Willow Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 Ponieważ ciężko dostać w 3City płytę Epoxa na nForce2, szukam jakiegoś rozsądnego zamiennika. Wymagania: 1. Możliwość zmniany mnożnika w BIOSie 2. Możliwość zablokowania PCI/AGP 3. FSB co najmniej do 166 4. Chipset dowolny. Poproszę o podpowiedzi. Pozdrawiam Krzysztof Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 soltek FRN,bo na innych chipsetach pci/agp nie ma zablokowanych Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Butcher Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 Asus A7N8X. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vespereq Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 mam pytanie, czy ta plyta musi posiadać frytki ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Raider Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 nie ma nad czym sie zastanawiac, bierz ABIT'a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 Chaintech CT-7NJL1 - "wykastrowana" wersja 7NJS - nforce2 - blokada AGP/pci - stabilna - zajebiście wykonana - porównywalna cenowo z Epox 8RDA+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 Podoba mi sie ten text 'Możliwość zablokowania PCI/AGP" a dalej 'Chipset dowolny.' :D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 bierz ABIT'a jest to bardzo przyzwoite mobo mam sam i nie narzekam, niezle sie kręci, nie bierz asusa !! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 możliwość zablokowania agp / pci jest w ad77pro / ad77infinity - ćipset kt400, cena ~350/450zet. a jak nForce2 to soltka. fsb do 211 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maluszek Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 nie wiem czy już taki jest (trzeba by poszukać w sklepach), ale może NMC (value Epox) na nforce2? Pozdrawiam M. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 nie wiem czy już taki jest (trzeba by poszukać w sklepach), ale może NMC (value Epox) na nforce2? Pozdrawiam M. raczej EPoX (value NMC)... dolaczam sie: nie bierz asusa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 Ponieważ ciężko dostać w 3City płytę Epoxa na nForce2, szukam jakiegoś rozsądnego zamiennika. Wymagania: 1. Możliwość zmniany mnożnika w BIOSie 2. Możliwość zablokowania PCI/AGP 3. FSB co najmniej do 166 4. Chipset dowolny. Poproszę o podpowiedzi. Pozdrawiam Krzysztof Eeee to ja polece Asusa P4G8X :D Ma wszystko co powyzej tylko ze jest pod P4 ale nie napisales ze musi byc AMD hehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 oczywiscie najlepszy i niepokonany ABIT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Willow Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 Dzięki za podpowiedzi, Podzwoniłem, popytałem, pogadałem - zakupów nie będzie, wszystko co fajne wymiotło i nie wiadomo kiedy będzie. Pozdrowienia Krzysztof Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 możliwość zablokowania agp / pci jest w ad77pro / ad77infinity - ćipset kt400, cena ~350/450zet. a jak nForce2 to soltka. fsb do 211 z tego co widziałem u mnie w biosie to fsb jest do 200!!?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 możliwość zablokowania agp / pci jest w ad77pro / ad77infinity - ćipset kt400, cena ~350/450zet. a jak nForce2 to soltka. fsb do 211 z tego co widziałem u mnie w biosie to fsb jest do 200!!??sorka, moje niedopatrzebie.. po update Biosu mam FSB do 211 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 możliwość zablokowania agp / pci jest w ad77pro / ad77infinity - ćipset kt400, cena ~350/450zet. a jak nForce2 to soltka. fsb do 211 z tego co widziałem u mnie w biosie to fsb jest do 200!!??sorka, moje niedopatrzenie.. po update Biosu mam FSB do 211 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heros Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 Ja bym brał Chaintech ale pełen "wypas", ma wszystko co potrzeba: Kable okrągłe,wejścia i wyjścia optyczne,elektryczne, pozłacane koncówki i co najważniejsze Nforce2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 Ja bym brał Chaintech ale pełen "wypas", ma wszystko co potrzeba: Kable okrągłe,wejścia i wyjścia optyczne,elektryczne, pozłacane koncówki i co najważniejsze Nforce2. Tak, ma jeszcze kawalek swiatlowodu, panel na przod obudopwy i cene 900zl 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 na moje to sie nie opłaca Chaintecha... za drogi... SOLTEK 75FRN-L POLECAM! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 testowalem FRN-L i co? na 180MHz plyta nie wstaje... teraz wiem, dlaczego nie lutuja JP6... FRN-L nie polecam. Juz lepszy ENMIC/EPoX na KT333CE (np.: ten moj na allegro w podpisie :)) RAKI: sprawdz czy Twoja plyta rzeczywiscie dziala na tych MHz co mowisz ze ma... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 Stary... zamiast EPOXA to tylko śmierć w męczarniach. :lol: Ale polecam ABITA. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 a właśnie znalazłem bios-a do soltka 75frn-l z możliwością zmiany Vdd :D : http://netti.nic.fi/~cpgeek/files/soltek_vdd_bios.exe a w epoxie tylko lutowanko zostaje :P ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 testowalem FRN-L i co? na 180MHz plyta nie wstaje... teraz wiem, dlaczego nie lutuja JP6... FRN-L nie polecam. Juz lepszy ENMIC/EPoX na KT333CE (np.: ten moj na allegro w podpisie :)) RAKI: sprawdz czy Twoja plyta rzeczywiscie dziala na tych MHz co mowisz ze ma... oj to jakoś słabo testowałeś... u mnie wstawała na 200x10!!! POLECAM SOLTEKA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 a właśnie znalazłem bios-a do soltka 75frn-l z możliwością zmiany Vdd :D : http://netti.nic.fi/~cpgeek/files/soltek_vdd_bios.exe a w epoxie tylko lutowanko zostaje :P ;) jak sie domyślam to nie jest oficjalny bios od solteka... aaa i czy wogóle jest jakas różnica pomiędzy oficjalnym, a nieoficjalnym?? sprawdzałeś tego biosa?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipas Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 ja polecam Solteka albo Chaintecha :o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulises Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 hymmmm, zastanaiwam sie nad tym soltekiem , DRV2 był wy<span style="color:red;">[ciach!]</span>isty 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 a ja bym także proponował tą płyte dfi ponieważ ma sate firewire i jeszcze tam jakies bajer zmiane napięcia też ma i ine szmery ale nie wiem jak z tym agp i pci to se musisz poszukać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DA VINCI Opublikowano 6 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2003 Podoba mi sie ten text 'Możliwość zablokowania PCI/AGP" a dalej 'Chipset dowolny.' :D. Dokładnie :lol: :lol: 8) Faktycznie wśród Chipsetów bedzie duzy wybór :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dunaj Opublikowano 6 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2003 No nie rozumiem tylko jednego Abit owszem, ale dlaczego nikt nie poleca MSI sam posiadam KT4-Ultra-SR i uważam ją za naprawdę porządną płytę a napewno lepszą niż jakiś tam Soltek, co do modeli na N-Force to jeśli dobrze pamiętam w ostatnim PCWK płyta MSI na tymże chipie została ogłoszona najlepszą płytą na rynku, a wy jak w zaparte wyjeżdżacie z jakimiś Soltekami i innym dziwactwem no rozumiem Abit, Asusa też zbytnio nie polecam /przereklamowany/ :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...