Malik Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 (edytowane) Te ledy pod mobo widać, tylko trzeba się dobrze przyjrzeć. WC zaje**ste, nie ma wątpliwości ale imo lepiej to wyglądało by w podrasowanym Armorze... Grats! Niestety armor juz wiecej gratow nie przyjmowal :) PS. Dzieki uprzejmosci Jarogniew'a moge sprawdzic sobie taka oto pompeczke ;) Edytowane 28 Kwietnia 2007 przez Malik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Pasuje dużo bardziej ;) i działa lepiej od tego eheima, prawda ? ^_^ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Oj Malik nieźle naprawdę ładnie to wygląda z tym laingiem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 ale przepływomierz jest krzywo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Pasuje dużo bardziej ;) i działa lepiej od tego eheima, prawda ? ^_^ - jest wydajniejsza - jest cichsza - zdecydowanie ladniej wyglada PS. Jaro nie da sie odkrecic gornego reza bo leje mi po oczach Twoja pompka :) Oj Malik nieźle naprawdę ładnie to wygląda z tym laingiem :) Dlatego bede go zamawial :) ale przepływomierz jest krzywo Juz poprawilem :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 ale przepływomierz jest krzywo może tylko tak wygląda, jak Malik mi powiedział, że wyczyścił moją pompkę i mi pokazał foty to zastanawiałem się czy to moja czy jakaś nówka :blink: :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zeby nie rzucac slow w powietrze: pompka Jaro ktora przeszla przez rece dentysty :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 (edytowane) jeszcze wiatraki w oczku i nie będziesz miał co poprawiać (chyba że prostować przepływomierz :D) A jak wyglądała pompencja przed borowaniem? :) Edytowane 28 Kwietnia 2007 przez victor89 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Jak nówka... :-D I naprawdę o wiele, wiele lepiej wygląda od tej popki Inno. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 A jak wyglądała pompencja przed borowaniem? :) była cała w różowym osadzie (czerwony barwnik), a spód był w resztkach maty/gąbki wyciszającej Spire. już kombinuje co jeszcze mam zniszczonego, żeby podesłać Malikowi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Mi akurat ten rez się nie widzi.. Jest 2 razy większy od lainga.. Zdecydowanie ładniej prezentowałby się z małym rezikiem a nie takim fikusinym.. Ale są gusta i guściki jak to woli Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Super teraz to wc z tą pompką wygląda , czyli zasłużony eheim idzie na emeryturę :D A możesz dać jakieś zdjęcie jak komp się w nocy prezentuje ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 była cała w różowym osadzie (czerwony barwnik), a spód był w resztkach maty/gąbki wyciszającej Spire. już kombinuje co jeszcze mam zniszczonego, żeby podesłać Malikowi. a starego malucha by przyjął? drzwi trzymają się na sznurku, autko jeździ na prąd - trzeba go po kazdej jeździe ładować bo prądnica padła... może by tak... :D Ta pompencja zdecydowanie lepiej pasuje - jest śliczna włacznie z tym rezikiem - tak - tym duzym i fikuśnym - tuaj pasuje coś takiego ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 była cała w różowym osadzie (czerwony barwnik), a spód był w resztkach maty/gąbki wyciszającej Spire. już kombinuje co jeszcze mam zniszczonego, żeby podesłać Malikowi. Hehe :) Jak sie bedzie dalo to sie zrobi :) Super teraz to wc z tą pompką wygląda , czyli zasłużony eheim idzie na emeryturę :D A możesz dać jakieś zdjęcie jak komp się w nocy prezentuje ? Narazie bedzie brak zdjec, bo aparat pojechal z bratem do rzymu i do srody nie mam jak fot robic. a starego malucha by przyjął? drzwi trzymają się na sznurku, autko jeździ na prąd - trzeba go po kazdej jeździe ładować bo prądnica padła... może by tak... :D Ta pompencja zdecydowanie lepiej pasuje - jest śliczna włacznie z tym rezikiem - tak - tym duzym i fikuśnym - tuaj pasuje coś takiego ;) Maluchow nie przyjmuje ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 OT za drobną opłatą ja też potrafie wyczyścić co nieco i na mechanice się znam więć i maluch może być OT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Z tym ze ja nie biore za to zadnej kasy od Jaro ;) Zrobilem to po kolezensku :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak to jest z tym rezami do Lainga? Na tej Jarogniew'a są dwa rezy? Jeden mały a drugi duży, right? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak to jest z tym rezami do Lainga? Na tej Jarogniew'a są dwa rezy? Jeden mały a drugi duży, right? Sprawa wygląda tak: 1. Normalny Laing wygląda tak: 2. Żeby przykręcić rezerwuar, trzeba wymienić top na pleksiany (można tutaj zakończyć zmiany ;);)) Dzięki temu topowi możesz wkręcić w Lainga jakie chcesz złączki z gwintem g1/4". Dodatkowo na górze masz kolejny gwint, dzięki czemu łatwiej napełnić układ (zamiast trójnika można używac). Dzięki temu pompka staje sie dużo wygodniejsza w obsłudze. 3. Na powyższy top przykręca sie właściwy rezerwuar wyposażony w jeden gwint g1/4" na jednej z bocznych ścianek oraz duży otwór na topie, nalewanie/zlewanie dzięki temu to bajka :) całość wygląda tak: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak to jest z tym rezami do Lainga? Na tej Jarogniew'a są dwa rezy? Jeden mały a drugi duży, right? No, you're wrong ;) Dolny to przezroczysty top z plexi, górny to rezerwuar Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Teraz ten malutki skromniutki Laing robi się potworem :P Ale mi i tak nadal się to nie podoba na fotkach jarogniewa, ale już w praktyce u malika nie jest najgorzej ;] To malik kiedy wymiana pompki :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Te naklejki Innovatek na wentylu i pompce, troche ich za dużo, starczy ta na przepływomierzu, przecież masz wilki napis Innovatek na "podłodze" ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 (edytowane) Dobra male podsumowanie roznic: Ilosc impulsow mierzona Innovatek Flow-Meter 3.6 Innovatek HPPS 12V Laing DDC 1T Jak to sie przeklada na uklad...efekt jest taki ze temperatura w idle spadla o jakies 3-4 stopnie :blink: Mam do Was pytanie, gdyz nie znam sie pompka Laing'a. Ktory dokladnie model wybrac, bo z tego co zauwazylem jest ich troche: 1 plus, RT, 1T, etc. ? Te naklejki Innovatek na wentylu i pompce, troche ich za dużo, starczy ta na przepływomierzu, przecież masz wilki napis Innovatek na "podłodze" ;) Mialem nadmiar stickerow ;) Edytowane 29 Kwietnia 2007 przez Malik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Mialem nadmiar stickerowWidać ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Widać miałeś za mały przepływ i teraz po zmianie na lainga masz mniesze temp.. Całkiem ładnie :P Na dole stackera to jest naklejka inno? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Widać miałeś za mały przepływ i teraz po zmianie na lainga masz mniesze temp.. Całkiem ładnie :P Na dole stackera to jest naklejka inno? Tak to nalepka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 (edytowane) Jak to sie przeklada na uklad...efekt jest taki ze temperatura w idle spadla o jakies 3-4 stopnie :blink: Mam do Was pytanie, gdyz nie znam sie pompka Laing'a. Ktory dokladnie model wybrac, bo z tego co zauwazylem jest ich troche: 1 plus, RT, 1T, etc. ? Zajrzyj do wątku o Laingach. Ten który Ty masz teraz to wersja słabsza 10W i 420 L/h teoretycznego przepływu. Jest też wersja 16W i 600 L/h. Ta powinna dać Ci większy przepływ i potencjalnie niższe temperatury. W wątku o Laingach znaleźć można info, że wersję 10W można zmodować na wersję 16W uzyskując wyższy przepływ. Ale nikt w tym wątku tego nie potwierdził. Tylko Laing + top i rez to zaczyna być naprawdę droga zabawa. Wiem bo "przerabiałem" przesiadkę z Eheima na Lainga 16W ;) Your choice ... Edytowane 29 Kwietnia 2007 przez AndyN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Wiem ze ta pompka nie jest tania. No ale coz ... cos za cos. Mam pytanie Andy - jak z glosnoscia tej wersji mocniejszej ktora masz ? Pompka Jaro odpowiada mi - bo jest cicha - ciekawi mnie jak mocniejsza wersja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Pompka Jaro odpowiada mi - bo jest cicha - ciekawi mnie jak mocniejsza wersja.Dla mnie jest bezgłośna. Lepsza niż Eheim pod względem głośności, budowy (chodzi o max temp. chłodziwa) i mam nadzieję długowieczności Zapraszam do wątku o Laingu: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=188268 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Tak sie właśnie zastanawiam czy nie kupić tego reza... duży który obecnie posiadam (2x5.25) już mi sie znudził... i teraz pytanie natury technicznej. Czy rez ten w zupełności wystarcza do napełniania układu i czy jest to trudne. I druga sprawa czy pompka może nie być najniższym/najwyższym elementem układu ( u mnie jest po środku).. czy umożliwi to normalne napełnienie układu? A no i ostatnie.. gdzie można kuipć sameog reza.. bo przeleciałem teraz kilka sklepów i nigdzie nie znalazłem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Pompa może być usytuowana gdzie chcesz. Potrafi podnieść ciecz do wysokości ponad 3 metrów. Kupisz w PC-Tuning. Jeśli nie maja na stanie, to na zamówienie ci ściągna w kilka(naście) dni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...