Ofey Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 Witam ! Jestem posiadaczem pllyty glownej DFI AD77Pro (V400) i procesora Athlon 1800 XP BOX (0,13) Rozwiazanie BOX polecil mi sprzedawca w sklepie komputerowym, ktorego zreszta juz nigdy nie poslucham ;) Procesorek w trybie spoczynku w windzie (nie podkrecony) ma temperature 46-48 C, przy pelnym obiazeniu (40min obliczen na 100% wydajnosci) osiagal temperature 52 C Lekko podkrecony (FSB 142) @2000 jego normalna temperatura wynosila 51-53 C, a przy pelnym liczeniu osiagala niebezpieczna granice 57 C. Dodajac do tego niemilosierny halas (zaglusza cala reszte kompa) jestem strasznie rozczarowany takim rozwiazaniem. W zwiazku z tym mam 2 krotkie pytania: 1. Czy ktos moze mi podac specyfikacje techniczna wersji BOX ? Chodzi mi o predkosc, przepustowosc i halas - chcialbym to porownac z innymi produktami bo moze to ja jestem przewrazliwiony :D 2. Prosilbym o polecenie sensowengo rozwiazania w przedziale cenowym 50-80 zl. Procesorek z reguly mam lekko podkrecony, jednak wazny jest dla mnie komfort pracy i wzgledna cisza. Z gory dziekuje za porady Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 Moim zdaniem te BOX'owe coolerki są do [gluteus maximus], ja polecam Titana D5TB, cichy i wmiare wydajny jak za tą cene (najtańszy 35zł) PS. Możliwe jest że masz źle założony radiator albo dałeś za dużo pasty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 rowniez ten titan ale zaplacilem 30pln Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 . taki titan d5tb-ttc(3) jest podobno niewiele bardziej wydajny niż boxowy cooler amd. sprawdź jak tam z pastą i dociskiem radiatora bo podejrzanie duużo tych celsiuszów u ciebie. aha do 70 to się chyba zmieścisz w titanie z miedzią (coś z oznaczeniem CU w nazwie :) ) cichy i wydajniejszy niż ww. titan jeszcze coolermaster z miedzianą podkładką - 50 zet w komputroniku. tylko 24,2 db a podobno całkiem wydajny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 Titana D5TB Rulerzzz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 najswiezszy odczyt ,titan 1700+@2000+ max 40C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killah Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 eheh po moim ostatnim titanie nei wiem może jakiś felerny był... podstawa chyba papierem 100 szlifowany... nie kupie żadnego titana... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...