montymick Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 poszukuj eprogramu do pomiaru temp. hdd. niestety speedfan 4,07 nie rozpoznaje mojej plyty :cry: (na nForce2). moze ktos zna jakis inny programik :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 sprobuj mbm monitor. tu masz stronke z programikiem i w language pack jest tez polski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montymick Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 mam mbm 5,2,10 ale cosik mi chyba nie wskazuje temp. hdd (cpu i wnetrze kompa jest OK ) postresuje troche twardego to zobacze co bedzie , bo teraz mam 12C i chyba to jest troche za malo??? (barracuda 60GB) :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 Za mało ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 mam mbm 5,2,10 ale cosik mi chyba nie wskazuje temp. hdd (cpu i wnetrze kompa jest OK ) postresuje troche twardego to zobacze co bedzie , bo teraz mam 12C i chyba to jest troche za malo??? (barracuda 60GB) :roll: stresuj, bo olej w lozyskach zakrzepnie i juz nie bedzie 7200 rpm... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montymick Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 hmmmm niedlugo chce go troche opatulic gabka a jusz mam na nim zalozone (ale jeszcze nie podlaczone) WC a chce zalookac jakie beda temp. przec i po opatuleniu ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 a napewno wszystko dobrze ustawiles, bo konfiguracje odczytu temp z hdd sie troche inaczej ustawia niz reszty. chyba trzeba miec tez wlaczonego smarta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 włącz smarta w biosie i sf odczyta temp hdd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montymick Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 smarcik oczywiscie wlaczony ale ani speedfan 4.07 ani mbm5.2.1.0 sobie nie radzi. prosze o podpowiedz (najlepiej w punktach) kogos kto ma te plytke (epox 8rda) lun na tym samym chipie (nforce2) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 smarcik oczywiscie wlaczony ale ani speedfan 4.07 ani mbm5.2.1.0 sobie nie radzi. prosze o podpowiedz (najlepiej w punktach) kogos kto ma te plytke (epox 8rda) lun na tym samym chipie (nforce2) to nie ma nic wspolnego z plyta zdajsie. A z dyskiem. Moj Caviar na przyklad nie podaje wcale temperatury i nic na to sie nie poradzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wu Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 smarcik oczywiscie wlaczony ale ani speedfan 4.07 ani mbm5.2.1.0 sobie nie radzi. prosze o podpowiedz (najlepiej w punktach) kogos kto ma te plytke (epox 8rda) lun na tym samym chipie (nforce2) Kiedyś zassałem taki program który pokazywał w postaci monitora wszystkie parametry jakie podaje S.M.A.R.T. Niestety nie pamiętam nazwy ale jeśli dobrze pamiętam to był zassany z stron www.chip.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spin Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 a moze ci zadziala programik DTemp pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojto19a Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Na stronie Seagate'a można znaleźć program, który będzie wyświetlał Ci temp. dysku na ikonce koło zegara, jednak nie pamiętam jego nazwy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 W jaki sposób zmierzyć temp. WD Caviara SE JB z 8mb cachem? Czy on ma coś takiego jak diodę do pomiaru temperatury. Z innymi dyskami nie miałem tego problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 W jaki sposób zmierzyć temp. WD Caviara SE JB z 8mb cachem? Czy on ma coś takiego jak diodę do pomiaru temperatury. Z innymi dyskami nie miałem tego problemu. Chyba nie da rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Kur... jak płace za dysk kupę $$$ to wymagam żeby był tak dobry jak konkurencja. W końcu to WD, pierwszy lepszy paru letni złom pozwala na sprawdzenie temp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montymick Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 dzieki za rady !!! bede w domciu probowal :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 Zobacz TU >>> zakladka "Benchmark Tools" >>> "Monitoring" >>> jest HDD Temperature i HDD Temperature Pro Uzywam tego pierwszego i spoko na Barracudzie pokazuje temperaturke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montymick Opublikowano 1 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2003 wielkie dzieki !!! dziala ten HDD Temperature Pro choc nie chce sie ladowac z windkiem...... ale temperaturke mierzy i o to chodzilo !!! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol626 Opublikowano 1 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2003 Heh mozę być także CPUcool też mierzy temp. hdd i procka (jest jakaś3-cia temperatura ale nie wiem czego :() I uruchamia sie ze startem windy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...