kucyk Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 (edytowane) juz rozmawialismy o Polo, kumpel ma Golfa 4ke i strasznie odradza, calkowicie obrzydzil mi ta konstrukcje z Polo wlacznie... a temat nie odgrzewany bo caly czas aktualny, zakup sierpien/wrzesien Edytowane 15 Czerwca 2007 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Jak nie polo to może yarisa, ale nie potrafię Ci nic powiedzieć na jego temat bo jedyne co miałem z nim wspólnego to krótka jazda na siedzeniu pasażera i to nowszą wersją - w każdym razie opinie są pozytywne. Po prostu wszystko tylko nie takie clio, nawet była w rodzinie corsa c 1.0 więc miałem okazję od czasu do czasu poprowadzić - nawet to lepiej jeździło niż 1.2 8v, przede wszystkim właściwości trakcyjne sto razy lepsze, przynajmniej czułem że siedzę w aucie jak w jajku - pewnie, nie myszkowało po drodze, tył nie uciekał i nie było wrażenia że zaraz wyleci się z drogi. Chociaż broń Boże dotykać opla, przez dwa lata OD NOWOŚCI zdążył się w nim popsuć synchronizator w skrzyni, zamek tylnej klapy i dwa razy (!) pompa paliwowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 (edytowane) Tak się składa że mam takie Clio- 1.2 16V 2002 rok wersja Extreme. Generalnie NIE POLECAM. Silnik do spokojne jazdy starcza,pali średnio ok. 7 l na setkę przy klimie włączonej W tym roku wpakowałem w niego na razie ok 3000zł, jest samochodem awaryjnym (mam na liczniku 67.000 km, samochód kupiony w salonie,bezwypadkowy). Wymieniałem bębny z tyłu, tarcze z przodu,sporo części z zawieszenia, miałem sytuację że nie chciał zapalić, zamówiłem lawetę, pojechałem do Renault a tam samochód odpalił- nadal nie wiedzą co to było. Bardzo dużo pierdół się psuje (np. włącznik świateł awaryjnych). Właśnie się zastanawiam czy go nie sprzedać :) Jak masz jakieś pytania to wal śmiało,chętnie odpowiem. Jezeli styl jazdy rowniez Extreme, to nic dziwnego, ze hamulce i zawieszenie do wymiany :) Z tym odpalaniem, to zapewne komputer zwariowal - ale to jeszcze nic! Moj megane kiedys probowal sam odpalic! Byl normalnie pozamykany, zabezpieczony i... ni z tad ni z owad zalaczyl sobie rozrusznik! Pomimo zaciagnietego recznego podjechal na samym rozruszniku dobre 1,5 metra, oparl sie o zaparkowane przed nim Tico i wtedy przepalil sie bezpiecznik przy akumulatorze. I dalej podobnie - laweta, serwis ale usterka zostala wykryta. Okazalo sie, ze gdzies - nie pamietam juz gdzie - zgubil mase, wskutek czego komputer zwariowal. Edytowane 16 Czerwca 2007 przez rosolini Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 (edytowane) Jezeli styl jazdy rowniez Extreme, to nic dziwnego, ze hamulce i zawieszenie do wymiany :) Z tym odpalaniem, to zapewne komputer zwariowal - ale to jeszcze nic! Moj megane kiedys probowal sam odpalic! Byl normalnie pozamykany, zabezpieczony i... ni z tad ni z owad zalaczyl sobie rozrusznik! Pomimo zaciagnietego recznego podjechal na samym rozruszniku dobre 1,5 metra, oparl sie o zaparkowane przed nim Tico i wtedy przepalil sie bezpiecznik przy akumulatorze. I dalej podobnie - laweta, serwis ale usterka zostala wykryta. Okazalo sie, ze gdzies - nie pamietam juz gdzie - zgubil mase, wskutek czego komputer zwariowal. Wbrew pozorom jeżdżę spokojnie, nie wiem jak jeździł poprzedni właściciel. Co do właściwości jezdnych to ja nie narzekam ale moja wersja ma opony o profilu 50 i twardsze zawieszenie-prowadzi się ładnie. Co do plusów to mogę zaliczyć świetne fotele kubełkowe, dobre materiały we wnętrzu (przed Clio chciałem Punto II ale jak wsiadłem to się z Fiata wyleczyłem), zaletą konstrukcji są też 4 gwiazdki z EuroNCAP. Gdyby nie awaryjność modelu to mógłbym Clio polecić-a tak po własnych doświadczeniach odradzam. Edytowane 20 Czerwca 2007 przez motofan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 Czy clio 2002rok 1.5 TDI 82km to dobry wybór? Chodzi mi o bezawaryjność małe spalanie i fajny komfort.. moge nabyć go za 17k zw wszystkim. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 Czy clio 2002rok 1.5 TDI 82km to dobry wybór? Chodzi mi o bezawaryjność małe spalanie i fajny komfort.. moge nabyć go za 17k zw wszystkim. PozdrawiamPoprawka,chyba chodziło ci o 1.5dCi o mocy 86KM (słabsza 68KM)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 Przepraszam mój błąd silnik dCi. Czy z te samochody się często psują? Zależy mi na tym bo ma jeździć tym moja mama do pracy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 jak czytalem cos tam o Clio to widzialem, ze ten diesel 1.5 nie jest za specjalny, ale co ja tam wiem... :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 jak czytalem cos tam o Clio to widzialem, ze ten diesel 1.5 nie jest za specjalny, ale co ja tam wiem... :rolleyes: czy ja wiem? jechalem pare razy kangurem z tym silnikiem i musze powiedziec, ze calkiem ladnie sie zbiera. nie wiem natomiast jak wyglada sprawa z niezawodnoscia owej jednostki? podobny silnik - tyle ze troche wiekszy - 1.9dci nie sprawia mi zadnych problemow i bardzo ladnie chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 czy ja wiem? jechalem pare razy kangurem z tym silnikiem i musze powiedziec, ze calkiem ladnie sie zbiera. nie wiem natomiast jak wyglada sprawa z niezawodnoscia owej jednostki? podobny silnik - tyle ze troche wiekszy - 1.9dci nie sprawia mi zadnych problemow i bardzo ladnie chodzi. Podatek w Ireland za samochod liczony od pojemnosci silnika. od 1101 do 1200cc - 251euro na rok od1201cc do 1300cc - 272euro na rok (1.2 16v) . . . od 1801cc do 1900cc - 511euro na rok (1.9dci) od 1901cc do 2000cc - 539euro na rok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shantillas Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 (edytowane) DaRo A jakie stawki powyzej 2 litrow ?? Bo kuzyn planuje wyjazd i zakup tam Subaru Legacy 2.5 Edytowane 22 Czerwca 2007 przez Shantillas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 Podatek w Ireland za samochod liczony od pojemnosci silnika. od 1101 do 1200cc - 251euro na rok od1201cc do 1300cc - 272euro na rok (1.2 16v) . . . od 1801cc do 1900cc - 511euro na rok (1.9dci) od 1901cc do 2000cc - 539euro na rok ale o co chodzi? moja wypowiedz odnosila sie do postu kamila, na ktory rowniez kucyk odpowiadal :) a ten samochod bedzie jazdzil w Poland! pytanie bylo o jakosc i awaryjnosc tego silnika a 1.9dci podalem jako przyklad podobnej jednostki z tej samej fabryki - tak wiec nie mam pojecia na co mi te podatki??? ;) a tak przy okazji - co to jest za podatek? drogowy? ubezpieczenie obowiazkowe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 (edytowane) DaRo A jakie stawki powyzej 2 litrow ?? Bo kuzyn planuje wyjazd i zakup tam Subaru Legacy 2.5 2401-2500 821euro 2501-2600 961euro mam nadzieje ze kuzym na powyzej 25 lat i jakies znizki z polski bo jeszcze je uznają. edit 2657058[/snapback] ale o co chodzi? moja wypowiedz odnosila sie do postu kamila, na ktory rowniez kucyk odpowiadal :) a ten samochod bedzie jazdzil w Poland! pytanie bylo o jakosc i awaryjnosc tego silnika a 1.9dci podalem jako przyklad podobnej jednostki z tej samej fabryki - tak wiec nie mam pojecia na co mi te podatki??? ;) a tak przy okazji - co to jest za podatek? drogowy? ubezpieczenie obowiazkowe? Majac samochod w ireland interesuje cie: -tax nie wiem za co, liczony od pojemnosci -NCT (national car test) -insurance te trzy rzeczy sa obowiazkowe(nowe autka do 5lat nie musza przechodzic NCT). Masz takie tagi ktore wsadzasz za szybe z data kiedy wygasają i jezdzisz, zadnych papierów z samochodu itp, tylko prawko wozisz. Ja dostalem firmowy samochod bez taxu trafilem na checkpointa i Garda zabrala samochod cudem uniknalem ticketa:P prace pare dni temu rzucilem bo sie wku.... Kucyk nie kupi malego cara z silnikiem 1.9 bo sie nie oplaca. Bryna tania wiec tutaj sie na niej nie oszczedza.(jeszcze rok temu 99c za petrol dzis 1.15e) Edytowane 23 Czerwca 2007 przez DaRo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 (edytowane) no i w sumie kupiłem: CLIO na razie zrobiłem 100km i jest dobrze jak na warunki irlandzkie wewnątrz jest bardzo zadbany, na zewnątrz rys kilka jest, ale da się przeżyć [; nie mam na razie aparatu więc nie pstryknę na razie lepszych fotek B-) Edytowane 9 Sierpnia 2007 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 I jak z dynamiką tego 1.2? Daje rade bez wiekszego butowania w mieście? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Bez zalozonego gazu to na pewno :) Brakuje klimatyzacji.. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 (edytowane) Bez założonego gazu to na pewno :) Brakuje klimatyzacji.. :( hehe, 3 dni lata w tym roku w IRL, klima niepotrzebna [; na razie zdjąłem te owiewki i jest - 20dB :-P co do dynamiki silnika, jak chcesz się szybko zebrać to trzeba butować, ale do normalnej jazdy spisuję się wyśmienicie B-) Edytowane 9 Sierpnia 2007 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 hehe, 3 dni lata w tym roku w IRL, klima niepotrzebna [;W wilgotnym klimacie, deszczowym jaki pewnie u Ciebie panuje klima swietnie dziala jako osuszacz atmosfery, tzn szyby nie parują, w aucie nie jest wilgotno. To drugie i sadze ze rownie wazne zastosowanie klimy w aucie zaraz po chłodzeniu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 (edytowane) fipa - jasne, że lepiej mieć niż nie, ale mówi się trudno, w tej klasie aut spotkać klime w IRL to naprawdę nie lada wyczyn strzeliłem kilka fotek, odkleiłem naklejkę abs (-5KM) i kilka innych niepotrzebnych :) KLIK Edytowane 12 Sierpnia 2007 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...