dem Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 W takiej pozycji dysk długo nie pociągnie. Gdzies czytałem testy porównawcze i w pozycji pionowej, drastycznie spadała żywotność twardzieli. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 (edytowane) Mam tendencyjne pytanie czy ta srebrna nalepke - mozna usunac ? :)To barka? Mam Samsunga to nie pomogę, ale miałem kiedyś twardziela, w którym naklejka zakrywała dostęp do mechaniki. Jezeli chlodnice maja ten sam poziom wydajnosci to wtedy mozna wybierac, patrzac na wyglad :)Ja dla dobrego wyglądu jestem w stanie poświęcić to i owo, nawet kilka stopni więcej na procu 8-) W takiej pozycji dysk długo nie pociągnie. Gdzies czytałem testy porównawcze i w pozycji pionowej, drastycznie spadała żywotność twardzieli.Kiedyś tak było, ale teraz orientacja nie ma większego znaczenia (no, chyba że dla Giertycha...). Poczytaj FAQ na stronach producentów dysków. Edytowane 3 Marca 2007 przez Bartolomius Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Owszem. Jeśli dysk od nowości pracuje w takiej pozycji to nie ma żadnych przeciwwskazań :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Pozyjemy zobaczymy :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Owszem. Jeśli dysk od nowości pracuje w takiej pozycji to nie ma żadnych przeciwwskazań :wink:A jeżeli kiedyś mi chodził 3h pionowo tak jak u Malika mogło mu się coś stać ? normalnie poziomo chodzi , na dodatek nie przykręcony do budy tylko na zaciskach plastikowych.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 A jeżeli kiedyś mi chodził 3h pionowo tak jak u Malika mogło mu się coś stać ? normalnie poziomo chodzi , na dodatek nie przykręcony do budy tylko na zaciskach plastikowych.... Nie sądzę. Gdzieś na forum była dyskusja o tym apropo chłodzenia twardzieli.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Niektore budy maja fabryczne wlasnie takie mocowanie twardzieli. IMO duzo gorsze jest ruszanie twardzieli podczas ich pracy, np presuwanie albo cos w tym stylu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Uwazam ze to nie wplynie na zywotnosc dysku i tym bardziej na jego prace. Jak wspomnial MIB sa budy gdzie takie polozenie dysku wystepuje. Dlatego nie przejmuje sie tym. Temperatury w porzadku. Wyglada miodzo :) PS. Odlepilem nalepke ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 ja to widzę tak: :rolleyes: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 ja to widzę tak: [FOTO] :rolleyes: Ale mi wlasnie chodzi o to zeby go bylo widac :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 no bo jak widać to jest bardziej pr0 :P przykryte matami wygląda lekko mówiąc tandetnie ( przynajmniej wg mnie :) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 IMHO sposób który pokazał Racuch wygląda lepiej i nie ma w nim nic z tandety. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Chyba nie wygląda tandetnie, najlepiej by było zasłonić całą górę, wtedy było by IMO najlepiej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 (edytowane) IMHO sposób który pokazał Racuch wygląda lepiej i nie ma w nim nic z tandety.hmm, dalej uważam że pare kabelków i piękny czarny twardziel na widoku nie zaszkodzi :) to jest poprostu piękne ;p ale to kwestia gustu i jak Lukaszowi sie tak podoba to tego nie zmienicie :P @jarogniew, u Ciebie jednak innej opcji nie widzę, przy gabarytach Soprano masz tam pewnie sytą ilość brzydkich kabli :P a co za dużo to niezdrowo :mrgreen: Edytowane 5 Marca 2007 przez 05_03_1992 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 To i tak jest tymczasowe rozwiazanie gdyz nowa buda w drodze. Ale osobiscie uwazam ze wyklejanie tego fragmentu budy mata jest bezsensu. Po to umiescilem tam dysk zrywajac z niego nalepki zeby byl na widoku :) A nie zeby go zaklejac mata. Jak powiedzial Kuba, kwestia gustu - co sie komu podoba. Nowy element w moim ukladzie: Innovatek FlowMeter 3.6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Malik, mozesz powiedziec cos wiecej nt. tego flowmetra? ;). jak to sie sprawuje??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Malik, mozesz powiedziec cos wiecej nt. tego flowmetra? ;). jak to sie sprawuje??? Jak tylko wroce z pracy to dam znac ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Malik, mozesz powiedziec cos wiecej nt. tego flowmetra? ;). jak to sie sprawuje???Czy jego wskazania można przeliczyć na realny przepływ w układzie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Czy jego wskazania można przeliczyć na realny przepływ w układzie? Czujnik podpiety do plyty glownej pokazuje mi 1172 - taki mam odczyt. Nie wiem jak to zbytnio interpretowac. Czekam na panel Innovatek'a. Dane techniczne - Mozliwosc bezposredniego podlaczenia do plyty glownej - Pulsrate: 2800 Pulse/Liter - Wtyczka: 3pin Molex - Dlugosc przewodu: 55cm - Wymiary 79x41x21mmm (incl. Verschraubungen) - Zlaczki skrecane 8/10 - Indikator LED - niebieski Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 A gdzie można to cacko zakupić :?: No i jak wysoka jest cena :?: (bo niska zapewne nie jest :P ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Niecałe 35EUR, więc raczej mało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Niecałe 35EUR, więc raczej mało. 41,80 EUR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 41,80 EUR ah, 40 euro, faktycznie raczej malo [; Fotki sa niesamowite, ile razy nie ogladam tego wc to poprostu nie moge w to uwierzyc ;) cudo. Z wc robi sie sztuka, zupelie inna jaka byla jeszcze calkiem niedawno. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 41,80 EUR Czemu zawyżasz cenę? :huh: http://www.idealo.de/preisvergleich/Offers...-innovatek.html 2sec googlowania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 IMHO nawet 30 ojro to za dużo, mówimy tutaj o plastikowej trubince z czujnikiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Czemu zawyżasz cenę? :huh: http://www.idealo.de/preisvergleich/Offers...-innovatek.html 2sec googlowania. To musisz jeszcze pare sekund pogooglowac bo pokazales calkiem inny flowmeter niz ja mam :wink: Cena ktora podalem jest cena Innovateka B-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 (edytowane) http://www.kmelektronik.de/main_site/?Site...8&fd=233070 Słowem, masz swojego robionego na zamówienie, niedostępnego dla userów bez avatara inno? Masz rev. 3.6, więc o so chozi? PS. Nie ja pokazałem inny flowmeter, tylko tobie się nie chciało klikąć głębiej w linka i zasugerowałeś się fotką na idealo.de. Edytowane 6 Marca 2007 przez draak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 http://www.kmelektronik.de/main_site/?Site...8&fd=233070 Słowem, masz swojego robionego na zamówienie, niedostępnego dla userów bez avatara inno? Masz rev. 3.6, więc o so chozi? PS. Nie ja pokazałem inny flowmeter, tylko tobie się nie chciało klikąć głębiej w linka i zasugerowałeś się fotką na idealo.de. Nie mam swojego robionego na zamowienie, nie mam go za Inno Avatar. Kupiony u dystrybutora za taka cene jaka otrzyma kazdy PPC user. Do Twoje wiadomowsci - kazdy z forum ma 5% znizki. Rzeczywiscie moje niedopatrzenie jesli chodzi o link ktory podales. Ale zarzut ze cene zwyzylem jest bezpodstawny. Cene ktora podalem - jest cena producenta - ktora zreszta jest rowniez na jego stronie. A jezeli jakies sklepy maja taniej to juz nie moja sprawa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 http://www.kmelektronik.de/main_site/?Site...8&fd=233070 niby taniej ale... +20euro przesyłka daje 54euro, Malik zamówił u polskiego dystrybutora i płacił 41.8eu.. wolałbym ten droższy (bo jest tańszy :lol: )... zresztą mój swissflow i tak jest lepszy :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 (edytowane) Czy jego wskazania można przeliczyć na realny przepływ w układzie? Czujnik podpiety do plyty glownej pokazuje mi 1172 - taki mam odczyt. Nie wiem jak to zbytnio interpretowac. Czekam na panel Innovatek'a. Dane techniczne - Mozliwosc bezposredniego podlaczenia do plyty glownej - Pulsrate: 2800 Pulse/Liter - Wtyczka: 3pin Molex - Dlugosc przewodu: 55cm - Wymiary 79x41x21mmm (incl. Verschraubungen) - Zlaczki skrecane 8/10 - Indikator LED - niebieski Tylko w jakiej jednostce czasu? Minuta? Godzina? Pewnie minuta ... ----------------- zresztą mój swissflow i tak jest lepszy :lol: Jaro - twój , którego nie opisałeś do tej pory :D Jak i kilkanaście części od pc-cooling ;]Na mobo .pl pisałem o tym czujniku. Jest też o nim na tym forum, m.in. w wątku o moim WC http://www.mobo.pl/modules.php?op=modload&...ontent&id=2 http://forum.purepc.pl/index.php?act=Searc...te=%2Bswissflow Edytowane 7 Marca 2007 przez AndyN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...