Skocz do zawartości
jzq

bo ja sie powiesze z GA-7VAXP :((

Rekomendowane odpowiedzi

mam tego Gigabyte, kupilem wczoraj, procek to Athlon 1700+, 0,13 mikrona, AIUGA, ale ech :( NIE PODKRECA SIE-tzn. jak dam mu powyzej 1700 MHz to system robi jaja [blad ochrony pod xp i 98se] albo wogole wyswietla np. athlon xp 1750 MHz, zamiast 2100+ czy 2200+, jak udalo mi sie wycisnac przy AUTO-mnoziku 160 MHz x auto mnoznik, voltage cpu+ 5% 2100+ to stabilnosci nie mam, PANOWIE!! ta plyta jest do overclokingu, ma mnozik sprzetowo do 18 od 12 co 0,5 :( procek super podkrecalna seria! CZEGO TO WINA? ja kce 2400+ i tyle, nawet 2300+ wystarczy, mam 512 ddr 333 noname, konf. jak w sygnaturce, HELP! krolestwo za rade (jak zostane krolem ;) BARDZO DZIEKUJE ZA WSZYSTKIE RADY-LICZE NA WAS!! :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

procek super podkrecalna seria!

AIUGA to wcale nie super podkręcalna seria... Jakbyś trochę poczytał forum to byś się dowiedział, że to tylko troszkę lepsza seria niż procki 0,18 Palomino.

Nie rób nic auto - daj napięcie +10% na procka, przestaw zworkę na 166MHz i daj np. 174, a mnożnik np. 10,5. Moooooże pójdzie, ale nie licz na dużo więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aguia do podkrecania koleś coś ty se za proca kupił?? ile za niego dales???? makabra co ci ludzie wyprawiają

pisalo,ze AIUGA jest dobra do podkrecania, ale czlowieku-ludzie an zwyklych 1600+ robia 2200+-wiec czemu moj ma nie isc na tyle??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To źle przeczytałeś.

Dobrym Athlonem do podkręcania to JIUHB a nie AIUGA.

Co do płyt Gigabyta - na www.benchmark.pl GA 7VAX - ta płta jest polecana i da się na niej łądnie podkręcać. Mam praktycznie ten sam model co VAX tylko bez LAN'a i nazywa się VA i nienarzekam na niego wręcz jestem z niego bardzo zadowolony :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na AIUGA miałem max 1950MHz - czyli coś ok. 2400+, dopiero JIUCB pozwoliło osiągnąć 2100MHz ~2600+, a teraz czekam na JIUHB może na 2200-2300MHz. Kręcone to wszystko było na GA-7VAX 1.1 - w pierwszym przypadku FSB195 w drugim 180MHz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiec omowie sprawe dokladnie, w mojej wersji 7VAXP nie mam wartosci powyzej 165- wiec zrobilem tak: za porada jednego z Was (thx Krootki !) ustawilem zamiast 174x10,5 158x11,5 - dziesiec (MHz mniej ;) i napiecie +10%, wiec: system nawet oki, 3d smark 2001 se build 330 -stabilnie :lol: quake 3 arena- git, ale ale... za wczesnie sie cieszylem: KOMP gdy dam restart-programowo z wina, lub reset na obudowie "zawiesza" sie- czy jest to oznaka niestabilnosci- ech chyba tak :( , czy moze mu to zaszkodzic? temp. to 43 C, help! co z tym restem, ,moze gdzies 3ba dodac napiecia? cos w biosie przestawic? moze wieksze napiecie na agp lub pci (wartosci dozwolone +0,1 V 0,2V 0,3V), Xp2200+-zeby chodzil -to bedzie git- TYLKO TEN RESECIK niemily :roll: JEDNOCZESNIE BARDZO WAM DZIEKUJE ZA DOTYCZASOWE PORADY :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jesteś sam - miałem tak samo z resetem - tylko wyłączenie i włączenie kompa pomagało - niestety to wina płyty - prawdopodobnie nie wyrabiaja sie układy zasilające procka :| m.in. dlatego zmieniłem mobo.

ech Drogi Kolego- ja tą płytę kupiłem 2 dni temu, nie mam zbytnio wypchanego porfela, zbierałem na nią hohoho 8) i jakos nie usmiecha mi sie zmiana, przedtem mialem ECS K7S5A i wyciagnalem na niej 1700@2000+ na Chepobiosie :D wiec ten GA jest dla mnie wsytarczajacy, odwolujac sie do Twej wypowiedzi- ale ten reset nie moze niczego spieprzyc? bo jego to przezyje, PS- CZY WARTO BRAC HUNTKEYA 300W za jakies 70-80 zl? bo mam teraz Rubikona 300 W i moze lepiej wziac cos markowego??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no powoli czuje ta plyte-wiec: mnoznik 13x150=1950=2400+ :D ale ale ale ;( WINDOWS SIE NIE WCZYTUJE... :( czy to znaczy ze nie moge miec 1950 MHz??, bo, ech ech ech mam teraz 1850 ijest git :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...