt biorę wolne i testuję g25/dfp na zmianę ;] Pierwszą przerwę zrobisz sobie w poniedziałek nad ranem :) Dostał już ktoś trofeum za dachowanie :lol2: ? Edytowane 6 Grudnia 2010 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2010 Jak dobrze się przyciśnie Veyronem @1250hp, to opony starczaja na jedno, max dwa kółka :D The Real Driving Simulator :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2010 Chociażby w F1 w kwalifikacjach też zmieniają opony po 1-2 kółkach, bo się po prostu zużywają jazdą na 100%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2010 (edytowane) Ale MacOSek próbuje znaleźć kolejny pretekst do szydzenia z GT5 :). Żadna nowość. :) Nie rozumiem tylko na jakiej podstawie? Niech wyjaśni. :] Edytowane 6 Grudnia 2010 przez kojak_ct Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludovic Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2010 Ale MacOSek próbuje znaleźć kolejny pretekst do szydzenia z GT5 :). Żadna nowość. :) A według to jest akurat trafne. Reklamują to jako najlepszy symulator na świecie a do symulatora temu tytułowi daleko, no chyba, że mówimy o symulatorze robienia samochodom zdjęć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2010 Ale o co chodzi? Nie da się zedrzeć opon, czy, że dopiero po 2 okrążeniach, czy aż po 2 bo nie kapuje? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apo5 Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2010 A według to jest akurat trafne. Reklamują to jako najlepszy symulator na świecie a do symulatora temu tytułowi daleko, no chyba, że mówimy o symulatorze robienia samochodom zdjęć. Do symulatora to brakuje tylko fotela z odpowiednimi siłownikami symulującymi przeciążenia (no i patcha na sprzęgło w g25 -_- ). W prologa jeździłem ze sprzęgiełkiem i manualną 6 biegówką - jezdze na codzien samochodem i moje odczucia podczas smigania na g25 były zblizone do realizmu tak wiec real driving simulator jak najbardziej. Pewnie tu zaraz wyskoczysz z life for speedami czy innymi pctowymi simami - na konsole natomiast nie ma bardziej REAL DRIVING gry po prostu a nie widziałem zeby polyphony reklamowalo GT5 (czy którekolwiek GT) jako NAJLEPSZY symulator na swiecie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2010 A ja tylko dodam, że definicja mówi: Komputerowa gra symulacyjna, symulator – ma za zadanie imitować wrażenie różnych doznań, jakie zaznajemy w codziennej rzeczywistości, a także takich, które podsuwa nam nasza wyobraźnia. I tu GT5 spełnia się w 100%! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2010 Jak Veyronem testowali max prędkość w Top Gear to po teście opony sie nie nadawały zbytnio do jazdy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2010 Kurde... Kupilem, odpalilem i siedzialem do 3 w nocy a o 7 z wyra podnosic sie trzeba ;] Latam narazie rx-7 @460HP i zaczynaja podobac mi sie uslizgi ;] Dzisiaj pewnie kolejna zawalona noc ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2010 Mnie wkurza, że za każdym razem jak chcę pojechać wyścig nowym autem, to muszę wyłączać kontrolę trakcji (domyslnie na 5). Przy kolejnych jest już ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g00dMan Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2010 tak a propos Waszej dyskusji na temat zniszczeń ;) http://polygamia.pl/Polygamia/1,107162,8779013,Gran_Turismo_5_dostalo_mechaniczny_model_zniszczen.html czyli co? nadchodzą czasy gdzie gry wypuszcza się niekompletne a ich produkcja dokańczana jest wypuszczając patche? :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2010 czyli co? nadchodzą czasy gdzie gry wypuszcza się niekompletne a ich produkcja dokańczana jest wypuszczając patche? :| Te czasy już trwają długo. Wiadomo że gry są coraz bardziej skomplikowane, ale gdyby nie było opcji patchów i DLC, to nikt by sobie na takie coś nie pozwolił. Teraz w większośc gier najlepiej grać kilka tygodni/miesiący po premierze, nie mówiąc już o szybkim spadku cen i edycjach ultimate itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g00dMan Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2010 Te czasy już trwają długo. Wiadomo że gry są coraz bardziej skomplikowane, ale gdyby nie było opcji patchów i DLC, to nikt by sobie na takie coś nie pozwolił. Teraz w większośc gier najlepiej grać kilka tygodni/miesiący po premierze, nie mówiąc już o szybkim spadku cen i edycjach ultimate itd. usunięcie bugów patchem to jedno ale dodawanie brakujących komponentów to inna bajka :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...