Sysak Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 (edytowane) Jestem w niecodziennej sytuacji. Dziś dostałem pocztą wezwanie na Powiatową Komendę w charakterze świadka. Jest to dziwne, bo nie mam pojęcia o co może chodzić. Ostatnio nie miałem kontaktu z Policją, nie widziałem żadnego przestępstwa, ogólnie wszystko ok, a tu nagle wezwanie. Wiem, że nie jesteście wróżkami, ale o co może chodzić? Na wezwaniu nie napisano w jakiej sprawie jestem wezwany. Podano tylko numer sprawy. Na kartce podano numer telefonu z prośbą o kontakt, ale nikt nie odbiera. Sam nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć... Czy to normalne? Dodam jeszcze, że jestem nieletni, a nie wspomniano nic o konieczności stawienia się z rodzicem/opiekunem. Edytowane 29 Maja 2007 przez Sysak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lamero Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 moze kupiles cos na Allegro od osoby, ktora handluje towarem nielegalnego pochodzenia, a Policja sie teraz do tej osoby dorwala i szuka osob, ktore mialy z nia cos wspolnego. jezeli o to chodzi, to prawdopodobnie nic Ci nie grozi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 (edytowane) Widze, ze jestes moderem, a tworzysz tak durny temat.. po cholere?! Sam sobie odpowiedziałes!! A chcesz sie dowiedziec szczegołow? .. idz w wyznaczonym terminie na policje :| ps. było!! Edytowane 29 Maja 2007 przez Jacek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 Obstawiam Allegro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skibi Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 Tak jest to normalne. Policja ma prawo wezwać a Ty musisz się stawić. Sprawa może dotyczyć np zakupu 3 lata temu czegoś na Allegro ( tak miałem, wezwali mnie w sprawie kurtki, bo okazało sie, że to nie był oryginał :/ ). Nie masz się czym przejmować po prostu idź i będzie wszystko jasne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 (edytowane) Jacek: Zrozum mnie. Pierwszy raz jestem w takiej sytuacji, z nienacka przychodzi jakieś cholerne wezwanie z komendy oddalonej o 20km, gdzie będę musiał jechać we czwartek o 9:30 przez co matka będzie musiała wziąć urlop w pracy, a ja zwolnić się ze szkoły.Cała rodzina siedzi mi na głowie, a ja nie wiem o co tu w ogóle chodzi i co mam robić. Pomyślałem, że wy/wasi znajomi byli w podobnej sytuacji, więc chcę wiedzieć czy to normalne, że wzywają mnie bez żadnego uzasadnienia i czego mogę się spodziewać. Jeśli temat naprawdę jest taki durny (tzn. że nie tylko Ty tak uważasz), to potem go przymknę, ale na razie proszę o pomoc. Edytowane 29 Maja 2007 przez Sysak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 Miałem kiedyś podobne wezwanie, też w charakterze świadka, też nie wiedziałem o co chodzi... Okazało się że kumpeli na imprezie ukradli telefon a ja parę minut wcześniej do niej dzwoniłem z całkiem innego miejsca ;) Koleżanka nawet nie wiedziała że mnie wezwali, po prostu pobrali numery od operatora i wezwali w charakterze świadka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 Widze, ze jestes moderem, a tworzysz tak durny temat.. po cholere?! Sam sobie odpowiedziałes!! A chcesz sie dowiedziec szczegołow? .. idz w wyznaczonym terminie na policje :| ps. było!! Ktos ci kaze zagladac na osla? Przymusu nie ma... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mookie Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 Najwyżej na policji będą tłuc Cie pałkami jak czegoś nie będziesz mógł sobie przypomnieć... A tak na poważnie, to pewnie jakaś głupota. Kiedyś też mnie wezwano na przesłuchanie, okazało się że chodziło o telefon z groźbą podłożenia bomby w szkole który jak potem wykryli został wykonany z budki telefonicznej w okolicach mojego miejsca zamieszkania. Również nie wiedziałem z początku o co chodzi. Policja w takich przypadkach jest z reguły grzeczna, zadają Ci kilka pytań, napiszą protokół który dają Ci do przeczytania i podpisania i tyle. Nie masz się czym stresować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evocati Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 Tez mialem wezwanie na policje, na wezwaniu pisalo ze jako swiadek a po wizycie na komisariacie okazalo sie ze jako winny :) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 zamkna cie w wiezieniu, wes zamknij ten temat, jesli nic nie zrobiles to po co sie bac! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 Właśnie słucham : Lady Pank "Prrokuurator wytłumaczy Ci to" hahaha :) Będzie dobrze. Na bank błahostka. Szkoda tylko, że nie podają sprawy, ale to dobrze, bo nie ustawisz sobie niczego w głowie, no i również nie olejesz sprawy sądząc, że nie warto dla jakiejś aukcji allegro sprzed 3 lat jechać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 (edytowane) Temat wałkowany na forum kilkukrotnie... Nie ma co się denerwować zapewne tak jak już koledzy napisali jakaś sprawa na allegro, jeśli nie masz dużo komentarzy możesz przejrzeć komu z twoich kontrahentów ostatnio zawiesili konto to może Ci się trochę sprawa rozjaśni... Jest też druga opcja, Ty pojedziesz na przesłuchanie, a policja przyjedzie w tym czasie do Ciebie na przeszukanie ;) Ktos ci kaze zagladac na osla? Przymusu nie ma... Nudzi Ci się? Po prostu zwrócił mu uwagę, że jako moderator powinien najpierw skorzystać z szukajki. Zapewne gdyby przy nicku miał "początkujący", a nie "moderator działu" to byś pewnie się nie wypowiadał, a tak dupę liżesz :mur: EOT Edytowane 29 Maja 2007 przez KAX_ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 Nudzi Ci się? Po prostu zwrócił mu uwagę, że jako moderator powinien najpierw skorzystać z szukajki. Zapewne gdyby przy nicku miał "początkujący", a nie "moderator działu" to byś pewnie się nie wypowiadał, a tak dupę liżesz :mur: EOTNie, inteligentni ludzie sie nie nudza. Za to pan Jacek chyba wybitnie sie nudzi, bo na forum zachowuje sie jak u siebie w domu, wystarczy poczytac kilka jego ostatnich postów. Co do reszty twojego wybitnie inteligentego posta to n/c. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Nudzi Ci się? Po prostu zwrócił mu uwagę, że jako moderator powinien najpierw skorzystać z szukajki. Zapewne gdyby przy nicku miał "początkujący", a nie "moderator działu" to byś pewnie się nie wypowiadał, a tak dupę liżesz :mur: EOT E tam.. Nie jestem osobą której warto dupę lizać, bo jako skromna sprzątaczka nędznego podforum i tak nie miałbym za dużo do zaoferowania w zamian za wazelinę i grobel- stary wyjadacz na pewno o tym wie, wiec wyluzuj. ;-) Temat zamykam. Możecie mówić co chcecie, ale bez tego tematu bym nie wpadł na to, że może chodzić o allegro. Dzięki za uspokojenie mnie i pomoc w poskromieniu rozhisteryzowanej rodziny. :) We czwartek napiszę o co chodziło. EDIT: Byłem dzisiaj na policji. Jest tak jak przypuszczaliście. Czarna koszulka Adidas Climacool, którą kupiłem rok temu na rower okazała się być podróbką. Spisali co i w jaki sposób kupiłem, zapisali jako poszkodowanego i to wszystko. ;-) Wielkie dzięki za pomoc raz jeszcze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...