trab Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 (edytowane) Posiadam Płyte Abita AB9 i dysk WD Raptor 36gb , planuje dokupic drugi taki sam dysk i stworzyc raid 0 (2 dyski na SATA). Czy bedzie to dzialac na tej plycie glownej , nie bede mial zadnych problemow?. Jak by ktos mial doswiadczenie w robieniu raidu na tej plycie prosil bym o podzielenie sie nim:) a i jeszcze ..czy to wogule ma sens ?..duzy przyrost wydajności bedzie ?( dysk bedzie pod system i gry ) Edytowane 30 Maja 2007 przez trab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 W ogole to popracuj nad ortografia :mur: Halas bedzie duzy, a wydajnosc pojedynczego raptora w domowych zastosowaniach tj tego systemu i gier powinna Ci wystarczyc. Lepiej raptor plus osobno jakis duzy dysk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trab Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 powiadasz ze halas bedzie duzy ?...z czego wywnioskowales ze mnie to interesuje ?, pytam o wydajnosc i mozliwosc zrobienia raidu , a to czy mi wydajnosc jednego raptora powinna wystarczyc nie tobie decydowac. A dysk osobny duzy mam.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Raczej powinno wszystko działać, nigdy nie słyszałem o żadnych przeciwskazaniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 powiadasz ze halas bedzie duzy ?...z czego wywnioskowales ze mnie to interesuje ?, pytam o wydajnosc i mozliwosc zrobienia raidu , a to czy mi wydajnosc jednego raptora powinna wystarczyc nie tobie decydowac. A dysk osobny duzy mam.. Pytales czy to ma sens. Nie nie ma bo a) halas bedzie duzy b) wydajnosc jednego raptora powinna Ci wystarczyc = i tak wlasciwie nie poczujesz roznicy. A na pytanie "Czy bedzie to dzialac na tej plycie glownej , nie bede mial zadnych problemow?" odpowiedz zawiera instrukcja Twojej plyty glownej badz watki na tym forum. Wiecej spokoju zycze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...