kojak_ct Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 A ja dodam, że w przyszłym miesiącu ma wyjść demko prologue. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXelium Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Jest już demo na japońskim PSN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 (edytowane) i jak wrażenia ?? jak się ma sprawa z modelem jazdy, grafą(jest AA czy tylko tak wyglądają powtórki) i "dźwiękami" :D Edytowane 20 Października 2007 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 (edytowane) http://www.gamersyde.com/news_5372_en.html obejrzałem wszystko... Plusy: + ładne samochody + widok z kokpitu + ładne AA (przynajmniej na filmikach) Minusy: - właściwie cała reszta - otoczenie - odbicia w lusterkach - cienie - model jazdy - kolizje - samochody dalej odbijaja sie jak gumowe zabawki - mam wrażenie, że jest to GT4 z ładniejszymi samochodami w w wyższej rozdzielczości no ale ja nie grałem - oceniam tylko to co widzę na filmikach z gameplay'a niech ktoś kto grał się wypowie ;) Edytowane 20 Października 2007 przez MacOSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dragonlore Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 (edytowane) niestety wszystkie servisy testujace demko demka! :blink: pisza to samo i podaja te same wady i zalety Edytowane 20 Października 2007 przez dragonlore Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 (edytowane) Jak by ktoś szukał GT Prologue Demo to leży na japońskim PSS. Miałem okazję zagrać na szybko dzisiaj z rana. Po ok 15minutach: - brak AA - czasami poszarpane cienie (ale znacznie lepiej niż to co widziałem na poprzednich filmikach) - brak zniszczeń + sterowanie (bardziej nadaje się do dłuższej jazdy po torze, w GT:HD było idealne do driftu) + odbicia w lusterkach w końcu odbijają to co jest za samochodem) + płynniejsze powtórki mimo znacznie większej liczby pojazdów + jakość generowanej grafiki + nowe efekty + jeszcze lepiej wymodelowane pojazdy + bardzo ładnie wymodelowane wnętrza + pisk opon znany od początku serii :) Jak na razie jestem na +. Dzisiaj podepnę kierownicę i pojeżdżę z godzinę to może naskrobę coś więcej. Ale jest lepiej. :) Dziwi mnie tylko ten AA. Po co wypuszczają filmiki z devkitów skoro w grze i tak jest wyłączony? Wiem, że lepiej wygląda taki filmik ale człowiek później zbyt wiele oczekuje. To samo było z GT:HD. Edytowane 20 Października 2007 przez kojak_ct Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dragonlore Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Dziwi mnie tylko ten AA. Po co wypuszczają filmiki z devkitów skoro w grze i tak jest wyłączony? Wiem, że lepiej wygląda taki filmik ale człowiek później zbyt wiele oczekuje. To samo było z GT:HD. jak bys przeoczyl-to sony i ich wazniejsze produkcje maja to juz w standarcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 (edytowane) Dziś odwiedził mnie kolega, który jeździ na wyścigi 1/4mili no i nie mogłem nie włączyć demka dema. ;) Po 2 przejazdach przyznał, że gra wygląda świetnie, spodobała mu się praca zawieszenia oraz przeciążenia, które działają na samochód podczas hamowania czy wjeżdżania w zakręty. Postanowiłem zapytać go o dręczący pisk opon. Wiecie co mi odpowiedział? Że nic dziwnego w tym dźwięku nie ma. Powiedział, że jak kupił slicki od MarGum i je rozgrzał to piszczały dokładnie tak jak w GT. Wystarczy lekki skręt i już słychać miałczenie opon. :) Dla tego opony daję na "+". ;) Edytowane 20 Października 2007 przez kojak_ct Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dragonlore Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Nastepna czesc czyli GT6-ma miec podtytul "Milczenie Opon!" :lol2: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Skoro realny dźwięk jest beznadziejny to czego oczekujesz? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 kojak, nie kwestionuję, że masz kolegę startującego na 1/4 mili, ale kurczę te piszczące przy byle skręcie slicki jakoś do mnie zupełnie nie trafiają, jeździłem jako pasażer po Nordschleife, na którym w weekend co drugi wóz ma slicki i żadnego piszczenie nie słyszałem. Przecież gumy piszczy na granicy utraty przyczepności, a ta jak wiadomo dzięki slickom właśnie przesuwa się ku nieskończoności ;) A u kolegi lekki skręt i piszczenie? Hmmm... Ci, którzy nie mieli bliższego kontaktu z motosportem niech sobie włączą cokolwiek z wyścigów płaskich w TV- czy tam też słychać nonstop pisk opon? Albo w racesimach na pc (plus FM)? Ten upiorny dżwięk opon przeszkadzał już za czasów GT3 i 4, które to jako jedyne kręciły się w mojej pstwo. Dla mnie ten dźwięk nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, choć na margumach nie jeżdzę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 30 Czerwca na King of Europe w klasie STREET FWD zajął (system pucharowy) 3 miejsce (miał 2 czas). ;) Zastanawiać by się można: czemu dźwięk opon nie zmienili od powstania GT? Sądzę, że gdyby było z nim coś nie tak to wywalili by go już jakiś czas temu. No i muszę się z Tobą zgodzić. Opony piszczą na granicy przyczepności. Tak też jest w GT:5Prologue. Nie będę się spierał w jakich warunkach jakie gumy piszczą ale nie mam powodów nie wierzyć staremu kumplowi, dla którego konsola to zbędny gadżet. ;) Jeśli chodzi o GT5 to prawdopodobnie zrezygnuję z Prologue i poczekam na full chyba, że trafi się okazja w atrakcyjnej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 Chodzi o to, kończąc o/t ;), że GT to jedyna gra, w której tak popiskują gumy- myślisz, że producenci prawdziwych simów się mylą, a jedynie skośnoocy bracia mają rację? :D Tym bardziej, że w GT każda opona tak piszczy, łącznie z gumami drogowymi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 (edytowane) Skoro PS3 jest takie słabe to jak wyczarowano Uncharted: Drake's fortune i okrzyknięto go nową jakością GFX?Gdzie okrzyknięto? Przez kogo? Źródło proszę... Czemu takie GT:5 działa w 60FPS w FullHD + 16 aut na trasieBo otoczenie wygląda jak na PS2, do tego brak AA + kijowe cienie i odbicia w lusterkach ;) Jedynie modele aut wyglądają nieźle, reszta jest mocno przeciętna. a samochody wyglądają jak ze zdjęcia? :)Kłóciłbym się: » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Wymieniać mógł bym wiele.Czekam... ;) Może być na PW jak nie chcesz tutaj. edit: poprawiona 1 fotka Pierwsza fotka nie działa ;) I co to za paskudztwo jest- 1ka coupe? BMW Concept 1 tii Edytowane 4 Listopada 2007 przez MacOSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Pierwsza fotka nie działa ;) I co to za paskudztwo jest- 1ka coupe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 (edytowane) Gdzie okrzyknięto? Przez kogo? Źródło proszę... Na każdej stronce poświęconej konsolom. ;) Nawet na takiej stronniczej polygamii tak uważają w każdnym newsie nt. Uncharted. :) Bo otoczenie wygląda jak na PS2, do tego brak AA + kijowe cienie i odbicia w lusterkach ;) Jedynie modele aut wyglądają nieźle, reszta jest mocno przeciętna. Może zagrał byś u jakiegoś kolegi a nie opowiadasz bajki? :) Cienie poprawione a w lusterkach w końcu odbicia. Jak widać dało się i to poprawili więc jest sznasa, że i tory w pełnym demku/fullu będą dokładniejsze. Kłóciłbym się: » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Jeśli to nie wygląda realnie (oprócz braku AA ofcourse) to sorki. Przecież nawet podobnie załamuje się światło na karoserii. Model samochodu jest prawie ideał a Ty jeszcze chcesz się kłucić? No sorki. :) To ja już nie wiem co by Cię usatysfakcjonowało. A Ty draak co sądzisz o tym porównaniu? :) Czekam... ;) Może być na PW jak nie chcesz tutaj.Jak mnie chęć najdzie i trochę czasu to spox. ;) ale coz posiadacze X'a nie musza sie pocieszac kazda cyferka sprzedanych konsol,oni poprostu graja i czekaja na swoje nastepne gry a fani ps3 zbieraja kazde info o sprzedazy-bo przeciez na wojnie potrzebne sa morale :lol2: To teraz strzeliłeś sobie w piętę. :) Przynajmniej raz na jednej stronie o X są podawane wyniki sprzedaży w USA gdzie w miarę dobrze się sprzedaje. A w temacie o PS3 ile razy ktoś coś podał? :) A te stronki to faktycznie żal.pl Edytowane 5 Listopada 2007 przez kojak_ct Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 (edytowane) Dla mnie też ta koszmarna bejca jest świetnie wymodelowana (choć może to tylko moje widzimisię, ale coś z proporcjami obręczy do reszty nadwozia oraz długością maski jest coś nie tak)- dziwi jednak, że nawet w menu nie ma AA oO, no ale ponoć w demie, tym normalnym, ma już być i dodatkowo stała ramka 50fp/s... hmmm. BTW, kojak, czemu poly jest stronnicza? Przykłady poproszę. To, że wiekszość redaktorów gra głównie (choć niektórzy z nich posiadają i PS3) na x360 jest na chwilę obecną równie oczywiste, jak nie przymierzając- żenująco niski poziom intelektualny niektórych posłów z pis ;) Edytowane 5 Listopada 2007 przez draak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 (edytowane) Na każdej stronce poświęconej konsolom. ;) Nawet na takiej stronniczej polygamii tak uważają w każdnym newsie nt. Uncharted. :)Źródło = konkretny link Cienie poprawione a w lusterkach w końcu odbicia.Jakoś na żadnym dostępnym w necie gameplay'u nie zauważyłem poprawy cieni, a odbicia w lusterkach owszem są, ale dalej kiepskie - patrz otoczenie Jeśli to nie wygląda realnie (oprócz braku AA ofcourse) to sorki. Przecież nawet podobnie załamuje się światło na karoserii. Model samochodu jest prawie ideał a Ty jeszcze chcesz się kłucić? No sorki. :) To ja już nie wiem co by Cię usatysfakcjonowało.Nie mówię, że to nie wygląda realnie, ale na pewno nie wygląda "jak na zdjęciu". Ja tam nie widzę jakiegoś mega skoku jakościowego względem innych gier. Tu masz np. Forze 2, która wyszła pół roku temu. IMHO ten model nie ustępuje tym z GT5:P. » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Plusem GT5 jest tylko i wyłączenie realistyczne oświetlenie (choć z tego co widzę jest tylko jeden rodzaj oświetlenia/pory dnia/pogody/etc). Modele są porównywalne z innymi grami, a otoczenie jest wręcz żałosne ;) Jak dodadzą różne warunki pogodowe, poprawią oświetlenie otoczenie, dźwięk i model jazdy to wtedy będzie można mówić, że gra jest rewelacyjna. Edytowane 5 Listopada 2007 przez MacOSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaon Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Szczerze (poza tym, iz kto daje takie pip do porownania - to nie aluzja do osoby, lecz do samochodu), to te BardzoModneWozy sa ledwie podobne: 1. Screen w GT5 zrobiony delikatnie od tylu (moze dla tego maska wydaje sie krotsza) 2. Na fotce ma nizsze zawieszenie 3. Inny bodykit Wiem, iz wypisuje rzeczy oczywiste, lecz osobiscie nie widze sposobu, by ocenic realizm wykonania samochodu, gdy porownuje go z - prawdopodobnie - innym modelem. Tak czy inaczej beczka z GT5 wyglada jak niedorobka wzgledem zdjecia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atom3k Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 A mi się bardzo dobrze jeździ w to demko :] I chyba prologue kupie, aby sobie pośmigać po sieci nim pełna wyjdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bardock Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Boże kochany, jeszcze niedawno grało się w GT1 na PSX a tu już piątka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 Dziwię się, że nikt o tym nie napisał. :) Pojawiło się kilka fotek z nowych torów. ;) Przypomina mi to PGRa. ;) Sporo fotek. Sorry modemowcy. Są jeszcze tacy? ;) » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Gra oceniona została przez famitsu na 39/40pkt. Cena prologa ma wynieść ok. 100zł. Chyba jednak się skuszę. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXelium Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 A kiedy ma wyjść Prologue w Europie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 (edytowane) Początek 2008. Możliwe, że wcześniej na allegro pojawią się importy. Tylko czy będą po angielsku to wiem. ;) Edytowane 12 Grudnia 2007 przez kojak_ct Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 Czy GT:HD to to samo co GT5? W ostatni weekend w Arkadii byly pokazy zabawek Sony i wlasnie na jednej z 50' Bravii pokazywali filmiki/gameplay (?) z GT:HD - wygladal zabojczo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 (edytowane) Raczej podrasowany. ;) No i doczekaliśmy się filmiku z londynu. ;) http://www.ps3site.pl/gt5prologue-w-londynie-pierwsze-wideo Z dnia na dzień GT5 nabiera rumieńców. I co panowie? Dalej narzekacie na lusterka i otoczenie? :) Czy też zauważyliście, że metoda Polyphony jest taka, że dają nam po kawałku kodu do testowania (GT:HD, GT5:Prologue Demo, GT5:Prologue,GT:5)? Edyta Intro Stream MP4 720p 60FPS London Stream MP4 960x540 London Stream MP4 720p Edytowane 12 Grudnia 2007 przez kojak_ct Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXelium Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Hmm mówią, że ma wyjść dopiero w lutym ;/ Zastanawiam się czy nie spróbować jakoś kupic wersji z japońskiego PSS. W sumie to nie wiem czemu tłumaczenie gry ma zająć 3 miesiące. Przecież aż tak dużo tekstu nie ma ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Sądzę, że jest to raczej wyróżnienie japońców, że ich rynek jest najważniejszy, później USA i EU. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Sądzę, że jest to raczej wyróżnienie japońców, że ich rynek jest najważniejszy, później USA i EU. :(ladne mi wyroznienie ;d po prostu tworcy wiedza gdzie normalni ludzie by im wepchneli gre bez multi itp ;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXelium Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Ale GT5 prologue ma podobno multi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...