Arni Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 znając życie nie będzie polskiego odpowiednika dla rezów z plexi .. a sporo ludkow ma te pompki :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Ale juz nie sa wadliwe :)Są, np moja :? (może to tylko przypadek <_< ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skwarek Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 (edytowane) jakby co też mam 2 takie sam kawałek nieużywanego tygonu r3400 czarnego na sprzedaż Malik poręcz jak trzeba :P mozliwa aukcja cena 100lpn :) za 2,3m - sa dwa takie kawalki pozdr Edytowane 10 Maja 2007 przez skwarek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Maly update: - dodalem biala diode do pompki - fajnie teraz jest podswietlana: Ktos prosil o zdjecie jak jest umiejscowiona chlodnica: Oraz jak jest zamontowany silencer na dysk: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Bardzo ładnie układzik wygląda . A może spróbował byś z niebieskimi wężami ? bo może to ładnie wyglądać :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Jakie wentyle są na chłodnicy? pracuja na 5v? Może coś z białbym podświetleniem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Obecne wężyki bardziej mi się podobają. R-3400 fajnie wygląda, ale co za dużo czarnego to niezdrowo. ogólnie IMO zmiana na lepsze U siebie odpowietrzam i napełniam przez wężyk przykręcony do topu z pleksy, ale chyba skuszę się na rezik, bo taka stercząca rurka wygląda jak dren u psa potrąconego przez samochód na trasie Warszawa - Białystok :-| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 pompka robi bajzel niezły prawda?? :) Gratuluje Malik dzisiaj utworzyłem nowy folder o nazwie Wc'ty> Malik :) Rezik kusi bardzo kusi... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Nocne foty: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 zawsze w budzie jest tak ciemno czy włączyłeś oświetlenie ??:> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Mam pytania. 1. Jaka to jest w koncu chlodnica? (inno, thermo, cooltek) Pogubilem sie... 2. Na jednym z fotek jest temp wody 29 stopni. Jaka masz temeprature proca (jakie ustawienia i napiecie) w idle przy temperaturze wody 30 stopni? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 1. Byla Inno, dzisiaj zalozylem Thermo - zobaczymy czy bedzie roznica 2. przy 29 stopniach wody mam 33 - 34 stopnie na procu Pompka w akcji: Uklad na dzien dzisiejszy - ta za dlugasna rurka jest specjalnie tak dana - bo cos tam sie pojawi :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 (edytowane) Powiedz jeszcze co i kiedy :D Czemu nie ma bloczka na ramy ;p P.S. A nie powiem , pompka roxuje :o Edytowane 11 Maja 2007 przez banditos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeku Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 (edytowane) Pełne pro. Układ zwala z nóg :D Teraz to mi się bardziej podoba niż z czarnym tygonem i sprężynkami. Ma w sobie to coś ;). Edit. literówka ehh :D Edytowane 11 Maja 2007 przez czeku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 2. przy 29 stopniach wody mam 33 - 34 stopnie na procu A jak proc ustawiony w tym przypadku? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Pompka... pompka poprostu wymiata. Pierwszy raz widzialem mega wir w rezie. Walczylem z nia ponad 1h bo nie dala sie odpowietrzyc. Ale razem z Jaro doszlismy do tego - jak to rozwiazac. Poprostu przy dwoch kroccach wkreconych w dolna czesci pompki - flow byl tak duzy ze powietrze nie dawalo rady "uciec". Na dodatek przez wspomniany wyzej wir, pompka zasysala powietrze do ukladu. Charakteryzowalo sie to mega glosna praca i slaba wydajnoscia. Pozniej przekrecilem krociec wlotowy do gory ( pomysl Jaro ) i pompka w niespelna 10s odpowietrzyla sie. Zrobila sie milutko cicha i tak pracuje do dzisiaj. Temperatury spadly mi o jakies 3-4 stopnie. Dziwne, u mnie było dokładnie odwrotnie. Przy podłączeniu wlotu w górny otwór to wtedy zaczęła zaciągać powietrze. To przez ten wir Pytanie: w jaki dokładnie sposób napełniasz układ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Dziwne, u mnie było dokładnie odwrotnie. Przy podłączeniu wlotu w górny otwór to wtedy zaczęła zaciągać powietrze. To przez ten wir Pytanie: w jaki dokładnie sposób napełniasz układ? Skad? :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orlontko Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 nie bede sie za duzo rozpisywał ale UKŁAD The Best :D !! :D najbardziej podoba mi sie ta 2 fotka z pompka i tym wirem w sordku :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Powiedz jeszcze co i kiedy :D Czemu nie ma bloczka na ramy ;p P.S. A nie powiem , pompka roxuje :o Nie bedzie bloczka na ramy - uwazam to za zbedny bajer ;) Pełne pro. Układ zwala z nóg :D Teraz to mi się bardziej podoba niż z czarnym tygonem i sprężynkami. Ma w sobie to coś ;). Edit. literówka ehh :D Dziekuje za mila ocene :) A jak proc ustawiony w tym przypadku? Idzie na 3.8Ghz Dziwne, u mnie było dokładnie odwrotnie. Przy podłączeniu wlotu w górny otwór to wtedy zaczęła zaciągać powietrze. To przez ten wir Pytanie: w jaki dokładnie sposób napełniasz układ? Zalewam caly rez, uruchamiam kompa i dolewam non stop az pompka przestanie ciagnac juz ciecz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Ledy z ocza wyłaczone i już ładnie wygląda.. teraz powiem tak : ŁADNIEJSZEGO UKŁADU TAK STARANNIE WYKONANEGO NIE WIDZIAŁEM. Reziwo mi się nie podoba ale ładnie komponuje się z resztą.. Ja bym dał blok na mosfety ^^ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kangur Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Malik rządzi niema co :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Zalewam caly rez, uruchamiam kompa i dolewam non stop az pompka przestanie ciagnac juz ciecz.To się nie dziwię, że pompka tak wolno się odpowietrzała. Powietrza było mnóstwo Ja wlewam maksymalnie dużo chłodziwa poprzez krócce przy chłodnicy (u Ciebie będzie to rez na górze obudowy). Potrząsam kompem żeby przegonić powietrze (chłodnica, bloczki) i znowu dolewam. robię tak do momentu aż dalsze potrząsanie nic nie daje. Dopiero wtedy włączam kompa, pompka pracując się odpowietrza, w razie potrzeby dolewam wodę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 To się nie dziwię, że pompka tak wolno się odpowietrzała. Powietrza było mnóstwo Ja wlewam maksymalnie dużo chłodziwa poprzez krócce przy chłodnicy (u Ciebie będzie to rez na górze obudowy). Potrząsam kompem żeby przegonić powietrze (chłodnica, bloczki) i znowu dolewam. robię tak do momentu aż dalsze potrząsanie nic nie daje. Dopiero wtedy włączam kompa, pompka pracując się odpowietrza, w razie potrzeby dolewam wodę Odpowietrzala sie wolno jak krociec byl na dole - jak jest na gorze to trwa to pare sekund. Metoda napelniania dalej ta sama :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Odpowietrzala sie wolno jak krociec byl na dole - jak jest na gorze to trwa to pare sekund. Metoda napelniania dalej ta sama :wink: najlepsza ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 widze ze Malik nie wymienil nalepki na laingu :P... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 widze ze Malik nie wymienil nalepki na laingu :P... Tzn. ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Tzn. ? nvm. Malik, olej, czepiam sie, glupawa mnie zlapala ;)... nalepka z sygnaturka lainga zamiast innovatekowskiej ;]. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Teraz w budzie jest tylko jedna nalepa z INNO, na dole - reszta poleciala :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 rożnica m-dzy wodą 29 a procem 34C przy 3,8 GHz jest wręcz niesamowicie rewelacyjna :rolleyes: wracając do tematu można by ew. prysnąć tą siatkę z chłodzenia pamiątek na czarny mat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 rożnica m-dzy wodą 29 a procem 34C przy 3,8 GHz jest wręcz niesamowicie rewelacyjna :rolleyes: wracając do tematu można by ew. prysnąć tą siatkę z chłodzenia pamiątek na czarny mat Nigdy w życiu nie rób tego malik :wink: wszystko się wtedy zleje i wyjdzie kupa :-| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...