noose Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 Witam. Mam problem, a wyglada on tak: mam plyte k7vza (bios 3.4) i procka d850. Magistrale wyrzymuje on niewielka, bo 110, a powyzej sie wiesza. Nie moge mu nic zrobic olowkiem (nie wiem co jest, przecinam mu mostki, rysuje nowe a ten sie nie uruchamia :| nawet nie piszczy....). Co moge zrobic? Nie moge ani zwiekszyc mnoznika ani zasialania z procka :| z gory dzieki za odpowiedz.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 http://www.ocinside.de/go_e.html?/html/wor...a_resistors.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 :( juz tutaj bylem.... zabawa z mostkami odpada.... pisalem.... nie mam pojecia co jest. sprawdzalem pod lupa - sa przerwane Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 uzyj czegos lepiej przewodzacego niz olowek,dobrze dzialal na L1,ale jak chcialem zwiekszyc napiecie laczac dwa mostki to nie skutkowalo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 tzn czego?? bo w tym temacie jestem raczej zielony.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 jakies pisaki przewodzace prad lub kleje,uzywano ic do palomina,szukaj pod tym katem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Raider Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 olowek do tego spokojnie wystarcza i wrazie czego pozniej spokojne mozna go zmazac. zwieksz napiecie na procu na 1.85 i wtedy daj wieksza magistrale, tez mialem taka plytke i wszystko bylo oki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiC}{U Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 WYZUC ECS'a I KUP COS Z TEGULACJĄ NAPIECIA !!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Raider Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 WYZUC ECS'a I KUP COS Z TEGULACJĄ NAPIECIA !!!!!To tez jest rozwiazanie tylko troche kosztowne. A i tak bedzie pozniej musial kreslic olowkiem zeby go odblokowac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 no to mam teraz pytanko dot. zasilania. jezeli sobie je podrzuce tak ja Wy mi podpowiadacie (tzn. 1.85V), to bedzie mi sie duzo mocniej grzal? mam standardowe chlodzenie i temp proca to 33-40 stopni.... i jeszcze cos, jak bedzie wyzsze zasilanie, to czy musze mu dac wyzsza magistrale, czy moze chodzic na tej swojej 100? i jaki bedzie skok wydajnosci (tzn czy jak mu dam 120*8,5 = 1020 to bede mial tak jak by byl w srodku proc 1ghz czy mniej?) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Raider Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 jak zwiekszysz napiecie to temp skoczy ci gdzies do ok. 49, nie powinna byc wieksza. A co do magistrali yto zwiekszanie napiecia powoduje ze proc jest bardzij stabilny i mozesz sprobowac wtedy zwiekszyc tez magistrale. a co do proca to bedzie 1,02 Gh. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 tzn czego?? bo w tym temacie jestem raczej zielony....lakier Pulsar Volt - na srebrze - poszukaj pisalem o nim duzo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 tzn czego?? bo w tym temacie jestem raczej zielony....lakier Pulsar Volt - na srebrze - poszukaj pisalem o nim duzo :) spider chyba nie malowales mostkow ta miatla co daja razem z pulsarem :lol: :lol: :lol: kupilem go przypadkowo, do naprawienia klawiatury sie nadal, 15 zeta chyba. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crach Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 WYZUC ECS'a I KUP COS Z TEGULACJĄ NAPIECIA !!!!!facet qrwa czy ty masz jakieś pojęcie w temacie ?? twoje posty ograniczają się do stwierdzenie "w y j e b i kup nowe" ciemna masa jesteś i tyle założe sie że winde instaluje ci kolega :lol: :lol: zresztą po konfigu widać żeś lama :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 tzn czego?? bo w tym temacie jestem raczej zielony....lakier Pulsar Volt - na srebrze - poszukaj pisalem o nim duzo :) spider chyba nie malowales mostkow ta miatla co daja razem z pulsarem :lol: :lol: :lol: kupilem go przypadkowo, do naprawienia klawiatury sie nadal, 15 zeta chyba. Nie - no co ty. :D :lol: Mazialem tym patyczkiem zintegrowanym z zatyczka :) mostki byly of course oklejone tasma :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Raider Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 ten lakier do dobra sprawa tylko troszke wiecej zabawy z nim, ale ja bym nie robil na miejscu kolegi ktory na plytce nie ma zmiany napiecia i mnoznika, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 zamaluj L7 i wyjedz na fsb 124-127 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lubaz Opublikowano 1 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2003 czy jak do k7vza wgram nowy bios tj 3.6a to bede mogl podniesc magistrale wiecej jak 112 MHz ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 1 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2003 aby podkrecic magistrale powyzej 112 wrzuc sobie bios ze strony www.dwa.glt.pl to jest bodajze 3.2c, ale nie pamietam. ja tam wole biosa 3.4 i programik pod win CPUFSB (mozesz krecic magistrale do 166!! ) milutkie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lubaz Opublikowano 1 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2003 kurcze ja wgralem biosa 3.7 ze strony ECS - firmowej i max magistrala to 112 ! Jak przelacze ze 100 na 133 mam procka 1 GHz ale jak sie tylko nagrzeje powyzej 35 stopni - tyle mi pokazuje bios to Win XP nie chce sie zaladowac po nizej tej temp komp dziala stabilnie ( tj kompresowalem jakies 10 GB z dysku i dzialal bez problemu przez 5 h ). wiec jak dac wiecej niz 112 !? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malitek Opublikowano 1 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2003 ja mialem ten sam problem . probowalem roznych olowkow wiele razy i albo wiekie nic ,albo komp mi nie chcial sie wlaczyc. kupilem naweet lakier i to samo . dalem sobie spokuj :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...