oldskul Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 (edytowane) Witam i zapraszam do dyskusji o grze Sonic Riders na PC. PeCetowa edycja gry Sonic Riders, jednej z ostatnich, stworzonych z myślą o konsolach pokroju PlayStation 2, Xbox i GameCube, z ponaddźwiękowym niebieskim jeżem w roli głównej. Pracownicy dalekowschodniej korporacji SEGA przygotowali zatem niesamowicie dynamiczne wyścigi o wybitnie zręcznościowym charakterze, mające de facto konkurować m.in. z Mario Kart: Double Dash!! i Crash Tag Team Racing. Właśnie dlatego zespół developerski zatroszczył się o szczegółową grafikę trójwymiarową, podgrzewający atmosferę dźwięk, intuicyjne sterowanie itp.Celem wirtualnej rywalizacji pomiędzy szeregiem rozmaitych zawodników jest zdobycie Szmaragdu Chaosu, który stanowi główną nagrodę w turnieju, zorganizowanym przez złowrogiego Doktora Eggmana (zwanego również Doktorem Robotnikiem). Oprócz tytułowego bohatera w szranki staje np. Knuckles (czerwony przedstawiciel gatunku kolczatek), lisek Tails i jastrząb Hawk. Każda postać porusza się za pomocą specjalnej odrzutowej deski, pozwalającej na rozwijanie zaiste zawrotnych prędkości.W trakcie przemierzania wielu tras o zróżnicowanym wyglądzie (kanion, fabryka, jaskinia etc.) musimy nie tylko wyprzedzać oponentów, ale też bronić się przed ich atakami i samodzielnie we właściwych momentach stosować akcje zaczepne. Ponadto w międzyczasie trzeba wykonywać widowiskowe akrobacje niczym w serii Tony Hawk’s Underground i SSX, jak również zbierać złote pierścienie i w odpowiednich miejscach uzupełniać energię. Ten ostatni proces możliwy jest także po dostaniu się w powietrzny tunel, ciągnący się za każdym rywalem. Oczywiście przeciwnik stara się w takiej chwili zgubić „ogon”, wytwarzając niebezpieczne turbulencje – należy więc nieustannie uważać. Nie zapomniano dodatkowo o zaimplementowaniu w Sonic Riders trybu multiplayer, pozwalającego na ściganie się maksymalnie czterem osobom. z Gry-Online Oficjalna www gry SCREENY DEMO (416 MB) Jak dla mnie bomba, wkrótce jak gierka trafi w moje ręce to zdam relację. Sonica zawsze lubiałem :D. Edytowane 28 Maja 2007 przez Spylon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stolar Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 (edytowane) Albo to wina mojego zbyt wolnego kompa albo nie wiem , ale ja żadnej wybitnej prędkości nawet nie czuje w tej grze, baaa wyjątkowo powolne i ociężałe mi się wydają wyścigi. To nie jest to czego bym sie spodziewał po Sonicu. HA tak jak myślałem trzeba mieć dosyć szybki komputer żeby poczuć prędkość :D, po zjwechaniu ze wszystkimi ustawieniami na minimum, oraz ustawienu ograniczenia fps do 30 gra naprawde staje sie szybsza. Edytowane 29 Maja 2007 przez Stolar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...