Gość kamil2201 Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Mi się w tym Wc nie podoba niebieski rez.. Wywaliłbym go na czarnego oczywiście Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Mi się w tym Wc nie podoba niebieski rez.. Wywaliłbym go na czarnego oczywiście A jak sadzisz - czy taki pedant jak ja nie pomyslal o tym :) Bedzie czarny ale nie dojdzie na czas :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 To ciesze się ;] Wszystko w czerni,to bedyie coś godnego uwagi :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Oczekujac na ostatnia paczke ktora juz na szczescie jest w Polsce, postanowilem strzelic jeszcze pare fotek juz zlozonej budy: Zmartwila mnie jedna rzecz, ktora dopiero zauwazylem przy montazu. Widac ja pod pewnym katem. Niestety nie mam juz czasu na poprawki lakiernicza. Poza tym calosc jest super zrobiona oprocz tego: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 (edytowane) Barzo przyjemnie to wygląda (no może oprócz tego na ostatnim zdjęciu). Mógłbyś co nieco napisać jak sprawuje się ten revoltec dark grey? głównie chodzi mi o poziom hałasu przy jako takim przepływie powietrza - szczególnie w porównaniu z fanderem 120mm o ile takiego posiadasz/posiadałeś? Pozdr. Edytowane 16 Kwietnia 2007 przez Grzechu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 (edytowane) nie no kitel rządzi :) a tak btw na pierwszym foto wygląda jakbyś miał z tyłu zawór jakiś :D... pytanie ile Cię kosztowało malowanie ??:D Edytowane 16 Kwietnia 2007 przez Arni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 a tak btw na pierwszym foto wygląda jakbyś miał z tyłu zawór jakiś :D to jest regulator od kaloryfera :D :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 (edytowane) Barzo przyjemnie to wygląda (no może oprócz tego na ostatnim zdjęciu). Mógłbyś co nieco napisać jak sprawuje się ten revoltec dark grey? głównie chodzi mi o poziom hałasu przy jako takim przepływie powietrza - szczególnie w porównaniu z fanderem 120mm o ile takiego posiadasz/posiadałeś? Pozdr. Dzieki mi rowniez sie podoba. A do tego na ostatnim zdjeciu jakos przyzwyczailem :) Nie jest tak zle - bedzie bardzo indywidualna buda :) Co do wentylatorka trudno mi cos powiedziec, gdyz podpialem go tylko raz do zdjec i do sprawdzenia czy dziala ;) Ogolnie na 12V malo wieje i jest glosny - to moge Ci powiedziec. Fander go miazdzy. Jedyny atut tego wentyla to wyglad. Dlatego tez go kupilem do projektu. nie no kitel rządzi :) a tak btw na pierwszym foto wygląda jakbyś miał z tyłu zawór jakiś :D... pytanie ile Cię kosztowało malowanie ??:D Zawor specjalny heheh - taki blow off ;) A tak naprawde to Niemiec rozgryzl co to jest ;) Na samym koncu projektu podam kosztorys wszystkiego co bylo robione :) UPDATE: Szybka zalozona na bok - przymiarka: Edytowane 16 Kwietnia 2007 przez Malik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Malik dałeś szybke czy plexi??:> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Ale paluchy widać :D :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 (edytowane) Malik dałeś szybke czy plexi??:> Szyba Ale paluchy widać :D :P No bez przesady ze mam wyczyscic szybe do zdjec roboczych :) UPDATE: Paczka przyszla - czas na zabawe: Edytowane 17 Kwietnia 2007 przez Malik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Ten rezik jest super.. Wogóle już buda nabiera kształtu.. Ile kosztuje taki rez? Bo mam chęć na niego ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Patent z diodami z XS'a <_< Widzialem to samo i super to wyglada pod mobo. Narazie sie nic nie wypowiadam, czekam na dalszy postep prac. Pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Patent z diodami z XS'a <_<...albo z forumdeluxx.de. W sumie ?wszystko już było, pytanie tylko czy uda się to zrobić wydajniej / estetyczniej niż poprzednicy. A u mnie świecą na czerwono i tyż piknie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 (edytowane) czuje po kosciach ze nowa rev dr.Malika bedzie przypominala po trochu to co mozna obejrzec w tym worklogu http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1177513/0 (poczatek tylko dla cierpliwych, od 10 str dla reszty ;) ) stacker jakby nie ten, ale reszta... ;). inny kolor budy, diodki, siakis patent dla zamaskowania kabelkow, mroczny wystroj wnetrza... he? zaluje ze moje podroze sluzbowe na koniec tygodnia omijaja dolny slask, bo z mila checia bym zobaczyl na zywo to owiane legenda juz wc B-) . Edytowane 18 Kwietnia 2007 przez sobih Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Patent z diodami z XS'a <_< Widzialem to samo i super to wyglada pod mobo. Narazie sie nic nie wypowiadam, czekam na dalszy postep prac. Pozdro. ...albo z forumdeluxx.de. W sumie ?wszystko już było, pytanie tylko czy uda się to zrobić wydajniej / estetyczniej niż poprzednicy. A u mnie świecą na czerwono i tyż piknie. Patent z diodami jest stary jak swiat - i nikt tu nie mowil o rewolucji wiec nie wiem skad takie wypowiedzi ;) czuje po kosciach ze nowa rev dr.Malika bedzie przypominala po trochu to co mozna obejrzec w tym worklogu http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1177513/0 (poczatek tylko dla cierpliwych, od 10 str dla reszty ;) ) stacker jakby nie ten, ale reszta... ;). inny kolor budy, diodki, siakis patent dla zamaskowania kabelkow, mroczny wystroj wnetrza... he? zaluje ze moje podroze sluzbowe na koniec tygodnia omijaja dolny slask, bo z mila checia bym zobaczyl na zywo to owiane legenda juz wc B-) . Musze Cie zmartwic ale az tak bardzo to nie zaszalalem :) Jest ladnie jak dla mnie - ja osobiscie jestem zadowolony. Pare fotek z pracy ktore skoncze w piatek ( brak czasu - praca ): Aromrek idzie na emeryturke Praca byly ekstrymalne :) Efekt - priceless :) ( jeszcze nie skonczony ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Malik nie bądź taki skromny :) - toż to się arcydzieło szykuje :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 (edytowane) Patent z diodami jest stary jak swiat - i nikt tu nie mowil o rewolucji wiec nie wiem skad takie wypowiedzi ;)A stąd, żeby nikt tu potem nie pisał: "eee, było, a spodziewałem się [niewiadomo czego]" ;) Ja jestem ciekaw jak Ci się Fan-O-Matic spisuje. Aha, na ostatnim zdjęciu z tyłu obudowy to Revoltec Dark Grey? Ładnie świeci, może to kwestia zdjęć, ale u mnie jest bardziej szary. Edytowane 19 Kwietnia 2007 przez Bartolomius Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 (edytowane) Faktycznie wyglada to bardzo przyjemnie i ładnie, ładnie... :) Ten rezik jest super.. Wogóle już buda nabiera kształtu.. Ile kosztuje taki rez? Bo mam chęć na niego ;] Hehe o wiele za drogo ;) a wielka szkoda, bo ten rez podoba mi sie od zawsze. Własnie ostatnio też kombinuje z okrągłym rezerwuarem i jego umiejscowieniem w budzie. Zastanawia mnie tylko jedna rzecz. Przez tak zamontowany rezerwuar raczej układu się nie napełni. Do odpowietrzania jak znalazł, ale jest jeszcze jedna sprawa. Zbierajacego sie tam powietrza nie sposób wypuścic odkręcajac korek. Z czasem bedzie ulegać ono sprężeniu (zrobi się cieplej, dolejesz wody...). Jak to wpłynie na przepływ płynu w układzie. Miałem ostatnio przygode podczas sprawdzania szczelności reza. Leżał sobie na stole z podłączona jedynie pompą (Laing 700B) wypełniony tak mniej wiecej w 3/4. Pompa przez noc nieco zagrzała wodę i po odkręceniu korka miałem niezłą fontannę. Więc tak własnie zacząłem się zastanawiać czy takie umiejscowienie reza, które uniemożliwia spuszczenie powietrza ma sens. Juz podczas napełniania Twojego układu będzie trzeba wyczyniać z budą niezłe sztuki, żeby sie pozbyć z niego powietrza. edit: teraz zauważyłem, ze jedną ze złączek zamontowałeś od spodu. Do pewnego stopnia (poziomu cieczy :) ) rozwiązuje to problem. Edytowane 19 Kwietnia 2007 przez Subvoice Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Dziekuje za mile swoja krytki. Projekt jeszcze nie jest skonczony - zostaly duperele i do tego przewiduje piatek. Bo juz wiecej czasu nie mialem we czwartek. Co do rez na gorze - rowniez mialem obawy ale poki cos sie ladnie spisuje, a temperatury nie pogorszyly sie a wrecz przeciwnie polepszyly. Zdjecia nie oddaja prawdziwego efektu - dlatego zapraszam na targi - bedzie mozna na zywo zobaczyc :) Jutro jak skoncze to dorzuce pare fotek dla tych ktorzy nie jada na targi :) Jeszcze sprawa panelu, bo ktos pytal. Wczoraj go na szybko skonfigurowalem i powiem krotko - warto. Ma multum funkcji, jest w pelni "konfigurowalny" :) Ale to juz historia na odrebny temat ;) Dobra ubieram "kilt" i do roboty :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 utro jak skoncze to dorzuce pare fotek dla tych ktorzy nie jada na targi icon_smile3.gif i nie kila tylko kiladziesiąt :P bo na targach będzie mniej niż więcej :) a tak na serio to ten Tygon wygląda extra jak dla mnie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Aż szkoda, że nie jadę do Wrocławia, bo miło by było zobaczyć to cudo na żywo..... ciekawe czy zdążysz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 (edytowane) Zdążysz! Trzymam kciuki od samego początku tego projektu baa, jak zbiorę jakąś ekipę to może nawet na żywo to w Breslau zobaczę ;) PS. Armor for sale? Edytowane 19 Kwietnia 2007 przez Soker Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 (edytowane) Dziekuje za mile swoja krytki. Projekt jeszcze nie jest skonczony - zostaly duperele i do tego przewiduje piatek. Bo juz wiecej czasu nie mialem we czwartek. Jesli to do mnie, to nie była to krytyka. Raczej spostrzeżenie. Trzymam kciuki. Powodzenia Edytowane 19 Kwietnia 2007 przez Subvoice Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 kulde felek rez w pompie i rez dodatkowy ?? :huh: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Aż szkoda, że nie jadę do Wrocławia, bo miło by było zobaczyć to cudo na żywo..... ciekawe czy zdążysz. Jutro tylko poprawie katody, zrobie porzadek z kablami i bedzie gotow :wink: Zdążysz! Trzymam kciuki od samego początku tego projektu baa, jak zbiorę jakąś ekipę to może nawet na żywo to w Breslau zobaczę ;) PS. Armor for sale? Dzieki :) Armor juz sprzedany :) Jesli to do mnie, to nie była to krytyka. Raczej spostrzeżenie. Trzymam kciuki. Powodzenia Krytyka pozytywna ;) Zartuje - spostrzezenie bardzo trafne - dzieki za nie :) kulde felek rez w pompie i rez dodatkowy ?? :huh: A jakos tak wyszlo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruonim Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 widze ze kibel malika jest popularny :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Jakoś tak w armorze czy w tej obecnej budzie to WC wygląda prawie identycznie doszedł rezik i pare dupereli.. Ale nie twierdze że jest brzydki, jak dla mnie jest najładnieszy z całego ppc :P Brakuje tam jeszcze jakiegoś komponentu z cpc l0l ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 (edytowane) Jakoś tak w armorze czy w tej obecnej budzie to WC wygląda prawie identycznie doszedł rezik i pare dupereli.. Ale nie twierdze że jest brzydki, jak dla mnie jest najładnieszy z całego ppc :P Brakuje tam jeszcze jakiegoś komponentu z cpc l0l ;] I slusznie Kamil bo w samym WC zaszly jedynie male zmiany - spowodowane przejsciem do nowej budy. Poza tym uznaje "niemiecka szkole" :) czyli jak wyszlo ladnie wczesniej to nic nie zmieniaj i druga zasada: wszystko z umiarem ;) Nie jestem zwolennikem swiecidelek wiec w tym wydaniu skromnie z oswietleniem - ale z gustem :) Aha zapomnialem wspomniec co bedzie w planie do poprawy jeszcze: - rez bedzie wymieniony na czarny - bede szukal zasilki ktora bedzie miala na tyle dlugie kable zeby puscic je za tacka. Moj PSU niestety takich kabli nie ma - dlatego sa puszczone jak sa. Edytowane 19 Kwietnia 2007 przez Malik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 najbardziej boli zasilenie 8800GTX ;/ a co do 2 rezów to wyczuwam że i zasłużoną pompę wyp....... pewnie niedługo ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...