Skocz do zawartości
Malik

Watercooling By Malik

Rekomendowane odpowiedzi

no faktycznie bardzo ladne i estetyczne wc... no ale co sie dziwić wc za tyle kasy nie moze być lipne .... gratki malik za ladne zlozenie tego do kupy :)

Tu się z Tobą nie zgadzam. WC Malika jest drogie ale jest złożone z głową.

Można kupić klocki do WC za xxxx zł i wszystko s[ciach!]lić. A czy widzisz to tutaj :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) Można kupić klocki do WC za xxxx zł i wszystko s[ciach!]lić. A czy widzisz to tutaj :?:

Widziałem równie estetyczne WC za badzo małe pieniądze.

Myślę, że gdyby klocki Innovateka były w co drugim kiblu na forum, to ten wucet nie przykuwał by zbytniej uwagi. Mnie osobiście najbardziej przypadła do gustu ostatnia rewizja Malikowego WC na DFi NF4. Ten układ nie zachwycił mnie niczym szczególnym. Owszem wszystko to jest bardzo estetyczne i przemyślane, rzekłbym nawet sterylne, ale brakuje temu układowi tego czegoś z poprzedniej platformy. Wszystko to rzecz jasna kwestia gustu, wszak nie każdy lubi brunetki o czarnych oczach.

I ktoś w końcu wlał łyzkę dzięgciu, to beczki miodu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Revoltec robi takie czarne, świecące w UV na niebiesko. W normalnym świetle wyglądają fajnie, ale nie wiem jak po podświetleniu.

Nie wykluczam ze takie wlasnie moga sie pojawic niedlugo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest GIT!

Nie krytykowac tu nic bo znowu bedzie trzeba grzebac po nocy a ten czlowiek ma lepsze zajecia w zyciu ;p

Piekne wezyki z kosmicznymi sprezynkami, ladnie polaczone zgrabnymi lukami, znikoma ilosc kolanek, kolorystyka troche wypaczona :P. Ogoolnie projekt sie udal, wiec spac mozna spokojnie!

PS.

Jak tam tempy na NB? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest GIT!

Nie krytykowac tu nic bo znowu bedzie trzeba grzebac po nocy a ten czlowiek ma lepsze zajecia w zyciu ;p

Piekne wezyki z kosmicznymi sprezynkami, ladnie polaczone zgrabnymi lukami, znikoma ilosc kolanek, kolorystyka troche wypaczona :P. Ogoolnie projekt sie udal, wiec spac mozna spokojnie!

PS.

Jak tam tempy na NB? :P

Spoko - narazie zadnych planow co do kolejnych zmian :)

Temps:

CPU: idle 30, stress 40

GPU: idle 40, stress 51

NB: idle 35, stress 45

SB: nieznana - brak czujki

Woda: 28-35

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NB: idle 35, stress 45

AZ TAK spadla?? Lol :)

Skoro NB jest letnie to SB musi miec zime :P

1. Przygladalem sie dokladnie ale nie zauwazylem stickera na macie..

2. "szalonego doktora Malika".. boze chron Twoich pacjentow :D

PeaCe!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AZ TAK spadla?? Lol :)

Skoro NB jest letnie to SB musi miec zime :P

1. Przygladalem sie dokladnie ale nie zauwazylem stickera na macie..

2. "szalonego doktora Malika".. boze chron Twoich pacjentow :D

PeaCe!!

Moze bylo za slabo przykrecone za pierwszym razem - dalismy rady :)

Sticker zapomanilem nalepic - jutro bedzie. Zalozylem natomiast dzisiaj Cooler OCZ - fajnie sie komponuje z reszta ;)

PS. Pacjenci maja sie dobrze :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie wucecik schludny i praktycznie wykonany. Naprawdę porządna robota.A, że klocki Hi-end - cóż, każdemu wolno. Jedyne do czego mogę sie doczepić w stylistyce to kształt mat wyciszających na bokach szyny napędów i linii zasilacza - sprawia dość "tekturowe" wrażenie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie wucecik schludny i praktycznie wykonany. Naprawdę porządna robota.A, że klocki Hi-end - cóż, każdemu wolno. Jedyne do czego mogę sie doczepić w stylistyce to kształt mat wyciszających na bokach szyny napędów i linii zasilacza - sprawia dość "tekturowe" wrażenie...

Popracuje nad tym :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No pięknie, wzór do naśladowania ( na pewno dla mnie laika w WC ) Doszły wreszcie flaki z USA i Niemiec ( łącznie z rybką Innovateka ) Będę teraz walczył ze swoim projektem i napewno mi w tym pomoże twoje WC Malik no i gdybym mógł zasięgnąć rady :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak wentyle ustawione?

Normalnie na 700 obrotow, przy testach na 1000

No pięknie, wzór do naśladowania ( na pewno dla mnie laika w WC ) Doszły wreszcie flaki z USA i Niemiec ( łącznie z rybką Innovateka ) Będę teraz walczył ze swoim projektem i napewno mi w tym pomoże twoje WC Malik no i gdybym mógł zasięgnąć rady :D

Sluze pomoca jak cos ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Beznadzieja. X-Fi nie chłodzone :|

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
Edytowane przez poca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Beznadzieja. X-Fi nie chłodzone :|

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «

Cholera, to już się nudne Malik robi.

Zrób coś kiepskiego, a nie ciągle wszystko najlepsze i najładniejsze ;]

Właśnie spowodowałeś u mnie chęć złożenie wc. Części walają się po pokoju

już od wakacji. Czas je gdzieś umieścić.

Gratki

To bierz sie do roboty :) Czekam na projekt ;)

A nie myślisz o zmianie pompki na inna ? ta sobie bardzo dobrze radzi ?

Pompka daje sobie spokojnie rade :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No fajnie fajnie doktorze. Nie będę się rozpisywać nad wszystkimi och i ach, bo wiele dodać nie można. Jednak ja wole się skupić na tym co mi się nie podoba :P a mogło by być lepiej. Chodzi mi dokładnie o nieszczęśliwe połączenie gpu -> sb Wygląda to cienko, a do funkcjonalności to się na pewno nie przyczynia. PRaktyczniej i estetyczniej było by połączenie cpu>gpu>nb>sb. W praktyce trzeba by było zamienić dwie złączki: tą prostą wylotową z pompki zamienić z kątową w gpu. Tak połączenie pompki z sb było by dosyć "bezpośrednie"; to samo sie tyczy gpu z nb.

Jeśli już taki nacisk kładziesz na estetykę, to powyższe rozwiązanie powinieneś wziąć pod uwagę.

Pozdro

P.S.: Jakiej długości jest pompka razem z rezem? Nie dało by się jej wsunąć głębiej miedzy rusztowanie na 5.25?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No fajnie fajnie doktorze. Nie będę się rozpisywać nad wszystkimi och i ach, bo wiele dodać nie można. Jednak ja wole się skupić na tym co mi się nie podoba :P a mogło by być lepiej. Chodzi mi dokładnie o nieszczęśliwe połączenie gpu -> sb Wygląda to cienko, a do funkcjonalności to się na pewno nie przyczynia. PRaktyczniej i estetyczniej było by połączenie cpu>gpu>nb>sb. W praktyce trzeba by było zamienić dwie złączki: tą prostą wylotową z pompki zamienić z kątową w gpu. Tak połączenie pompki z sb było by dosyć "bezpośrednie"; to samo sie tyczy gpu z nb.

Jeśli już taki nacisk kładziesz na estetykę, to powyższe rozwiązanie powinieneś wziąć pod uwagę.

Pozdro

P.S.: Jakiej długości jest pompka razem z rezem? Nie dało by się jej wsunąć głębiej miedzy rusztowanie na 5.25?

Juz sie balem ze sie nie odezwiesz :)

Wiec tak, co do Twojej propozycji: CPU - GPU - NB - SB, nie wiem czy wygladaloby to estetyczniej. Z procka na grafe poszlo by gladko, z grafy na mostek polnocny rowniez. Ale z NB na SB musialbym puscic duzy luk - co moim zdaniem nie bylo estetycznie. Natomiast co do funkcjonalnosci - wszystko spisuje sie rewelacyjnie i nie ma zadnych problemow z przeplywem.

Waz idacy od SB do pompki - temu jest tak dany ( bez kolanka ) poniewaz z kolankiem pompka wydawal dziwny dzwiek i do tego flow spadl :(

Poza tym nie wiem czy ktos zauwazyl, ale kierunek obiegu zostal zmieniony. Widac to na pierwszych zdjeciach jakie opublikowalem i pozniej, po zmianie w galerii. Zabieg ten spowodowala spadek temperatury o 3-4 stopnie.

Co do pompki - nie wejdzie.

Podsumowujac ... to co widac na ostatnich zdjeciach bylo wynikiem ostatecznym prob jakie robilem w celu uzyskania jak najlepszego przeplywu i zarazem estetyki.

Edytowane przez Malik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, ale nie zmienia to faktu ze takowe puszczenie węża z gpu na sb mi się nie podoba :P

Jeśli chodzi o funkcjonalność to miałem bardziej na myśli ... nie przepływ i wydajność, ale podatność układu na zmiane sprzętu , a dokładniej mówiąc wyjęcie karty graficznej. W tej postaci jaka jest, na pewno nie jest to łatwą czynnością.

Edytowane przez Miazga82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...