yuucOm Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Jak w temacie. Co trzeba mieć aby programować w C# na linuxie ? Dowiedziałem sie o projekcie mono(http://www.mono-project.com/Main_Page) ze stronki: http://www.csharphelp.com/archives2/archive317.html ale niezupełnie o to mi chodzi. Otóż czy jest odpowiedznik Visual Studio 2005 na linux'a ? (dokładnie 2005 nie 2003). Na VS 2005 pracuje sie bardzo szybko; właściwie program mnóstwo rzeczy robi za nas i wystarczy enter wciskać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Jesli chodzi o odpowiednik VS to nie ma tak dobrze. Jest monodevelop, ale nie licz na ułatwienai znane z VS. Całkiem inaczej sie w nim pracuje. No i oczywiscie musisz miec zainstalowane samo mono. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 No szkoda ;). Dobre i to. Chociaz na stonce co podałem wyżej podbono ciezko sie robi aplikacje okienkowe a o takie mi właśnie chodzi. No nic musze popróbować i zobacze co z tego bedzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiJo Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 No szkoda ;). Dobre i to. Chociaz na stonce co podałem wyżej podbono ciezko sie robi aplikacje okienkowe a o takie mi właśnie chodzi. No nic musze popróbować i zobacze co z tego bedzie.jak chcesz okienka, to spróbuj w qt4 ;) robi sie imo łatwo i przyjemnie, tylko że w c++ :] niewiem czy by Ci pasowało. Z przeniesieniem kodu na windows nie ma później żadnego problemu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 No nie wiem, czy qt jest takie miłe. Ja próbowałem i miałem niezłe jazdy. A może poczciwa java? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 No nie wiem, czy qt jest takie miłe. Ja próbowałem i miałem niezłe jazdy. A może poczciwa java?Java ma ogromne plusy (jak miedzy-platformowość) i 2 duże minusy: - słaba wydajność (ale jak na aplikacje styka :)) - kompletnie nie znam javy ;p (wiem ze wystarczy sie tylko składni nauczyć itp ale ja nie mam na to czasu) Obczaje qt. Szkoda ze z C# tak krucho jest pod linuxem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dinsdale Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 Próbuj jave. Składnia jest bardzo podobna więc powinieneś szybko się przestawić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...