Skocz do zawartości
kanio

Problem z nagrywarka Asus

Rekomendowane odpowiedzi

niedawno kupilem nagrywarke Asusa 48x16x48 ktorz przestala czytac kompakty i oddalem ja do reklamacji i dostalem nagrywarke Asusa 48x24x52 :D

Ale jest maly problem bo przy nagrywaniu plytek np 48x nagrywarka nagrywa ja 7 minut!!! a poninna w niecale 3minuty a bufor ptrzy nagrywaniu szaleje od 81% potem 45%, 9% i znow 81%.

Czy znow dostalem wadliwa nagrywarke?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli masz taśmy ATA 100 lub 133 to jest to wina tylko i wyłącznie dysku twardego (po prostu nie wydala). A jak nie masz to je kup i zobacz co sie zmieni powinna nagrywać szybciej. dobrze jest też cd-rw włączyć trub DMA a twardy dysk typ komputera pod win na serwer sieciowy(wtedy jest szybszy odczyt z twardego dysku ) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli najprawdopodobnie dysk niewydala. To jest chyba logiczne wyjaśnienie. Zobacz jeszcze w jakimś innym kompie. Jak tam będzie dzialać normalnie to twój twardy jest winien, albo win jest już tak zapchany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprawdzilem na drugim kompie i nagrywarka byla ustawiona jako slave a master to byl bysk twardy i wszystko dzialalo w miare normalnie.

Nagrywarke spowrotem przelozylem do swojego kompa tylko mnienilem zworki nagrywarka teraz jest master a cd-rom jako slave i wypala juz z predkascia x48.

Ale dalej nie jestem zadowolony bo nagrywarka strasznie glosno chodzi i dopiero puzniej cichnie. I raz zdaza sie ze wypala normalnie czyli srednio x30 a drugim razem tylko x16.

Chyba jeszcze raz ja zareklamuje. Stracilem zaufanie juz do asusa :x

Jeszcze bede prubowal wgrac nowszy bios. A i moze znacie jakies programiki do testowania szybkosci i poprawnosci zapisu oprocz nero spid?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...