macialek Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 (edytowane) Piszę właśnie koder splotowy z dekoderem Viterbiego o sprawności 1/3 i K=9. Koder jest już gotowy, do dekodera właśnie siadam ;) W internecie znalazłem ciekawą bibliotekę: http://www.ka9q.net/code/fec/ ale nie bardzo wiem jak ją wykorzystać poprawnie... wszelkie próby pod devC++ kończą się litanią błędów, co może być związane z faktem, że biblioteka ta jest przeznaczona dla linuksa ( niech żyje JAVA i multiplatformowość :-) ) Jeśli ktoś wykorzystywał powyższą bibliotekę, będę wdzięczny, jeśli da mi jakieś wskazówki dotyczące jej użycia. Edytowane 29 Maja 2007 przez Cahir Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 może poszukaj wersji pod winde, albo źródeł? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macialek Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 Wersji pod winde brak, a źródłem to to jest samo w sobie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 no to jak masz źródła... to nie da się ich skompilować pod windą? I panie.. nie używaj dev cpp.. to jest środowisko i kompilator dla masochistów :).. ale co kto lubi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...