guziq Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 Witam. Moja matka koniecznie chce zmienic samochód. Strasznie podoba jej sie PT Cruiser (ale stary mówi zeby sobie wybiła go z głowy, bo jest obrzydliwy i wyglada jak z gluteus maximus) i Chevrolet HHR. Czy ktos miał okazje blizej obcowac z tym wozem? Co mozna o nim powiedziec? Wady/zalety? itd. itp. PS. O to chodzi: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 Co mozna o nim powiedziec?Ze jest strasznie brzydki :> A problem na googlach sprawdzic opinie albo jakies testy? Jest tego sporo :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 Ojciec dobrze prawi, ta kupa złomu jest ohydna. ;) Nic dodać nic ująć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanosiQ Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 Mozna o nim powiedziec ze to jest kolejny amłykański chlam :) W srodku plastik na zewnatrz folia aluminiowa... za 70 tys. zł (samochod+formalnosci+sprowadzenie z USA, bo chyba nie ma mozliwosci kupienia go w Polskim salonie,chyba ze komis) mozna kupic o wiele fajniesza bryke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 dostan potem do tego czesci...amerykance to nie sa niezniszczalne auta ;) niech mama sobie odpusci i kupi jakies bmw/mercedesa/lanosa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 Amerykański samochód - khe khe, sarkoma płuc. Jeśli masz jakiś wybór, omijaj amerykańską "myśl" techniczną z daleka. To mówiłem ja, któren obcuje z przemysłowymi urządzeniami głupich kowbojów na co dzień. Apage. Już makaroniarze lepiej projektują przedmioty z ruchomymi częściami, choć i tu szału nie ma. Miałbyż być to minivan, jak rozumiem? Naprawdę nie ma nic normalnego w tym segmencie? Pojawia się ostatnio tyle dziwnych rodzajów nadwozia, że na pewno znajdzie się coś cywilizowanego producenta. Choć wiadomo, że jak się białogłowa uprze, to sposobu nie ma. Odwołaj się do awaryjności tego czegoś, trudności w serwisowaniu, ogromnych opłat za OC (bo pewnie agregat spalinowy pod maską, przez grzeczność zwany silnikiem, ma jakieś 5 litrów pojemności i "aż" 100 KM) i wysokiego spalania, może trafi to do przekonania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 A mnie na przekor wszystkim PT i HHR sie podobaja. Przynajmniej sa zauwazalne na drogach a nie kolejne gowniane francuskie Scenic, fordowskie galaxy/c-maxy, itp. Nie twierdze, ze to zle auta ale czasami mozna zaszalec i sie wyrozniac. Jak ktos juz kiedys pieknie powiedzial. Kundli na swiecie jest wiele i sa wspaniale bo przyjacielskie ale tylko jeden moze byc amstaff. Niepokorny, nieulozony, moze zagryzc swojego pana gdy zle go "uzywa" ale jest w nim cos co wyzwala inna strefe zycia :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Może jednak coś bardziej bliskiego polskim drogom? Skoro chce takie duże autko, to może: Mitsubishi Pajero/Outlander, Nissan Terrano/Patrol/X-trail/Note, Mercedes ML lub BMW X5? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Może jednak coś bardziej bliskiego polskim drogom? Skoro chce takie duże autko, to może: Mitsubishi Pajero/Outlander, Nissan Terrano/Patrol/X-trail/Note, Mercedes ML lub BMW X5?Albo najbardziej komfortowy z klasy wymienionych Toureag z traktorem tdi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Tylko ze porządnego Tourega nie dostanie za cene tego HHR. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Tylko ze porządnego Tourega nie dostanie za cene tego HHR. Ceny utrzymują się na poziomie $15 960 - $18 760O przepraszam, nie trafiłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CosmiChild Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Powiem tak: Mi osobiście część "Amerykańców" podoba się ale: Jeżeli chodzi o PT Cruiser'ze to jedna myśl mi przychodzi do głowy - płacić kupe kasy za sam silnik? Bo to jedyny dobry element tego samochodu..W środku tandetnej jakości plastik, bardzo mało miejsca, bardzo słaba blacha, zawieszenie na naszych drogach szybko pada, problemy z elektroniką .. Wiem co mówię bo jeździłem PT Cruiserem sąsiada, który klął na ten samochód strasznie. Jego ostatnia wypowiedź na temat tego auta brzmiała mniej więcej tak - To był najgorszy wybór jakiego dokonałem przy kupnie samochodu. Ciesze się, że już sprzedałem to ustrojstwo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Ale ta Toyota i Hoda brzydale.. brr... Merc ML jak dla mnie mieszane uczucia-nib merc a zachowuje się na drodze troche kijowo, 300koni w automacie szału nie robi.. Podoba mi sie Rav4, dziewczyna ma w nowej budzie 15kkm nalatane, szkoda że wykonanie jak toyota.. badziew, już skrzypi niemiłosiernie tapicerka, zapalił sie raz reflektor.. 2.0, 3drzwi, bardzo fajnie sie tym zasuwa, szczerze polecam, chociaż i tak bym nie kupił takiego auta.. Średnie spalanie 11l, mniej więcej pół na pół miasto/trasa.. Tym mercem ML to jej tatuś jeździ, nie jest brzydki, jeździ tak se, no ale to ani na droge ani do terenu, fajnie dziurki wybiera, nie to co Toyota.. ale pali jak smok! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 (edytowane) Jesli chodzi o kupe złomu to tyczy sie to tylko PT Cruisera. HHR jemu również sie podoba. Jednak juz spiesze wyjasnic co rozumiemy przez slowo "podoba". Chodzi tu o samochód który nie bedzie anonimowy na ulicy, nikt nie przejdzie kolo niego obojetnie, bedzie żadko spotykany itp. Siarczysta Fury które podałes tez sa całkiem w deche :) Bedzie trzeba rodzicielce pokazac. Odnosnie silnika w HHR-ze to sa chyba 3 wersje: 2,0; 2,2 i 2,4. Nie ma wiekszych. Miałbyż być to minivan, jak rozumiem?Nie, ma to byc samochód inny niz wszystkie spotykane u nas na ulicy. Edytowane 30 Maja 2007 przez guziq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Ta Toyota ujdzie w tlumie ale Honda wyglada jak nadmuchany Fiat Panda, stylistycznie IMHO oba maja na noc przy Chevy HHR. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 W kategorii wyróżniających się na ulicy aut Toyota FJ Cruiser to jak na razie najciekawsza propozycja. Niedaleko mnie stoi taka w komisie, dość jaskrawy niebieski + biały dach, fajnie to wygląda, pasuje do tego autka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Jak już ma się wyróżniać, to może jakiś wynalazek Reno? Oni robią takie "inne" samochody. Ewentualnie nowy Civic? Taki mały kosmita: ;) http://moto.allegro.pl/item197293365_honda...ss_designe.html Albo kotek: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C707852 http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2694549 Madzia: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1952775 Idąc za ciosem: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2498564 http://moto.allegro.pl/item198015569_porsc...y_metalik_.html Tyle że ten ostatni to już tak nie bardzo, bo 5 gwiazdek w NCAP to raczej nie miał. Generalnie jednak jest kilka aut, które wyróżniają się z tłumu. BTW. Czym teraz jeździ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 A co sadzisz o Lexusie RX300 ? W koncu to europejski odpowiednik amerykanskiego Infinity FX45. Skierowalbym oczy na japonskie auta. Tansze, trwalsze, bardziej ekonomiczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 Jesli chodzi o design w zyciu nie wybralbym Lexusa wiedzac o istnieniu Infinity FX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 Jesli chodzi o design w zyciu nie wybralbym Lexusa wiedzac o istnieniu Infinity FX Byl u nas ostatnio klient Infinity. Z zewnatrz nawet fajny, nie powiem, ale srodek beznadzieja. I sam wlasciciel mocno narzekal, wiec nie ma sie chyba czym podniecac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 A wiec po kolei: - Czy człowiek nie moze juz sie wyrózniac na ulicy? Rozumiem ze ma zyc jak szaraczek, najlepiej w M3 w bloku, jezdzic Skoda Octavia ew. Volkswagenem Passatem miec 1 działeczke 300 metrów kwadratowych z altanka i bron Boże nie wychylac sie z tłumu? Ludzie, opanujcie sie. Po to moi starzy zarabiaja pieniadze zeby je wydac - a ze chca byc przy tym indywidualni i miec fure MOCNO wyrózniajaca sie z tłumu to ich sprawa. Nowa Honda Civic jest dosc czesto spotykana na ulicy wiec indywidualnosc zatraciła troszeczke. Ford i Lincoln tez całkiem w deche:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 A moze Toyote Avalon Nie jest tak oczouderzajaca a nie spotykana i raczej ladna ;]] Polecam mamie pokazac ta strone www.copart.com Buyer acount-->id:34798 pw:kontener -->search&bid -->carfinder Licytacje samochodow z usa mozna duzo tanich fajnych autek wyrwac ---- Info ze strony: www.usacars.net.pl Wlasciciel strony mieszka w Chojnicach i sprowadzi kazde auto co jest na tej auckji Nie jest to zadna moja rodzina ani nikt znajmowy wiec moge dac takie info ;] pozatym daje bo sam tego nie rozkminilem i konto tez nie jest moja wlasnoscia ale jest ogolno dostepne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 a moze mietek gl?:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 Z innymi niz wszystkie moze byc pewien problem przy ew awariach ale to juz Twoja sprawa :wink: Honda RIDGELINE RTX ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 Pageup Mercedes GL raczej przekracza budzet przeznaczony na fure :) Wydaje mi sie że Mark X równiez :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 Nowy allroad z max chromem w czarnym, ewentualnie Q7, żeby sie wyróżnicać, przynajmniej w mojej okolicy.. alroad jeden chyba w Kraku taki jest, a Q7 ciut wiecej ale tez na lekarstwo.. ale cena.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 Jesli Toyota to IMHO najladniejsza jest Tundra, zwlaszcza wersja wyscigowa B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 To może Avantime? http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2646247 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 (edytowane) Poca ta renowka na prawde jest super :D Na pewno jest to auto ciekawsze od tych plastikowych, tandetnych amerykanow.... a moze to: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2772532 Edytowane 1 Czerwca 2007 przez Sens Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 pułap cenowy to 70 000, no maksymalnie 80 000 złotych polskich wiec nie szalejcie za mocno. Avantime i VelSatis raczej odpadaja. Mojej matce strasznie podobaja sie wozy robione dla amerykanów. Od amerykanskich SUVów, poprzez tytułowego HHR-a, po pickupy typu Lincoln Blackwood, Dodge RAM, Nissan Titan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...