davidson88 Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 Cześć, Zaczne od tego iż wczoraj z dnia na dzień internet przestał mi działać... w "moje miejsce sieciowe" nie ma zadngo 'połaczenia' - nie moge tez zadngo utworzyc poniewaz wyskakuje mi komunikat iz nie wykryto karty sieciowej. Wyłączyłem wiec zintegrowaną sieciowke i włozyłem drugą...problem pozostał. Nigdy wczesniej nie instalowalem zadnych sterownikow do sieciowki (połączenie tworzyło sie zawsze samo od razu po formacie.). Nawet gdybym chciał, sterownikow tez nie moge zainstalowac poniewaz wyskakuje znany juz komunikat(nie mozna zaistalowac poniewaz nie wykryto karty sieciowej). Jestem teraz swiezo po formacie (myslalem ze to zalatwi problem) ze wszysatkimi sterownikami od plyty głownej itp. Macie jakies pomysły na rozwiązanie problemu? z góry dziękuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 Teoria: 1. Burza + podłączony kabel LAN = padnięta karta. 2. Dodatkowa karta nie działa, bo ma inny MAC i jest blokowana. Fakty: Ad. 2. To nie tłumaczy braku "Połączenie lokalne" i braku karty w systemie. Teoria nr2: Wyłączone połączenia sieciowe czy coś na ten styl (usługi). Fakty: Po formacie powinno być ok. Wnioski: Podaj: dokładny model płyty + model karty dodatkowej + system operacyjny (i wersję SP) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davidson88 Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 ULLISSES - dzięki za zainteresowanie i chęci. Płyta: Gigabyte K8 Triton nforce4 SO: Xp Pro (bez sp - zawsze tak było i było ok) Sieciówka: Planet ENW - 9504 10/100Mbps Wspomniany problem powstał rankiem po burzy (zaraz po burzy jeszcze wszystko było ok) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 sprawdz czy w tabeli po post (postcie - jak to sie odmienia :lol: ) czy wykrywa ethernet device tabelke zatrzymasz 'Pause' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davidson88 Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 sprawdz czy w tabeli po post (postcie - jak to sie odmienia :lol: ) czy wykrywa ethernet device tabelke zatrzymasz 'Pause' Troche nie czaje :oops: prosiłbym abyś mi to wytłumaczył łopatologicznie... jaka tabelka? gdzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 tabelka ta to informacje o przerwaniach nad nia znajduja sie informacje m.in. o trybie dzialania dyskow itp.itd. mozesz ja zobaczyc po pierwszym 'ekranie' po wlaczeniu komputera (na ktorym jest wyswietlona predkosc cpu, ilosc pamieci ram), pewnie u ciebie zamiast tego jest 'ekran' z logo plyty czy cos podobnego ;] za raz po nim bedzie wlasnie ta tabelka, abys mogl ja zobaczyc (szybko, nawet baaardzo szybko znika ;) ) musisz zatrzymac przyciskiem na klawiaturze 'Pause/Break'. jezeli ci sie nie uda za pierwszym razem, to probuj do skutku ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davidson88 Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 ehhh :? ...nie ma nic co ma w nazwie "ethernet", "internet" czy "LAN" ...zaraz chyba "pier*dolca"dostne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 a jakies unknow device rozpoznaje? sieciowke na pci wkladales do roznych slotow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voytas Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 aktualizowałeś BIOS? przywróć ustawienia do domyślnych w BIOSie. Zwróc uwage na ustawienia PCI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davidson88 Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 hehe...smieszna sprawa..włączyłem dzis kompa i nagle sam sie właczył kreator dodawania sprzetu (wczesniej nic nie wykrywał) i wszystko sie elegancko poinstalowało :-P wszystko juz działa. Dziękuje wszystkim za chęci i starania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davidson88 Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 damn;/ Net od tamtej pory włączył sie ze dwa razy (poki nie wyłączałem kompa,net chodził cały czas)...to nie jest wina karty sieciowej tylko "kontrolera sieci" a dokladniej sterownikow do niego... na cd od plyty głównej ich nie ma, na stronie producenta tak samo (tzn sciagnąłem izaistalowałem wszystkie pliki z działu "lan" i "usb" ze strony gigabyte i to tez nic nie pomaga;/ ) any solutions? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zapuść jakiegoś Everesta lub inny program diagnostyczny. Zobacz na listę urządzeń PCI. Porównaj ją z tym, co znajdziesz w menedżerze urządzeń. W ten sposób powinieneś znaleźć delikwenta, który ukrywa się pod tą nazwą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...