Hemix Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 Witam Mam internet z sieci radiowej. Jest router, z ktorego leci sygnal do anteny u mnie na dachu a potem jest rozdzielany przez switch albo hub (niewiem dokladnie) na dwa komputery(moj i sąsiada). Teraz mam taki problem. Chce przenieść komputer do innego pokoju, ale brakuje mi kabla do internetu :P Jakbym zrobił przedłuzacz to mialby on cos kolo 30 metrow :/ Czy Pogorszyło by to jakość połączenia, sygnal nie byl by słabszy i nie gubil by pakietow po drodze ? Może macie jakieś inne pomysły, jak "dostarczyć" ten internet do drugiego pokoju? Głównym problemem jest to że musi to kosztować jak najmniej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 Jakbym zrobił przedłuzacz to mialby on cos kolo 30 metrow :/ Czy Pogorszyło by to jakość połączenia, sygnal nie byl by słabszy i nie gubil by pakietow po drodze ?Nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hemix Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 Kupiłem ten kabel. Sprzedawca oprawił mi go w sklepie. Podłączam jedna końcówke do PC, drugą przez taki łącznik do kabla od internetu i ... niedziała :/ Mimo tego, że jest wszystko podłączone to cały czas pisze, że kable sieciowy jest odłączony. Przez chwile tylko mi załapało, pisało że kabel jest podłączony, ale i tak nawet pingi nie dochodziły do bramy. Panowie, o co chodzi ? :P Musze kupic wzmacniacz, czy coś żeby to zaczeło działać ? Prosze o szybka odpowiedz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 Jedno (lub więcej) z poniższych: - uszkodzony kabel, - uszkodzona/zle zarobiona jedna z wtyczek albo obie, - wadliwy łącznik, - zrobił Ci kabla cross-a w sklepie zamiast prostego, a karta sieciowa sobie z tym nie radzi, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...