Skocz do zawartości
siwaski

A1700Xp i K7S5A/l -macie wiecej?

Rekomendowane odpowiedzi

No i udalo mi sie wlasnie puscic mojego athlonika1700 B0 ze standardowych 1466Mhz na 2346Mhz.Mnoznik zmienilem na procesorze(mostki) na 16 a fsb wynosi 147.Zmienilem napicie na procu (mostki) z 1.60V na 1.85V i dolutowalem rezystor do plyty co dalo 2.00V.Na moim wodnym temp idle 35-36 (jest wieczor a chlodnica za oknem :-) Seria procka to JIUGB 0251.A moze ktos wycianal z tego ECSika wiecej?W sumie ta plytka chyba nie jest taka zla ;-) Jak narazie stabilne :-) Tylko jest bol bo wtyczka o zasilania plyty jest tak goraca ze nie da sie palca przytrzymac :-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam ECSa ale wiesz ECS bez modowania to SUX :) z modem tez ale mniejszy :) szkoda ze w biosie nie ma zmiany FSB co 1 bo bym moze cos pocisnal a tak to pozostaje mi CPUfsb i na nim mialem 11*166 = 1833mhz no ale w biosie jak tak ustawie to nie wstaje (chyba dlatego ze mam slabe pamieci...) no ale moze nie wstaje tez dlatego ze w CPUFSB mam taktowanie 11*166/166

a w biosie sa dostepne tylko dwie opcje 166/133 i 166/125 :) no ale to juz ECS :) .........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siwas7, mozesz powiedziec jak to sie krok po kroku robi :?: :oops:

tez sie kiedys do tego przymiezalem ale zabraklo mi jaj :oops: :roll:

a widzac twoj wynik o/c to chyba sie do tego przekonam :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.To banalne:-) Ja ustawilem mnoznik (akurat teraz 16) na procesorze przepalajac mostki w/g stronki http://www.ocinside.de/go_e.html?/html/wor...d_painting.html .Potem zamalowalem mostki na procesorze odpowiadajace za napiecie procka tez w/g tej stronki.Potem dolutowalem rezystor 18K ohmow na plytke glowna co dalo mi w sumie napiecie na procesorze 2.00V!W biosie ustawiam fsb na 147 i mam 2346Mhz :-) Zycze powodzenia i czekam na wyniki:-) Jak cos to pytaj.Pozdro Siwy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.To banalne:-) Ja ustawilem mnoznik (akurat teraz 16) na procesorze przepalajac mostki w/g stronki http://www.ocinside.de/go_e.html?/html/wor...d_painting.html .Potem zamalowalem mostki na procesorze odpowiadajace za napiecie procka tez w/g tej  stronki.Potem dolutowalem rezystor 18K ohmow na plytke glowna co dalo mi w sumie napiecie na procesorze 2.00V!W biosie ustawiam fsb na 147 i mam 2346Mhz :-)  Zycze powodzenia i czekam na wyniki:-) Jak cos to pytaj.Pozdro Siwy

Odpaliłem swojego na cos ok 2430 143x17 (Otwarte okno, suszarka :P i 2.1 V) zapuscilem sandre i wylaczylem bo temp pow 55C .Stabilnosci by to pewnie nie mialo .Wstał nawet na 2500 :twisted: ale juz windy załadować nie mógł :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cze!

Ja spalilem tego starego msi kt133 i teraz mam ecs'a , za 150zl wzialem i procka palomino za 150zl ktory okazal sie byc "AGOIA" :D Bardzo sie ucieszylem ale bylem pewien ze na noname sdramach i ecs daleko nie zajade , jakiez bylo moje zdziwienie jak plytka bez najmniejszego ale przeszla prime przez 4 h na coolerku alu zwyklym cooler master 46 stopni max. 11x150 cl3 reszta tajmingow na medium. Wieczorem zrzuce tajmingi na minimum i zaatakuje 166 ale watpie ze to sie odpali na defaultowym vcore zwlaszcza ze to jednak palomino. Coz zobaczymy.

na razie jestem zadowolony mx winfasta bardzo mnie ogranicza w 3d wiec czkeam na radka 8500.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oooooo Siwy... przyznam szczerze, że i mi jaja opadły jak

zobaczyłem tego posta. Faktycznie masz się z czym pokazać.

W zasadzie ja brałem Vcore na 1,98 i jakoś się człapał na

FSB150. To jednak co ty wyczyniłeś przerasta mój mózg.

Mówiłem, ze chyba dam se spokój z podkręcaniem (po pierwszym

zajraniu XP1700+ ;-)), ale teraz znowu mnie to korci. Cholera

jasna, po co ja to czytałem. W każdym bądź razie dzięki za info.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zainspirowany twoim wyczynem, zdecydowałem się (w końcu :twisted: ) i przepaliłem mostki :twisted: połączyłem je na razie tylko na 12,5 ale będze próbować więcej.

Wiem że może się troche podniecam na wyrost, ale pierwszy raz przepalałem i łączyłem mostki.

Dzięki siwas7 za inspiracje i może kiedyś do ciebie dobije :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...