Skocz do zawartości
gentillo

Audigy I Nvidia Nforce 4 Wielki Problem.

Rekomendowane odpowiedzi

Muszę przyznać że siedzę w komputerach nie od wczoraj ale sytuacja jaka mnie dzisiaj spotkała powaliła mnie na łopatki. Od razu na wstępie zaznaczę że za wszelką cenę chcę uniknąć reinstalacji systemu. Wiem że to na 99% by pomogło ale nie mam czasu na odtwarzanie tych wszystkich ustawień. Ale do rzeczy.

Płyta główna Abit na Nforce 4 pod AMD, Windows XP. Na płycie karta Audigy 2ZS. Odpalam dzisiaj rano kompa i dźwięku brak. Czasami zdarzały mi się już zaciachy więc reinstalacja sterowników. I dźwięku nadal brak. Co ciekawe w menadżerze urządzeń wszystko gra. Stery są, urządzenie pracuje. Ale dźwięku brak. Za to w "dźwiękach i urządzeniach audio" karty brak. W tym momencie próbuję różne stery. Reinstalacja, driver cleaner, wyciąganie karty i ponowne wkładanie. Karta jest sprawna. Mam postawioną również Vistę na tym kompie i tam wszystko działa. Nie ma możliwości usłyszenia dźwięku. W menadżerze jest ok. W zakładce "dźwięki i ...." urządzenia brak. Konfliktów brak. No to myślę sobie wyrzućmy Audigy. Tak zrobiłem, włączyłem audio na płycie. Instalacja sterów. I coo?? I nadal to samo. W menadżerze wszystko ok. Dźwięku nie ma.

Może ktoś ma jakiś pomysł. Bo mnie trafi za chwilę na myśl o stawianiu systemu od nowa. Za chwilę przeinstaluję cały zestaw sterów dla nforce, ale nie wiem czy to może coś pomóc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem podobne jazdy z karta na DFI, wszystkie symptomy jakie opisales dokladnie sie powtarzaly - dzwiek byl wczoraj - dzis go nie ma. Długo kombinowalem ale w moim przypadku wystarczylo wejsc do menadzera urzadzen, wylaczyc urzadzenie, zatwierdzic, i ponownie wlaczyc - dzwiek powracal.

Edytowane przez -Caleb-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi