dede Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Witam ;] Otóż mój administrator do podzielenia neta na 2 PC wyposażył mnie w router Planet xrt-401d który wydaje dziwne odgłosy :/ Coś tak jakby chrząszcza udawał... :mur: Dźwięk jest "dosyć" denerwujący. Odrazu zapytałem się go czy "tak ma być" on odpowiedział, że ten model tak ma. Do tej pory nie miałem styczności z tym modelem Planeta, więc wole zapytać i mieć pewność że nie robi mnie w balona :mur: Czy to tak ma "chrzęszczeć" ?? :? Pozdr. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 hmm Te "chrzęszczenie" to raczej wydaje zasilacz ??? Niektóre niestety tak mają. Pewnie jakieś cewki czy coś. Możesz rozebrać i zalać jakimś silikonem itp. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dede Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Też wydaje mi się że to zasilacz, ale ten w routerze ( nie ten co się podpina do gniazdka ;p ). Dźwięk ten wydobywa się z pod routera, tam gdzie niby są te otwory do wentylacji, więc jest to wina zasilania. Wieczorem rozbiore dziada... ;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 możliwe, że to jakiś element wewnątrz... zlokalizuj i zalej silikonem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...