siwaski Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 No i udalo mi sie wlasnie puscic mojego athlonika1700 B0 ze standardowych 1466Mhz na 2346Mhz.Mnoznik zmienilem na procesorze(mostki) na 16 a fsb wynosi 147.Zmienilem napicie na procu (mostki) z 1.60V na 1.85V i dolutowalem rezystor do plyty co dalo 2.00V.Na moim wodnym temp idle 35-36 (jest wieczor a chlodnica za oknem :-) Seria procka to JIUGB 0251.A moze ktos wycianal z tego ECSika wiecej?W sumie ta plytka chyba nie jest taka zla ;-) Jak narazie stabilne :-) Tylko jest bol bo wtyczka o zasilania plyty jest tak goraca ze nie da sie palca przytrzymac :-( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 A nie próbowałeś go puścić na 166??.Do tego samego się przymierzam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwaski Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 Probowalem na ale dosyc dawno na mnozniku 13*166 ale na napieciu 1.74V i sie wywalal.Moze jutro poprobuje.Napisz co Ci sie udalo wycisnac:-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxDamage Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 nice! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 Już mam JIUHB 0302 :) na razie prawdziwy hardcore fsb 147 :lol: Czekam do jutra bo na razie jadę na kolegi pamięciach i wtedy zrobię moda mnożnika i układu PLC :P i powinien chodzic na 166 :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qb Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 ja mam ECSa ale wiesz ECS bez modowania to SUX :) z modem tez ale mniejszy :) szkoda ze w biosie nie ma zmiany FSB co 1 bo bym moze cos pocisnal a tak to pozostaje mi CPUfsb i na nim mialem 11*166 = 1833mhz no ale w biosie jak tak ustawie to nie wstaje (chyba dlatego ze mam slabe pamieci...) no ale moze nie wstaje tez dlatego ze w CPUFSB mam taktowanie 11*166/166 a w biosie sa dostepne tylko dwie opcje 166/133 i 166/125 :) no ale to juz ECS :) ......... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 U mnie 2140(143x15) :twisted: V=1.74 i pełna stabilność :D na 147 winde wywaliło ale do 2 volt jeszcze daleko :D Tylko u mnie cooled by Spire Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 no to pytanko z beczki obok czy athlon b0 pójdzie mi na miom ecszmelcu k7vta3 266 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 1 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2003 jak zmienie pamieci to sprobuje durona na fsb 166 czy komus w polsce juz sie to udalo cxy bede pierwszy?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarK Opublikowano 1 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2003 Siwas7, mozesz powiedziec jak to sie krok po kroku robi :?: :oops: tez sie kiedys do tego przymiezalem ale zabraklo mi jaj :oops: :roll: a widzac twoj wynik o/c to chyba sie do tego przekonam :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwaski Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 Witam.To banalne:-) Ja ustawilem mnoznik (akurat teraz 16) na procesorze przepalajac mostki w/g stronki http://www.ocinside.de/go_e.html?/html/wor...d_painting.html .Potem zamalowalem mostki na procesorze odpowiadajace za napiecie procka tez w/g tej stronki.Potem dolutowalem rezystor 18K ohmow na plytke glowna co dalo mi w sumie napiecie na procesorze 2.00V!W biosie ustawiam fsb na 147 i mam 2346Mhz :-) Zycze powodzenia i czekam na wyniki:-) Jak cos to pytaj.Pozdro Siwy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarK Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 czym przepalic mostki??? mozna dac grawerowi na przeciecie???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 czym przepalic mostki??? mozna dac grawerowi na przeciecie???? Zamiast cięcia proponuje moda łatwo szybko i przyjemnie Ps W końcu odpaliłem proca na 166 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 Witam.To banalne:-) Ja ustawilem mnoznik (akurat teraz 16) na procesorze przepalajac mostki w/g stronki http://www.ocinside.de/go_e.html?/html/wor...d_painting.html .Potem zamalowalem mostki na procesorze odpowiadajace za napiecie procka tez w/g tej stronki.Potem dolutowalem rezystor 18K ohmow na plytke glowna co dalo mi w sumie napiecie na procesorze 2.00V!W biosie ustawiam fsb na 147 i mam 2346Mhz :-) Zycze powodzenia i czekam na wyniki:-) Jak cos to pytaj.Pozdro Siwy Odpaliłem swojego na cos ok 2430 143x17 (Otwarte okno, suszarka :P i 2.1 V) zapuscilem sandre i wylaczylem bo temp pow 55C .Stabilnosci by to pewnie nie mialo .Wstał nawet na 2500 :twisted: ale juz windy załadować nie mógł :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxDamage Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 Cze! Ja spalilem tego starego msi kt133 i teraz mam ecs'a , za 150zl wzialem i procka palomino za 150zl ktory okazal sie byc "AGOIA" :D Bardzo sie ucieszylem ale bylem pewien ze na noname sdramach i ecs daleko nie zajade , jakiez bylo moje zdziwienie jak plytka bez najmniejszego ale przeszla prime przez 4 h na coolerku alu zwyklym cooler master 46 stopni max. 11x150 cl3 reszta tajmingow na medium. Wieczorem zrzuce tajmingi na minimum i zaatakuje 166 ale watpie ze to sie odpali na defaultowym vcore zwlaszcza ze to jednak palomino. Coz zobaczymy. na razie jestem zadowolony mx winfasta bardzo mnie ogranicza w 3d wiec czkeam na radka 8500. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumperator Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 Oooooo Siwy... przyznam szczerze, że i mi jaja opadły jak zobaczyłem tego posta. Faktycznie masz się z czym pokazać. W zasadzie ja brałem Vcore na 1,98 i jakoś się człapał na FSB150. To jednak co ty wyczyniłeś przerasta mój mózg. Mówiłem, ze chyba dam se spokój z podkręcaniem (po pierwszym zajraniu XP1700+ ;-)), ale teraz znowu mnie to korci. Cholera jasna, po co ja to czytałem. W każdym bądź razie dzięki za info. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompej Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 zainspirowany twoim wyczynem, zdecydowałem się (w końcu :twisted: ) i przepaliłem mostki :twisted: połączyłem je na razie tylko na 12,5 ale będze próbować więcej. Wiem że może się troche podniecam na wyrost, ale pierwszy raz przepalałem i łączyłem mostki. Dzięki siwas7 za inspiracje i może kiedyś do ciebie dobije :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...