Skocz do zawartości
Malik

Watercooling By Malik

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie szokuje ilość kasy jaka na to idzie, na niektóre pojedyncze klocki by mnie i większości ludzi tutaj z jednej wypłaty nie było stać a co dopiero taka masowa wymiana sprzętu ;) mnie się łapy trzęsą jak tne wąż za 9zł/metr :P

Myśle że gdyby nie to że Malik składa swoje WC w Polsce to nie robiło by to takiego wrażenia, na zachodzie taki układ pewnie by uchodził za standard, chociaz przyznać trzeba że chowanie kabelków i maskowanie niedoskonałości to tutaj jest wybitne ;) najładniejszy i najdroższy polski kibelek zdecydowanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Mnie szokuje ilość kasy jaka na to idzie, na niektóre pojedyncze klocki by mnie i większości ludzi tutaj z jednej wypłaty nie było stać a co dopiero taka masowa wymiana sprzętu

Ludzie wydają dużo więcej na bardziej bzdurne hobby :)

Ciesz się, że możesz popatrzec ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

vibovit napisał(a):

Mnie szokuje ilość kasy jaka na to idzie, na niektóre pojedyncze klocki by mnie i większości ludzi tutaj z jednej wypłaty nie było stać a co dopiero taka masowa wymiana sprzętu ;) mnie się łapy trzęsą jak tne wąż za 9zł/metr :P

Myśle że gdyby nie to że Malik składa swoje WC w Polsce to nie robiło by to takiego wrażenia, na zachodzie taki układ pewnie by uchodził za standard, chociaz przyznać trzeba że chowanie kabelków i maskowanie niedoskonałości to tutaj jest wybitne ;) najładniejszy i najdroższy polski kibelek zdecydowanie.

Pomyśl , że ktoś nie ma wypłaty B-) A co do cięcia węża to znam to uczucie.

Bierz pod uwagę zachodnie kible (lol) nie są tak ładne jaki Malika. Widziałem z XS może dwa fajne kible , które mogę porównać do tego tutaj

wegorz91 napisał(a):

Do dwóch obiegów brakuję drugiej grafiki , bo nie opłaca się chyba tak robić na 1 GF ... BTW wc Malika jest 100% lepszy od tego ze zdjęcia :D

to dżołk był ofc ;] Jest ładniejsze bo np. zobacz ze wszyscy na zachodzie jak stosują grube węże czytaj tygony za 10 ojro za metr to i tak nakładają te przepiękne cybanty ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

banditos napisał(a):

zobacz ze wszyscy na zachodzie jak stosują grube węże czytaj tygony za 10 ojro za metr to i tak nakładają te przepiękne cybanty ;]

mowisz o takich?

http://img118.imageshack.us/img118/986/dscn1755sg8.jpg

:P...

niektorzy daja te swiftechowe zaciski, inni nie zaciskaja w ogole choinek...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sobih no prawie. Bardziej mi chodziło , że np. tutaj masz sli g80 , c2d , 2xlaing , 2xchlodnica , waz tygon czyli po prostu zestaw za grubą kase a i tak stosują zwykłe cybanty... One nie mają tego czegoś !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

banditos napisał(a):

sobih no prawie. Bardziej mi chodziło , że np. tutaj masz sli g80 , c2d , 2xlaing , 2xchlodnica , waz tygon czyli po prostu zestaw za grubą kase a i tak stosują zwykłe cybanty... One nie mają tego czegoś !

jak na uklad z dwoma obiegami to on i tak jest bardzo zgrabny. cybanty nie rzucaja sie w oczy. niejeden u nas z jednym obiegiem ma wiecej naplatane...

nie robmy Malikowi offtopa.

w ciagu 2tyg. ja zloze na takich tygonach... ;). tam pogadamy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie to nie jest temat o tym ile Malik wydał kasy na swoje WC i czy to jest normalne wydawanie tyku pieniędzy na chłodzenie. To jest galeria jego pracy, którą powinniście oceniać pod względem wyglądu, a nie władowanej "sumy". Malik Bardzo ładne wcet:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze ze pod moja nieobecnosc narodzila sie spora dyskusja. Wrecz jak przy "rodzinnym" stole :) Ciesze sie z milej atmosfery w moim temacie.

Co do poruszanego tematu - finanse. Nie mam nic przeciwko tej rozmowie. Zdaje sobie sprawe ze kogos moze nie stac na takie rzeczy i rozumie to. Kazdy zarabia jakes tam pieniadze... jedni wiecej, drudzy mniej. Kazdy wzlgedem tego kupuje sobie to na co go stac. Szanuje wszystkich i nie wysmiewam czy porownuje do swojego ukladu innych projektow. Kazdy robi co moze na wlasna skale.

Natomiast co do ilosc pieniedzy wydanych - Osobiscie uwazam, ze skoro pracuje, zarabiam i mam te pieniadze, to glupio bylo by je trzymac "pod poduszka". Kto wie co mnie ( nas ) czeka jutro czy pojutrze. Moze nawet nie zdazymy wydac tych pieniedzy bo cos sie nam stanie. Pomyslicie ze Malik to pesymista. Ale ja wyznaje zasade - ciesz sie chwila. Poki nie mam dzieci, wiekszych obowiazkow - to moge sobie pozwolic na takie hobby. Pozniej jak juz bedzie rodzina w pelnym skladzie to pewnie zwolnie tempo. Taka kolej rzeczy.

Troche sie rozpisalem :P

Reasumujac: Malik dalej bedzie zmienial wezyki, robil rozne warianty, czy testowal rozne uklady :) Poki jeszcze mam czas, ochote i co najwazniejsze zdrowie :)

Uwazam ze po to jest forum, zeby dzielic sie wiedza, spostrzezeniami - gdyz komus sie to przyda przy tworzeniu wlasnego projektu :)

PS.

Chlodnica jest zamocowana na gabce akustycznej z kazdej strony - trzyma sie bardzo mocno - jakby byla przykrecona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Malik a kupisz ten filtere na tył?? b tak goło jest :) revoltec sie tam sam nudzi z pewnością :)

Pozdro i czekam na wspomniane wyżej nowe rewizje:)btw wpadnij do mojej galeri :) może coś zasugerujesz:)

Keep modding!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HeretyK napisał(a):

Jestem ciekaw jak ma sie wydajność chłodnic 4x12cm i 9x12cm Giant i colosus czy jakoś tam, chciał bym sobie taka sprawić

Chyba ci się coś tematy pomyliły :mur:

Malik - sorry za to OT

Wracając do kibla, to z tygonami IMO wyglądał lepiej ;) No ale o gustach się nie dyskutuje ;]

Za to laing się świetnie prezentuje i dobrze, że nie jest nigdzie schowany. [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Misyo napisał(a):

pilota nawet z kartonu nie wyjąłem ;>

Jeśli jest Ci zupełnie nie potrzebny to chętnie go kupię B-)

Malik jak będziesz zmieniał hobby to polecam wędkarstwo :P .... Wracając do tematu, wspominałeś kiedyś o bloczkach KOOLANCE.... skoro chcesz wymieniać kilka klocków, które będa tylko pod tą EVGA, to może właśnie przyszedł czas na bloki inne niż Innova :D

Pompki Innovateka się już pozbyłeś wiec reszta też czeka na zmiane :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość skwarek

hmm osobiscie uwazam, ze rez z topem laingu wyglada za bardzo... czysto (jak jakis krysztal czy cus :mrgreen: :P i się niesamowicie z wszystkiego wyróznia, a dla mnie jest on tam najmniej elo :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość kamil2201

Malik @ żeby zakończyć te glupawe pytania i głupie odpowiedzi na temat kaski powiec ile kosztowała Cie całoś to może się odczepią. I masz racje na różne kieszenie rózne układy. Jego stać to co się czepiacie? Zarabia? Jego hobby? To sobie kupuje co chce i nikt mu w tym nie zabroni. BTW teraz ja niedługo będe składał swoje wc za UWAGA : 200zł ;] bedzie brzydko ale pochwalić się trzeba ^^ pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kamil2201 napisał(a):

Soker skąd wiesz ile ja mam lat co? Ja tylko powiedziałem na żarty żevy powiedział ile to kosztuje to może byście się odwalili na temat kasy włożonej w układ. Może źle mnie zrozumieliście. Koniec offtopa

koncz wasc, wstydu oszczedz.

Malik, czy i gdzie/jak wykorzystales te rozgaleziacze zasilania wentylkow?

Edytowane przez sobih

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kamil2201 napisał(a):

Soker skąd wiesz ile ja mam lat co? Ja tylko powiedziałem na żarty żevy powiedział ile to kosztuje to może byście się odwalili na temat kasy włożonej w układ. Może źle mnie zrozumieliście. Koniec offtopa

boże policz sobie sam wszystkie klocki są firmowe i mają określoną cenę którą sobie sprawdzisz za pomocą www.google.pl (taka strona)

a jak masz problemy z dodawaniem na poziomie szkoły podstawowej to polecam start>programy>akcesoria>kalkulator

i wiecej nie pisz takiego bełkotu na tym forum bo aż żal coś takiego czytać

END OFF TOPIC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kamil2201 napisał(a):

@ Malik Będzie w tym układzie blok na sekcje zasialna mobo? Może zastosuj blok podobnie ładny i solidnie wykonanny jak inno. Może zmnieniło by się ułożenie węży na jakieś inne i znowu mielibyśmy czym pocieszyć oko :P

Blok innovateka to jedyny dostępny na to mobo ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Malik napisał(a):

Koolance odpada bo dowiedzialem sie ze to taki CPC :)

Chcesz zebym zawalu dostal? Gdzie, jak od kogo ... dowiedziales sie??? (mozesz odpisac na priv jak to tajne no i nie chce zrobic OT kolejnego...) Wkrotce chcialem Was uraczyc zestawem Koolance'owym (tak dla zdrowej rownowagi) :) a Ty mi piszesz, ze wpakowalem sie w CPC :blink:

I jeszcze w kwestii chlodnicy...

Malik napisał(a):

1. Byla Inno, dzisiaj zalozylem Thermo - zobaczymy czy bedzie roznica

- jak wypada Thermochill? Jest to element, ktorego mi ciagle brakuje a ciagle brak "wiesci z placu boju" (testu chlodnic co bedzie "w krotce") :rolleyes: Moze juz wyrobiles sobie jakies zdanie z praktyki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...