Marucins Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Witam Postanowiłem zakupić tablet graficzny dla własnych celów. Nie tworze grafiki na co dzień, ale od czasu do czasu (jakieś 3 - 4 nocki w tygodniu poświęcam na grafikę). Głównie "dłubię" w Photoshopie, czasem w Gimp`ie. Tworzę na ekranie 17" (16:10) w rozdzielczości 1920x1200. Kompletnie nie orientuje sie w produktach z serii (tablety graficzne). Poszukuje pomocy, co takiego można kupić aby nie wydać masy pieniędzy a połowa funkcji nie zostanie wykorzystana? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marucins Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 Mianowicie zatrzymałem się przy trzech modelach Tablet Wacom Graphire4 Classic Obszar roboczy 127,6 x 92,8 mm Rozdzielczość 2 000 lpi Ilość poziomów nacisku 512 Tablet Pentagram O`pen XXL Obszar roboczy 304 x 228 mm Rozdzielczość 3 048 lpi Ilość poziomów nacisku 512 Dokładność 0,42 mm Wysokość odczytu 8 mm Szybkość przetwarzanych danych 100 punktów/sekundę Tablet Pentagram TitanPełny opis Obszar roboczy 305 x 229 mm Rozdzielczość 2 000 lpi Ilość poziomów nacisku 1 024 Dokładność 0,254 mm Wysokość odczytu 5 mm Szybkość przetwarzanych danych 200 punktów/sekundę Zbytnio nie wiem co wybrać. Czy ktoś mógłby doradzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carno Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 polecam Wacom Graphire4 Classic XL... do zassania już za około 700 zeta... w stosunku do ceny jego najbardziej sie opłaca z Wacom'ów polecam polukać w sieci na galerię Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corsa Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2011 Witam, mam wielka prośbę, pomóżcie mi, bo ja jestem z tego tematu zielona, mąż ma urodziny a ja w prezencie chcę mu kupić tablet graficzny, wiem że mąż bardzo lubi pracować w Photoshopie, doradźcie mi , jaki mogłabym mu kupić tablet, tak do 280zł- 300 zł, słyszałam że z firmy Wacom są dobre, ale nie wiem który, proszę o pomoc:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...